"Да спасим книга" – да възродим изпепеленото читалище в Гложене

Ученик поде благотворителна инициатива за събиране на книги
2 окт 2018 10:37,
1
"Да спасим книга" – да възродим изпепеленото читалище в Гложене
Снимка: Архив, Булфото

Младите не учат. Младите не четат. Младите са лентяи. Младите са пасивни към заобикалящата ги среда. Ако младите са бъдещето, тежко ни... Дали?

Клиширани негативни квалификации към младото поколение. Това е нещо, което можеш да чуеш от възрастните в градския транспорт, на опашката в супермаркета, между съседките пред блока. Навсякъде.

Не всички младежи, обаче, са пасивни. И за това има редица примери.

В средата на август в село Гложене избухва пожар в читалище "Яким Десподов". Огънят обхваща първо горния етаж и покрива. В резултат са нанесени сериозни материални щети. Покривът на читалището е сринат. Засегната е и читалищната библиотека.

Още по темата

14 хиляди тома литература са почти изгорени. От храмът на книгите остава пепел.

Младите не четат? Младите са лентяи? Младите са пасивни към заобикалящата ги среда? Не!

След като книгите са изгорели, един младеж решава да стартира собствена инициатива. Така се заражда кампанията "Да спасим книга".

Десетокласникът Кирил Балдев призовава хора от цялата страна да изпратят книги от личната си библиотека, за да се запълни читалището.

Няма ограничение нито за броя на изпратените книги, нито за техния жанр, а мисията е една единствена – храмът на книгите в Гложене отново да заблести.

Кампанията "Да спасим книга" ще продължи цял месец. Повече информация къде и как може да изпратите книгите може да получите на имейл адрес: kiro7755@abv.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ученик поде благотворителна инициатива за събиране на книги"Ще гладува зимъска, ще джвака книги! Вместо да наблегне на бурканите!!!