Жестоката реалност: 22 убити жени за година от партньорите си!

Защо не се взимат превантивни мерки, защо няма работещи инструменти
1 ное 2018 11:00, Петя Славова
312

26-годишният Викторио Александров ще се изправи днес пред съда, за да бъде определена мярката му за неотклонение.

Само преди дни той разстреля брутално партньорката си – 23-годишната Дарина Министерска, уби едногодишното им дете и отвлече с пистолет таксиметров шофьор, насочен към главата му.

Снощи, пред разследващите, Викторио обяснил, че не помни нищо от двете убийства. Единствено си спомнял как се е разхождал в Северния парк с детето и се е возил с него из автобуси.

Още по темата

"Очевидно в държавата ни има проблем с насилието над жени. Въпросът е обаче как той да се разреши. Престъпността не бива да се разделя на мъжка и женска. Тя е провокирана от дълбоки социални проблеми и на практика е следствие, а не причина", коментира пред Bulgaria ON AIR експертът по сигурност Николай Марков.

По думите му основна вина за подобни трагедии имат хората, заемащи високи политически длъжности, които не взимали превантивни мерки срещу насилието сред българското общество.

"Безспорно е нужно в държавата ни да има работещи инструменти, социални и образователни програми, защото поглеждайки статистиките за насилието в българските домове, които не включват малцинствата, ситуацията е тревожна", отбеляза адвокатът Николай Хаджигенов.

А статистиките са повече от смразяващи!

Само от началото на 2018 година 22 жени са били убити от своите бивши или настоящи съпрузи или партньори. 3 деца – от своите бащи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
2
 
13
 
! Отговори
Liana преди 5 години
Как може да защитавате убиеца?Вие не сте хора.Вие сте ***!
128
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НОВА КЛИНИЧНА ПЪТЕКА - ПСИХЯСЪЛ ОТ ЛЮБОВ.
127
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жените са ви виновни, че не можете да се владеете. Мдааа, определено! Тя го тормозела и тоя я гръмнал. За нещо наречено развод да сте чували?! Като не се чувстваш добре, "на ти куклите, дай си ми парцалките" и кой от къде е. Някой да ви е вързал на сила за полата на такава жена? Не, нали? Ставаш и си тръгваш, а не да трепеш наред и после "ама тя ме тормозеше!"
126
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 143взе ми думите от устата. тя го е направила луд с номерцата си, а той е бил лабилен и я пуцнал.само за бебето не мога да го приема. това е абсолютно непростимо.
125
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опасно е вече в БГ.
124
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аууу, "горкичките" женички "живи да ги оплачеш", всичките до една коварни лисици и злобни усойници, колко много са препатили, а и ще имат да патят още свидните, защото им е непосилно да се надскочат в мъжкия свят, носейки панталони, но това не стига...Във всяко зло се корени първичната женска натура, женския характер и нрав!
123
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 134 Анонименкриминално престъпление но е в сферата на битовата престъпност.не е банкова измама, не е терористичен акт. семейна драма е - класически пример от битовата престъпност.
122
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е време да споделяте битовизми.
121
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама сме една държава - правова отвсякъде!
120
5
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Този е заеършен психопат.Като всеки друг почитател на Путин.Сега нагло лъже, подигравайки се институциите и обществото. Както го прави и идолът му в международен мащаб.
119
0
 
6
 
! Отговори
яко преди 5 години
Ваички затворници да строят магистрали, а субсидиите - за пенсии и деца.
118
1
 
12
 
! Отговори
До 134 Анонимен преди 5 години
Каква битова престъпност ? Сякаш говорим за обир на апартамент. Това е ТЕЖКО КРИМИНАЛНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.
117
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В затвора трябва да има режим на 15 часов работен ден. А не хляба наготово.
116
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
битова престъпност е имало и винаги ще има. дори и в норвегия откриват удушение бебета в саксии. от това никога няма да се измъкнем, политиците имат вина, но никой не може да ти влзе в главата и да ти следи мислите. всеки сам е отговорен за себе си.
115
7
 
7
 
! Отговори
Liana преди 5 години
Трябва да има смъртно наказание за изневеряващите мъже първо!Не може жената да ражда да изпитва не човешки болки и после мъжа и да изневерява и да я кара да работи...А за тея мъже,които убиват,заслужават да са заровени живи в гроба!
114
0
 
2
 
! Отговори
мдааа преди 5 години
До polyЧестотен терор.
113
2
 
6
 
! Отговори
poly преди 5 години
Психо-вълни ни облъчват и действат яко на лабилните.
112
5
 
7
 
! Отговори
сф преди 5 години
До Срама нямате ейМоята бивша ви викаше - що не ме *** вече ?! Ами щото не съм извратен хомо и отвръщах. Да къркаш, псуваш и придаваш чалъми не е особенно женско и еротично, нали се сещаш ? Тя не се сещаше и я напуснах. Последваха няколко месеца телефонен тероризъм, но удържах.
111
5
 
3
 
! Отговори
Симончо преди 5 години
До 128 Симона,Като станеш на 50год. ще започнеш да си падаш по млади лъвчета (а и да си плащаш, вероятно), които са с по 10-15-20год, по-млади от теб. Защото мъжът ти, както и връстниците му, няма да могат да го "видигат", еле па - качествено! Тогава да те пита някой, дали ще си спомняш това си изявление.
110
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е, че следващата война ще е между половете. Д-р Менгеле е доказал чрез експерименти в концлагерите, че 100 % от мъжете са склонни към садизъм, с много малко изключения. И стига с тази конспиративна пропаганда на вас мъжете за вашите престъпления са ви виновни: eвpeитe, илюминaтитe, peптилитe, изневерите, cветовнoтo прaвитeлствo, извънземните..Мъжете са закодирани да изневеряват и да не са щастливи само с една жена. Жените пък са закодирани да са щастливи когато владеят само един мъж.