Данъчни пиха кафе и сок, после затвориха заведението

Не им издали касов бон за 7 лева и 90 стотинки
10 сеп 2019 12:21,
57
Данъчни пиха кафе и сок, после затвориха заведението
Снимка: Pixabay

Екип от данъчни служители си поръча кафе и сок в заведение в Шумен, но не получи касова бележка и го затвори. Фаталните клиенти направили сметка 7,90 лв. на 13 август.

Още по темата
 

Споделеното пътуване удря автобусния бранш с 3 млн. лв

Данъчните от Варна наложили запечатване на търговски обект и забранил достъпа до него за срок от 14 дни от 29 август. Собственикът обжалвал санкцията, но Административният съд в Шумен я потвърждава като правилна.

Магистратите потвърждават и нейното предварителното изпълнение, като обясняват, че ако бъде отменена от следваща инстанция, бизнесменът ще може да си търси обезщетение по Закона за отговорността на държавата. В решението на съда се казва, че неизпълнение на задължението за издаване на фискален касов бон при продажба на стока води до неотчитане на приходи от страна на търговеца и до отклонение от данъчно облагане. Това е вреда за републиканския бюджет, поради възможността да не се отчитат реализираните приходи.

От решението става ясно, че при проверката е установена и разлика между касова наличност от фискалното устройство и фактическата наличност в размер на над 10 лева (служебно въведените суми били 80,11 лева, а фактическата наличност 90,70 лева). Определението може да се обжалва пред Върховен административен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Складовете на едро са на нашите другари.Там данъчни не трябва да ходят,защото идват избори и пари ще трябват,а и повече работа ще имат,докато правят ревизия.При дребните бързо става и дейност се отчита.С един куршум,два заека!
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато не ми издадът касов бон, а съм like:- Ааа братовчеб, бащата е в НАП и та снимах! Сега, или си ми дай 20% дето няма да внасяш или звъняна на тате и утре 5 човек ще дойда и ще ти ровятдокументите 5 години назада.Тъй като тате е наистина в НАП и знам къде може и не може, минава яко номера ;)Колко безплатно ядене и пиенеее! Ама така е! Който е отгоре, той прави каквото си иска. Не е моя вината, че бащата има хубава работа. Хииихии хехеееее ... Хитри сме еййй!
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 47Ами това се знае, ама освен ако не си където трябва, я отиди и затвори склад? Ще те пребият като куче, ще те изгонят от работа, а някой може, да иска и да му плащаш обезщетение, ама по стария начин.
45
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А това ,че има цели фабрики и складове на едро които не издават фактури????На въпроса - А фактура ?- Ами за 30% може. Или фактури не издаваме.Не съм чул за нито един глобен такъв.А там нещата не са за 7,90Но там май проверки не ходят ,че шобето е голям страх
44
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
те обикновено дори не си плащат сметките,вие касова бележка искали..това са сигурно друга порода данъчни?
43
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз пък имах познат данъчен дето пазаруваше хран.стоки.зеленчуци.плодове.пиеше кафе.вземаше си дрехи и обувки за семейството без да плаща.
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
глей кво нещо е бизнеса, да се полакомиш за 7.90 лв., и да ти затворят заведението. колко ше изгуби до като не работи?!
41
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сготвили са ги! Знаем как стават тия работи. Ало Ваньо?!
40
2
 
12
 
! Отговори
До анонимен 41 преди 4 години
Знаеш ли приказката:Капка по капка - вир. Вир по вир - язовир. Язовир по язовир - ВЕЦ. ВЕЦ по ВЕЦ - АЕЦ. АЕЦ по АЕЦ само в България прави за народа ядец ...
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Финландия например санкциите са в % от декларирания доход. Директор на Нокиа беше глобен със 118 000 евро за превишена скорост. А ние тук като в ... незнам къде-хем глоба хем запечатваме обекта като превантивна мярка. В посочените случаи става въпрос за 7.90 лв с включен ДДС 1.32 лв в Шумен и за 10.59 лв с 1.77 лв ДДС във Варна. Алоуууууууу с това ли ще напълним бюджета? Глоба първия път и в "черния списък". Втория път-четворно и пълна ревизия 10 г. назад. Трети няма да има със сигурност.
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аууу, 10 лв. разминаване само. :-)
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До читателЧитателю и защо не реагира Защо не искаш бележка Защо не ги снимаш ? Докога само мрънкане Гледайте в ютюб в Украйна и Русия какво ги правят такива техните граждански организации Снимат ги на видео и им търсят сметка за тия неща
36
0
 
13
 
! Отговори
Перко преди 4 години
Законът е един за всички. Има нарушение-има санкция. Но, именно тук куца нашия закон. Санкцията е една за всички. Е, има едно "от .. до .." по преценка на наказващия орган, но това е меко казано смешно, защото се допуска субективизъм и за едно и също нарушение от две различни лица може да се наложат различни по размер санкции в рамките на това от .. до .. Освен това, не се отчита степента на същественост на нарушението. Например-наказат по един и същ начин баничарница и бензиностанция ...
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не пускат фишове защото българина няма понятие от нищо Аз навсякъде искам бележка , да свикнат Вече ще почна и да ги снимам на видео
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече сигурно е отворено заведението. Всяко чудо за 3 дни че даже и по малко.А колко по морето не пускат фишове?
33
0
 
22
 
! Отговори
читател преди 4 години
В един известе очен център, за лещи за операция на перде, срещу 1100лвми дадоха кутийката и бележка за лекаря.На опашката имаше десетина човека, сумите бяха м/у 700 и 3-4000лв. които се плащаха.Не видях касови билежки.Всички чакат за операция!
32
4
 
13
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
"Целта на търговията е клиентът да бъде измамен."/Владимир Илич Ленин/
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До !!Искай си бележката и им кажи че глобата иначе е 500 лева Може също и да снимаш на видео с телефона ситуацията
30
1
 
12
 
! Отговори
!! преди 4 години
На мен редовно не ми издават касови бележки - в малките магазинчета и в баничарниците. Когато си редовен клиент и са свикнали с теб - ако няма никой непознат в магазина - никога не дават.
29
2
 
28
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
А да не забравим, че данъчните казаха, че закупените от Цецо, Цеца, сина на Борето Сарафов имения всичко е точно