МВР: Телефонните измамници атакуват Пловдив

Искат пари за лечение на болни от коронавирус
Обновена: 17 мар 2020 20:30 | 17 мар 2020 20:30, Павел Гълъбов
18
МВР: Телефонните измамници атакуват Пловдив
Снимка: Pixabay

Нови схеми за телефонни измами плъзнаха в Пловдив покрай паниката от коронавируса, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Още по темата

Мошениците вече се представят за лекари или полицаи, които съобщават, че близък или роднина е заразен с коронавирус и е необходимо да се заплати определена сума за неговото лечение.

В други случаи измамниците искат пари за освобождаване на колетна пратка, съдържаща лекарства, ваксини, отвари и др. за лечение на коронавирус инфекция или медицински предпазни средства като маски, ръкавици и др..

Третата схема на обирджиите е да поискат „капаро“ за закупуване на лекарства, ваксини срещу коронавирус, медицински предпазни средства и др. на по-изгодни цени.

„Не се доверявайте на обаждания от непознати или такива, представящи се за полицаи, лекари, ваши близки или роднини, особено, ако ви искат пари за лечение на коронавирус, закупуване на ваксина, лекарство и др.! Опитайте се да запазите самообладание!“, съветват от ОДМВР.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
о .... преди 1 година
От няколко години на мен ми се обаждаха по телефона от мобилния оператор и ми предлагаха по-добри, по техните думи условия !и така, аз вече имах тактика; такива цинизми им дрънках на тези мацета или млади пичове, ще те настръхваха, стигаше се до рев от другата страна!Ефекта на тези обаждания?вече никои не ме търси и да ми предлага по-добри оферти.В тези централи са едни кухи, прости млади хора, че за нищо не стават в живота!
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 2007година......Хората загубиха доверието и не вярват на помощ от полицията.
14
0
 
3
 
! Отговори
Към 13 преди 1 година
Към 13 бих добавил, веднъж като се усетите че са се обадили измамници, отдалечете телефона от лицето и говорете по-тихо. Да сте сигурни че ще си увеличат звука на макс. След което се изкашляйте с ПЪЛНО гърло... :)))
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се обадят им кихайте в телефона
12
1
 
7
 
! Отговори
съюзници на МВР преди 1 година
До Военно положениеИзмамниците винаги са били контингент на МВР с оперативна разработка!
11
1
 
5
 
! Отговори
БЕДАТА Е, преди 1 година
Че измамниците изпращат невинни хора да прибират парите и напрозно ги убиват!Представи си, че някой непознат те помоли да му докараш колата, а тя е крадена?Мулета ли ги наричаха приносителите на крадено и наркотици? Въпроса е деликатен
10
0
 
7
 
! Отговори
Вълнаро преди 1 година
Оф милите звъннете у нас всеки нормален съдийски състав ще ме оправдае! Сега хората са настръхнали и може да си получите това, което отдавна си търсите, лош момент за тарикатщини братя роми кротувайте бе после пак си завъртете схемите все пак полицията ви пази. Не ли? Не можеш вечно да си тарикат, все ще се наиграеш.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз ако знам кои са телефонните измамници,ще събират стинки за да си купят хляб.Ама от милицията ги крият кои са.Взимам му само сухата пара,и после в трапа.
8
4
 
3
 
! Отговори
Военно положение преди 1 година
Телефонните измамници атакуват Пловдив, а Гешев атакува Банско!
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще им на чу. кам среща да им дам парите ще оставя хартиики и този който дойде да ги вземе ще го пратя за шест месеца в гипсово корито. Така хубаво ще го натроша че докторите ше се чудят как да го сглобят. Ше помни докато е жив кога се е правил на тарикат.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименСпекулата е и винаги е била престъпление.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви измамници - кокошкари! Но се вдига вой до бога. А гешефтарите тихо правят "пазарна" икономика! Спекулата в нормални времена е обичайно, не укорително бизнес начинание. Сега е престъпление! Ако не се вземат мерки, цените на хранителните стоки и лекарствата ще скочат. В проекто закона няма предвидени никакви мерки срещу мародерите!Нищо!
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1Сега разбираш ли защо не се толерира от властимащите човек да може да се самозащитава, докато дойде полицията? Защото хората, защитавайки се, ще изпоизбият избирателите на едни, които са си купили властта (а продаването и купуването на гласове е престъпление, следователно, власт, взета с купени гласове е престъпна власт)
3
1
 
13
 
! Отговори
Баба Вуна преди 1 година
Може ли да дойдат да "напръскат" вкъщи срещу Корона Вируса! Приготвил съм им почерпка! Ще има да си спомнят... И да го споделят първо в Пирогов, после в пандиза... И на внучетата ще разказват, като (ако) излязат от пандиза.... Направо ми е мъчно за федерасчетата...
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива като ги хванат,или направо на въжето или умишлено да ги заразяват и да ги ползват за намиране на ваксина,след което на въжето.
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са пъргави и гъвкави и сто процента сигурно е че са "известни на полицията" и даже "регистрирани". Народонаселението обаче ще се върже моментално и ще хукне да се лекува.