Заведение таксувало плажуващи на плаж, обявен за безплатен

Собственик поискал 8 лева за чадър и шезлонг
11 юни 2020 11:01, Ния Христова
70
Заведение таксувало плажуващи на плаж, обявен за безплатен
Снимка: БГНЕС
Бургазлийка и приятелката й се оплакват, че вчера собственик на заведение на Северния плаж в Бургас им е поискал сумата от 8 лева за шезлонг и чадър, съобщи Нова тв. 
 
Двете дами платили таксата, въпреки, че знаели, че тази година ивицата в Бургас е задължена да предоставя безплатна сянка на посетителите си. Учудването на жените дошло, когато видяли, че на касовия бон пише, че плащат за кафе, а не за плажни принадлежности. 
 
"Никой не е взимал пари за сянката на чадърите или за маса. За всяко действие се издава касов бон, като в конкретния случай е посочена консумацията на кафе. При положение, че има управител и към него няма отправени запитвания, смятам, че клиентът е надлежно обслужен", казва собственикът на заведението Кирил Панайотов.
 
Той обясни, че заведението не таксува за чадър и шезлонг. 
 
"Според мен няма нищо нередно тук. Всяко едно заведение е в правото си да изисква консумация от посетителите. Не трябва да се бърка допълнителната търговска площ с площта за разполагане на плажни принадлежности", каза представителят на концесионера Симеон Цветков.
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Аман преди 3 години
Там... По нашето "черноморие" всички сме виждали за какви Грозни Муцуни става на въпрос като видиш някой Собственик на заведение, да не говориме за Таксиметровите шофьори ( Софийските "Вендоли" от Факултето са като Брад Пит пред тях ).Грозна картина на фона на Грозни и бетонирани Плажове
59
0
 
1
 
! Отговори
100% 80-процентник преди 3 години
Във варна кафенцето беше 1.50лв по времето когато в средно голям град в доста вървежно кафене взимаха 0,39лв, та няма как 20 години по късно да искате 2лв плажа
58
0
 
4
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Концесионерите на плажовете, обикновено са мутри от средно ниво. Отчитат се на някой голям. Ако не изкарват печалба от плажа,ще загубят репутация и ще ги нарочат за мекушави, което ще доведе до жестокости спрямо тях. Така ,че тяхната не е лесна,трябва да се отчитат на боса и страха от него е по голям ,от това да прецакат вас.
57
0
 
23
 
! Отговори
Joe преди 3 години
Нема да им стъпим, както и предните 20 години. Който е луд - да го скубят тия *** нагли!
56
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубава работа, ама българска! Хем е безплатен плажа, хем ти искат пари, хем го пишат кафе! Ако , ползването на плажни принадлежности е обвързано с консумацията, то тогава егати кафето! По 4 лв! Можеха да го напишат, тогава ако си поръчам една минерална вода за 2 лв, ще мога да си ползвам шезлонга цял ден! Ама, чакайте! То тогава няма да има пари за техния джоб. Е , с какви очи ни приканват да изберем българското?! Не, мерси! Отивам си при комшиите, които знаят как се прави туризъм!
55
0
 
30
 
! Отговори
Европеец преди 3 години
До Бургазлия"И кафето ли да ви е безплатно?"Не, само ако може да не ни карате да го плащаме, когато не сме си го поръчвали.
54
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честно, не ги разбрам такива - пъро най-безропотно са си платили и после търчат по медиите да се жалват. Явно слънцето доста ге е напекло и са се усетили ден по-късно.
53
4
 
18
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Проблемът на бг черноморието е че има репутация на най-долнопробното и евтино място за морска почивка в света. Съответно привлича клиенти, които винаги ще мрънкат че им е скъпо и винаги ще са недоволни, невъзпитани и ще правят проблеми. Само че хотелиерите сами са си виновни за това положение, тъй като направиха всичко възможно да си създадат точно този имидж.
52
18
 
2
 
! Отговори
Бургазлия преди 3 години
И кафето ли да ви е безплатно?
51
0
 
16
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Това дали ще си пие кафето или не,решава ползващия чадър и шезлонг без пари.
50
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли по плажовете обозначения къде плажните принадлежности се таксуват и къде не?Има по плажовете табели, че това място е търговска площ, а другото място е само за плаж?Законодателят уредил ли е тези формалности?
49
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето, че са намерили начин да таксуват чадъри и шезлонги!Вземат такса за тях, издават касов бон за кафе и върви доказвай, че не си пил кафе и тоя бон е за чадър и шезлонг. Мошеникът си е мошеник. И знае, че никой няма да му потърси сметка.
48
11
 
3
 
! Отговори
Хм преди 3 години
4 лева на човек за шезлонги,чадър и кафе е супер!
47
6
 
1
 
! Отговори
Защо пищят? преди 3 години
***,сър...
46
3
 
16
 
! Отговори
чадър и шезлонг преди 3 години
Това да ходиш на нашето море си е все едно да си вземеш телефон за 3000 лева та да показваш на хората които не те познават, че не си ***. Всеки ден се чудя какво толкова му харесват хората на черноморието ни (в сегашния му вид) и се натискат да ги скубят анцугарите ? Не разбирам и защо всеки ден ни занимават с цената на чадъра ? На море за чадър и шезлонг ли се ходи или явно аз пак не съм рабрал ? Ама явно това е най - важното, май ната на природата и водата те не са важни - трябва си чадър
45
1
 
14
 
! Отговори
Такъв им е геномът преди 3 години
До Анонимен 46от 47, 48Нали това ти обяснявам. Днешните кожодерачи по нашето Черноморие са внуцитена онези, които са съдирали по три кожи от гърба на нашите родители навремето. Да не говорим пък как са драли чужденците.Пример: Павилион за плажни принадлежности, но продава и дрехи. На никоя стока няма цена. Рускиня си харесва лятно джемпърче от травира (изкуствен разтегливплат). Такива дрешки струваха тогава 10 лв, но на нея продавачката иска 60 лв.И така нататък.
44
1
 
16
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
До: do картофчоДа, така е в Гърция, но там е обявено че шезлонгите са на заведението, а не са отделен плаж. Освен това Консумираш напитка която е с прилична надценка - за 4-5 евро. 4-5 евро за Гърция е съвсем прилична цена при техните заплати и стандарт. Докато при нас в случая при нормална цена на кафе от 1 лев ти искат 8 лева. Един вид цената са я направили като в Гърция, но такси, заплати и консумативи са им по Българските стандарти, дори сега им намаляват и данъците и безлихвени кредити.
43
7
 
2
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
В ГЪРЦИЯ Е ТАКА
42
2
 
17
 
! Отговори
Преди 1989 г. преди 3 години
Поръчаш си натурален сок (така казваха на фрешовете), носят ти чаша, пълна почти догоре и сламка. Съдържанието на чашата обаче е 10% може би наистина натурален сок, другото е чешмяна вода. Понякога дори не са си направили труда да разбъркат добре захарта, която са добавили, за да не е съвсем блудкаво и тя - захарта - си стои на дъното. Правиш забележка на келнера, той ти изръмжава "Ако не ти аресва, стой си у София! Аре бегай оттука, отвънка германки чекат да улезнат!"
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако си наемаш и чадър всеки ден на плажа на някой от големите ни курорти по онова време (1970, 1980 и т. н. години), за една почивка с профсъюзна карта (струвала е 15-20 лв за 14 дена), значи за една смяна трябва да дадеш 1/3 част от месечната си заплата само за да си платиш правото да стъпиш на плажа и да вземеш чадър, без шезлонг.Вечерта в заведение ти съдират кожата за питие, което е уж водка, но поне 25% от бутилката, която ти носят отворена, е долята с чешмяна вода.