Бездомник с два акта за 600 лв. в Бургас, нямал маска

Мъжът е с ТЕЛК, бил седнал на пейка
10 ное 2020 12:00, Петя Славова
67
Бездомник с два акта за 600 лв. в Бургас, нямал маска
Снимка: bTV

Бездомен мъж с ТЕЛК получи два наказателни акта за 600 лева в Бургас за това, че е седнал на пейка и е без маска.

За това алармира сдружението, което му помага. От там търсят съдействие за обжалване на наказателните постановления, предава bTV.

Данаил Костов е на 47 години, има епилепсия и е с умствена изостаналост. От 26 години спи на улицата. В началото на пандемията тази пролет е глобен два пъти за по 300 лева от полицията. Наказателните постановления са получени в офиса на център "Каритас", защото бездомникът няма какъв друг адрес да им посочи. В тях пише, че на 24 април не е поставил защитна маска на лицето си и седи на пейка в градската градина, която е близо до дневния център.

"Не може да ги плати, даже не може и да ги обжалва сам. Той просто не знае какво да направи", обясни Асена Матеева, социален работник в сдружението.

Според нея мъжът не е имал възможност да си купи маска и освен това най-вероятно не е бил наясно какво точно се иска от него, понеже не му е обяснено по подходящ начин.

„Това, което може да се случи, е да му бъде наложен някакъв запор. Той има инвалидна пенсия и освен че ще е на улицата, няма да има възможност да си купи лекарствата за епилепсията и ще припада непрекъснато по улицата, което се е случвало вече“, обясни още Матеева.

Около 70 бездомници като Данаил всеки месец ползват услугите на дневен център "Каритас". За полицаите бездомникът е част от статистиката.

"Именно в първата вълна на COVID заболяванията бяха съставени общо 750 акта за подобен род нарушения на заповедта на здравния министър. Ако някой не е съгласен, би могъл да се възползва в указания в закона ред за обжалване на съставените наказателни постановления", коментира говорителят на МВРБургас Цветелина Рандева.

Срокът за обжалване изтича утре. В също време хората от близкия блок подават жалби срещу бездомниците.

"Той е без маска, всеки ден е пиян, всеки ден „дай 2 лева, дай 3 лева“, върви след мен, нещо ужасно е да ви кажа. Аз съм вдигнала ръце", каза домоуправителят на блока Пенка Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Във Испания имаше подобен случай, но тук му помогнаха а във бг то е наистина само статистика жалко
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора много, човеци малко. Срам за българската полиция!
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бау и Анонимен. Момчета кефите ме моля не спирайте да се дърляте. Аз какво ще четъ?
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам няколко в квартала, пият от сутринта, пикаят буквално където им дойде, вади от кофата торба с отпадъци, рови в нея, и я хвърля в храстите на пет метра по-нататък. Скотове, и то по собствен избор. Не го знам тоя, но всичките, които виждам, са нормални мъже, могат да работят, просто са направили друг избор.
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човека пие защото няма какво да яде. Пие и ляга на пейката да спи. Болести има. Да пази Господ, че никой не е застрахован от съдбата му. Един ден ще легне този човек на пейката и няма да отвори очи. А полицаите са по клинична пътека и те.
44
2
 
3
 
! Отговори
хммм преди 3 години
До *** 54 тоест да си купува алкохол човек е някакво престъпление , или какво ?
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има си класация за умсвена изостаналост и на последно място са полицаите на територията, водени от генерала - баш полицая.
42
0
 
10
 
! Отговори
Нюспик преди 3 години
Тази случка е кипиай показател на айкюто на българските полисмени.
41
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а тези полицаи като са толкова загрижени за хората, защо не му дадоха една маски, ми пишат несъбираеми глоби??? Или те са по-умствено изостанали и от него
40
11
 
2
 
! Отговори
Тулуп преди 3 години
В предната статия по този случай пишеше, че е глобен защото влизал в магазини без маска и както е написанов в края на статията, най-вероятно, за да си купува алкохол.
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
48 е полицай беее. Пълно е с такива като него и Бау тука.
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отвратен съм от властоимащите и техните слепи оръжия.
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уелкъм то Чалгаристан!
36
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези които са пуснали акта, са по-умствено изиостанали от човечеца.
35
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А полицаите да не са лекари, че да знаят има ли епилепсия, няма ли? Законите нали са за всички? Достатъчно пари би трябвало да получва, за да има 20 ст за маска. Последно време такъв тип истории се оказват нещо съвсем различно накрая.
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май повечето без маски на улицата са такива като този колега.
33
3
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
грозна история...Сега разбирате ли какво е "държавата"?..Ако не,замислете се:-Не е ли просто тотален терор на шепа "избрани" над мнозинството?..Какво имам предвид?..Ами просто са ни лишили от правото да МИСЛИМ,РАЗСЪЖДАВАМЕ и да се СЪОБРАЗЯВАМЕ с всеки конкретен случай.Допускате ли че тия,които налагат такива ОТКАЧЕНИ глоби не са наясно че стават за смях?Не,със сигурност те усещат това но НЯМАТ ПРАВО ДА РАЗСЪЖДАВАТ!.."Има заповед""Подчинявай се,изпълнявай!""Затваряй си устата и продължа
32
0
 
13
 
! Отговори
дамн преди 3 години
Завалийчето.....са ше му земат опинците...
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце да ги плати. Като едноличен управник не се е погрижил за хора като този човек.
30
1
 
11
 
! Отговори
А преди 3 години
Толкова ли няма къде да бъдат настанявани такива като него ???! Държавата ако "не намира" средства, поне да си взаимодейства с частните организации ! Неприемливо е на днешно време да има хора без покрив над главата си !!!