Отново рекорд на заразени с коронавирус в Габровско

Най-много случаи има в областния град
16 ное 2020 20:37, Красимир Ангелов
2
Отново рекорд на заразени с коронавирус в Габровско
Снимка: Pixabay

Рекорден брой случаи на хора с коронавирусна инфекция - 186, са потвърдени в Габровска област през последните три дни - от 13 до 15 ноември.

Починали са 11 души, които са на възраст между 55 и 84 години в общините Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Още по темата
Най-много са заразените в областния град - 79 души, а най-малко - 26 случая, има в Дряново.

От потвърдените случаи 37 души са хоспитализирани с вирусна пневмония, 141 души са с грипоподобни симптоми и се лекуват вкъщи, а 8 души нямат симптоми.

РЗИ съобщава за огнище на коронавирусна инфекция в Дома за хора с психични разстройства в дряновското село Радовци. Там потвърдените случаи са общо 14, като 7 души са от персонала, а други 7 са сред настанените в дома психичноболни хора.

През последните три дни там са починали две от настанените жени - на 62 и на 80 години, с потвърдени тестове за COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Е, значи приключва всичко" - a така! Сипи още едно!
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, значи приключва всичко. То от там тръгна и там ще свърши.Идват празници, Коледа, Нова Година... Ееее да сме живи и здрави. Ковид си отива. Догодина и правителството.Живи и здрави, БЪЛГАРИ :)