Бебе гигант се роди във Варна

Момченцето е с тегло от 5,110 кг
2 дек 2020 12:30, Ния Христова
39
Бебе гигант се роди във Варна
Снимка: Pixabay
В АГ-болницата във Варна проплака момченце с внушителното тегло от 5,110 килограма и дължина 53 сантиметра, съобщиха от специализираното лечебно заведение, цитирани от в. Монитор.
 
Проф. д-р. Емил Ковачев е направил ултразвуков преглед, при който установява едър плод, с вероятно тегло около 5 кг. и повишено количество на околоплодни води. Същия ден е направено "Секцио Цезареа" по витални индикации за майката и плода.
 
Д-р Живко Жеков, завеждащ гинекологично отделение в лечебното заведение, е извършил процедурата в екип с д-р Иван Танев и д-р Сима Сабинова. Благодарение на медицинските грижи от целия екип акушер-гинеколози, анестезиолози и неонатолози, майката и новороденото са добре.
 
"От началото на годината в АГ-болницата са родени 1940 деца. Малкият Орлин и майка му са в добро общо състояние и очакват скорошно изписване", уточниха от АГ-болницата във Варна.

39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 16

Обзалагам се, че си тлъста и стара мома. Не само заради затлъстяването, но и заради възпитанието и простотията ти... Разбира се, можеш пак да излъжеш, но истината си остава, Работиш в сайт и пишеш с няколко ника

А такива тлъстаци колко ресурси на държавата и планетата харчат, не е истина. Един такъв харчи колкото 200 Грети... Грета беше онова хубаво, младо и стройно момиче, което също заляхте със злоба
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

Забравих и анти-Грета... Колко манипулирани плюсчета от тая *** съм видял, не е истина. Може би само правописните грешки са повече

Долен сайт за пропаганда и налагане на лични мненийца

Затова и рядко минавам тук
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бебе с такова тегло не е голямо, а тлъсто.

Такива бебето като пораснат стават тъ пи и зло бни, стават залъстели, започват да работят в онлайн редакции, където сами си говорят и коментират под статиите, ръсят просто тии и нападат всеки с различно мнение и под всяка статийка манипулират плюсчетата така, както им изнася за да си налагат про-турските, про-краварски, анти-руски, про-тлъсти, и каквито други им хрумнат в *** ите глави, мнения

С една дума - ОТВРАТ
32
1
 
4
 
! Отговори
+ преди 1 месец
Честито. Да е жив и здрав младежа.
Добре е че има и хубави новини.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

На това му се вика просташки отговор! Ти първите седем години в квартал Факултето ли си ги прекарал?

За сведение на про ста ци като теб, вкл. и от редакцията, които и плюсчетата манипулират, при това по такава жалка тема - нещата, които съм написал са добре известни и може да се направи справка в медицинска енциклопедия или др мед литература

Жалка тема в жалък сайт, с манипулирани плюсчета и просташки реплики от редакцията, КАКТО ВИНАГИ
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Родил съм се 5.400
Сега съм 80кг, 1.78.
Началния старт не е определящ, но да е живо и здраво,
да радва мама и тати и да има сестричка, че и две!
29
1
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 месец
Жив и здрав да е юнака и много да радва мама и тати!
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да е живо и здраво бебчето,иначе колко мислите се е родил Милен от Игрите на воля например!Има много такива случаи.
27
2
 
9
 
! Отговори
До 16 преди 1 месец
Почти същото мога да кажа за себе си. Родила съм се 5 кг, с дължина 51 см. Мама е била много здраво младо момиче, защото е спортувала активно. Никога не е имала диабет или друго хронично заболяване, нито пък аз. Още от гимназията до ден днешен съм 170 см/50 кг.
Но когато майка ми разказва колко трудно ме е родила си мисля, че е редно, когато се установи, че бременна жена износва едро бебе, да се запланува раждане чрез секцио. Няма смисъл да се подлага на риск животът и на родилката, и на детето.
26
1
 
9
 
! Отговори
Чудно преди 1 месец
Името Орлин е много подходящо за това голямо бебе.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Раждането на 5-килограмови бебета с дължина около 50 см или с няколко см повече
съвсем не е чак толкова рядко явление. познавам жени, които на по 22-25 г. родиха толкова едри деца, а са напълно здрави, в рода им няма хора с наднормено тегло, нито пък в рода на мъжете им. Сега, когато вече пораснаха, тези деца също не са с наднормено тегло.
За бебе гигант можеше да се говори преди няколко години, когато се роди дете, тежащо над 7 кг.
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обичайно майки с диабет раждат такива големи бебета .
Да са живи и здрави ...и да се грижат за здравето си.
23
1
 
31
 
! Отговори
Хехееее.... преди 1 месец
...да е живо и здраво юначето, барабар с мама, тати и останалите в семейството!
Една чудесна новина в това смутно време!
22
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да са живи и здрави!
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да са живи и здрави!
20
11
 
5
 
! Отговори
Ковидяр преди 1 месец
Дали е тествано за Ковид вируса? Да не се окаже че има и нов гигантски щам на вируса?
19
4
 
29
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Нормално бебе си е, а не гигант. Това, че напоследък се раждат предимно недоносени или с поднормено тегло не означава, че нормалното бебе е гигант!
18
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Секцио Цезера за бебе 5.1кг. Брат ми е роден 5.3кг с вакуум. Само майка знае какво е. Но пък да се прави новина за бебе гигант е прекалено. Да са живи и здрави детето, майката и докторите. А журналистите си знаете.
17
2
 
13
 
! Отговори
От 16, преди 1 месец
И понеже не ми стигна мястото - да пожелая да е живо и здраво и това бебе и да стане добър гражданин на държавата, която ще го заслужава.
16
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глупости, 12, бебе около и малко над 5 кг не е и никога не е било гигант. Нито пък това е индиция, че е нездраво. На 46 години съм, родена съм 5,3 - нито съм дебела, нито съм болна, очила даже нямам. Майка ми е жива и здрава в момента, нито е диабетичка на вече 75 години, нито е дебела и тя. Дори наднормено тегло нямаме.

Като се втелясате по глупости и почнете да си измисляте... Не знам някак по-ценни ли се чувствате от всяка изписана глупост.