Разследват фалшива новина за учителка, починала след ваксиниране

Прокуратурата в Разград разпореди разследване по случая
12 фев 2021 09:28, Ния Христова
46
Разследват фалшива новина за учителка, починала след ваксиниране
Снимка: Pixabay
Прокуратурата в Разград започна разследване на новинарски сайтове за разпространяване на фалшиви новини. Този път става въпрос за информация относно починала учителка след поставяне на ваксина срещу COVID-19. В едната публикация, която обиколила социалните мрежи миналата седмица, се посочвало, че 44-годишна учителка от Разград е починала в местната болница 16 минути, след като била имунизирана. 
 
Посочени били и дори имената на "жертвата", както и на фирмата производител на ваксината. Друг сайт съобщил, че смъртните случаи били два. От РЗИ и болницата отрекоха да има подобни случаи.
 
"Единственото вярно в тази новина, е че наистина съществува такъв човек. Към момента не се провеждат имунизации на учители", каза директорът на РЗИ д-р Ася  Генева в ефира на Нова ТВ.
 
"Отговорността за подобно престъпление е до 5 години затвор и глоба до 50 000 лв. Сайтът е регистриран в София, достигнали сме до определено лице. Интернет пространството не е анонимно. Всеки оставя някаква следа", коментира Тихомир Тодоров, окръжен прокурор на Разград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксърчета милички... Стига се гневихте... Никой не иска да ви разваля фантазиите и приказките... Ще си се боцнете, после ще си носите пак маски, после пак ще се боцнете срещу "мутации", после пак ще си преболедувате някога ковид, но ще си фантазирате, че го карате "толкова по-леко", благодарение на експерименталните псевдоваксини, които са като новите дрехи на царя... Работят само ако вярваш в тях... Иначе нямат измеримо и доказуемо действие
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До интересни действияВсъщност да, самосезира се по този случай.
18
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако беше жива, вероятно щяха да почнат с това. Все пак, агитацията е "за" масово ваксиниране. Понеже не се споменава, имам предположение за отговора.
17
4
 
26
 
! Отговори
интересни действия преди 3 години
Значи прокуратурата се самосезира в някои случаи,а в други-не,така ли!?Дали се е САМОСЕЗИРАЛА в случая с хвърлените камъни по влака и раняването на двете момичета!?
16
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори нямате акъл да лъжете като хората.*** антиваксъри и всезнайковци...Де късмет да ви чипират и да ви инсталират малко мозък
15
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тифани ДовърСлед като е започнало разследване едва ли е починала, все пак за фейк нюз е разследването.Тук е пълно с "интелигенти", които две изречения не могат да свържат ако не са им написани дословно.
14
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тук така трябва. На русофилчетата ще им се види тесен света.
13
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бих помислил, че новината би гласяла "Единственото вярно в тази новина, е че наистина съществува такъв човек, НО ТОЙ Е ЖИВ И ЗДРАВ." но дали е? "Към момента не се провеждат имунизации на учители" не означава нищо, би имало значение, ако "учителката не си е поставяла ваксина срещу ковид"
12
8
 
10
 
! Отговори
бб преди 3 години
истината била единствено,че такъв човек съществува,но все още не са биле ваксинирани учители.Тогава следва въпроса-къде се намира този учител? Иначе може да посочим случая с Кюстендил доколкото си спомням,където бяха ваксинирани едни "свои" извън планираните за да не се стигнело до унищожаване/връщане на ваксини.По-добре истината такава каквато е- отколкото удобната лъжа.
11
9
 
21
 
! Отговори
ХМММ преди 3 години
Поради типичната изместена информативност на написаното, напълно неясно остава:-Има такъв човек - но той наистина ли е починал, или не?-Към момента не се провеждат имунизации на учители - но това не изключва възможността някой да си постави ваксина извън организирано групово ваксиниране? Поради липсата на отговор на тези елементарни въпроси, изглежда, че нещо все пак се е случило, и се извърта действителността, за да се нагласи според нуждите на пропагандата?
10
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой ще разследва хилядите фалшиви новини за починали "от ковид" с иналиче налични тежки и безнадеждни заболявания? Та те са хиляди, тези случаи!
9
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е лъжата, че е починала или, че е ваксинирана и откъде РЗИ-то са сигурни че не се е ваксинирала какво от това, че не се провежда имунизация на учителите .
8
8
 
25
 
! Отговори
Тифани Довър преди 3 години
"Единственото вярно в тази новина, е че наистина съществува такъв човек" - малко неясно остава, жив ли е, починал ли е?
7
10
 
34
 
! Отговори
Куньо метъра преди 3 години
Значи да пишеш против коронавируса -затвор и глоба, а да оставиш някой да умре пред Пирогов- нищо ли? Ей, това се казва законодателство, да ни са честити управляващите! Заключението е едно, че сме си оФце!
6
7
 
30
 
! Отговори
Биволъ преди 3 години
Кога ще разследват фалшивата снимка на чекмеджето с пачки пари и кюлчета злато и пистолет в спалнята на Бойко Борисов. Колко пари са и дали не са фалшиви кукли или ксерокопия, златни ли са кюлчетата или от жълт на цвят метал, пистолета бутафорен ли е или истински. И това от една снимка.
5
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските *** са самозабравиха. Насъскват хората срещу "капиталистическите" ваксини без да се интересуват, че тия, които им вярват, могат да умрат от КОВИД. Руската идеология не брои жертвите по пътя към крайната цел . Стотици години история го доказват.
4
16
 
8
 
! Отговори
до 3 Двоен стандарт преди 3 години
изв. това ТВОЯТ ДЯДО ЛИ БЕШЕ, или го прочете във Фейкнюз или е инфо от агенция ЕЖК
3
3
 
10
 
! Отговори
КОМУНИСТИ преди 3 години
май повече сайтове, електронни медедии и др. са ПРОТЕСТЪРИ
2
8
 
33
 
! Отговори
Двоен стандарт преди 3 години
"Отговорността за подобно престъпление е до 5 години затвор и глоба до 50 000 лв...... А някакви наказания за медиците които през декември оставиха дядо в София да умре от инсулт а в смъртния акт написаха коронавирус ? Или то това не е наказуемо. Наказват се само тези които пишат ПРОТИВ коронавируса .
1
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива анти -ваксърски и анти-Герб сайтове еднодневки ги има стотици.