Заведенията в "Капана" вече са в готовност да отворят

Част от заведенията там са фалирали
24 фев 2021 13:22, Ния Христова
15
Заведенията в "Капана" вече са в готовност да отворят
Снимка: БГНЕС
Част от заведенията в квартал "Капана" в Пловдив вече са фалирали, тъй като собствениците на имоти не са намалили наема им. Това заяви пред БНР Гаро Узунян, собственик на бар в този район. Той подчерта, че останалите обекти са в готовност да отворят врати, ако излезе заповед на здравния министър Костадин Ангелов.
 
"Имаме готовност да отворим заведенията. Противоепидемичните мерки се спазваха след първия локдаун. Контролът беше много засилен. А и хората вече са достатъчно информирани. Разчитаме и на това, че те вече знаят как да се пазят, защото ние не сме пъдари. С колегите нямаме търпение да отворим и да осигуряваме работни места", каза Гаро Узунян.
Още по темата
 
Той обясни, че основно перо в разходите на заведения, са наемите.
 
"Няколко заведения се освободиха. Въпросът е, че поне аз и хората, които познавам, са попаднали на сговорчиви хазяи, които са намалили наемите наполовина, а някои изцяло ни ги премахната. И така ни подадоха ръка. Но пък за тези, които не беше направен такъв жест към мои колеги, нормално е да фалират. Знаете, че в „Капана“ през последните четири години наемите се вдигаха почти два пъти всяка година", каза още Узунян.
 
Според него решението на ОбС да се освободят заведенията от тротоарно право до края на май 2021 г., е глътка въздух за собствениците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Фи преди 3 години
До МутафчийскиДа,да,да, да не отварят.Абсолютно-ДА.Няма какво да предложат,не змаят как се прави тази работа.
12
0
 
1
 
! Отговори
Инспектор преди 3 години
До Анонимен 12Отлично казано.Нямам какво да допълня.Право в десетката.Абсулютна истина.Адмирации.Дано се забави тъи нареченото отваряне,Дано.Тишина и спокоиствие.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Карантината и затворените кръчми бяха най-хубавото нещо, което се е случвало на квартала през последните години, защото макар и за кратко дивите среднощни пиянски и нарко оргии бяха прекратени и квартала възвърна предишния си спокоен облик.
10
1
 
4
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Ето ви идея - и без това четвъртък пазара не прилича на нищо след ремонта. Там може да направят новия капан тип QUARTAL както писах по-долу. Близо е до центъра и мястото е перфектно. Слагат по един контейнер и продължават напред. Алчните собственици да се оправят - нито визия имат нито капацитет. Да им западат сградите и да се оправят сами. Събирайте се и действайте!
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Капана си беше голяма градска тоалетна, пълен леш, бизнеса го направи това, което е днес, наемите мяха смешни, а сега наемите литнаха до небесата, но на собствениците им било шумно. Хем алчни, хем ревът. Спрете да давате под наем, разпадащите се сгради и ще бъде тишина.
8
5
 
7
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Мтакааа заведенията са много и на малки собстеници. НО именно те развиха квртала. Аз ако съм на тях ще се събера с останалите и на собствениците ще им дам ултиматум - или намаляте или затваряме и правим на друго място нещо подобно. Пример ще им дам QUARTAL в София. И алчните собственици ще бъдат върнати много бързо в ситуацията от преди 10 години - разпадащи се сгради и пуст квартал.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хаах чух че и фолк изпълнителите се подготвятнакрая да не си седнат всички на ***********
6
9
 
2
 
! Отговори
? преди 3 години
Защо пишете само за Пловдив? Мислих, че това е български сайт, а не Пловдив нюз.
5
1
 
11
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Да не отварят.
4
1
 
1
 
! Отговори
дано има легла в ПВ преди 3 години
ако няма, лошо
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
''Честните хора с търговия не се занимават '' Не ви ли омръзна да ви разреждат алкохола и да ядете кюфтета втора употреба - от недоядените и нахапани кюфтета и пържоли ? И накрая да ви надписват сметката А виждали ли сте в каква *** кухня се готви всичко което ядете ?Само много неадекватни хора могат да търпят всичко това
2
1
 
18
 
! Отговори
Че преди 3 години
те в Капана неофициално не са спирали. Само че продават вътре, а консумацията става отвън. По импровизирани маси, саксии, тротоари, пейки и други подобни. Който е от Пловдив много добре знае за какво говоря!
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко, колко залежала храна и стока има да се погълне от миналата година ......