Паяк вдигна паркирана кола, в която има дете

Тя била паркирана в нарушение поне 30 минути
16 апр 2021 08:00, Ния Христова
80
Паяк вдигна паркирана кола, в която има дете
Снимка: БГНЕС
Паяк вдигна автомобил в Плевен, в който има дете. Сцената става до паркинг на голяма търговска верига. 
 
Очевидци твърдят, че видяли как изплашената майка тича след паяка, за да обясни, че в колата има дете. 
 
Репатриращите казват, че стъклата на колата са силно затъмнени и не са видели, че на задната седалка има 10-годишно дете. 
 
"Дори имаме практика да почукваме върху вратата или стъклото. Не открихме присъствие на хора", каза Радослав Тачев пред bTV, участвал в операцията по вдигането на колата. 
 
Той твърди, че автомобилът е бил паркиран в нарушение поне 30 минути. 
 
"Родителите не са потърсили общината, това видео ще изиграе възпитателна роля за хората", смята Венцислав Кътинов от "Обществен ред и сигурност" в Плевен. 
 
Той добави още, че семейството не е било глобено за нарушението от човешка гледна точка. 
 
Кметът на Плевен Георг Спартански сподели, че му е трудно да прецени чия е вината, тъй като и родителите не е трябвало да оставят малолетното си дете само в автомобила. 
 
Не е извършена проверка на случая, тъй като няма официално подадена жалба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 65Заключването на дете в помещение или автомобил, води ли се за постоянен надзор?
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 65Казваш, че докато детето примерно спи, някой възрастен трябва да осъществява "постоянен надзор" над спящото дете, стоейки буден на метър от него. Този "постоянен надзор" над малолетно дете е невъзможен и е учудващо, че има такъв текст в Семейният кодекс. Единствената цел на подобен текст е родителя винаги да е виновен, ако нещо се случи с детето.
60
2
 
3
 
! Отговори
До 63 и 64 преди 3 години
погледнете в Семейния кодекс, чл.125, по конкретно алинея 3 - родителят е длъжен да осигурява постоянен надзор върху малолетното си дете, а по нашия закон 10 годишните са малолетни...
59
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма причина да не може да остави детето си само в колата. Откъде си ги измисляте?!
58
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 53За какво да бъде осъден родителя? Няма престъпление извършено от родителя, а по-скоро подсъдно е вдигането на кола с човек вътре, особено ако е дете. Дете пдо 12 години МОЖЕ да бъде оставяне без надзор според текста в закона.
57
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо по-точно в паркирана кола е зарязано 10-годишно дете? Това е по-шокиращо от факта, че е била вдигната с детето вътре. Аз като си паркирам колата, не оставям детето си в нея...
56
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде в България паяците са на мутренски фирми и вдигат когото си иска.
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дете под 12 години може да остава само без надозр, ако ... прочетете закона.
54
1
 
8
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
До Д-р Исня: Паяците отдавна са частни, работят като собственост на скрити фирми на кметове и председатели на общински съвети. Защото най-голяма по обем корупция е корупцията на кметовете и председателите. За един мандат стават милионери със състояние от по няколко десетки милиона.
53
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не са проверили дали има някой в колата, а направо са я вдигнали. По принцип платеното паркиране трябва да бъде забранено със закон в България на места, където няма опредлен брой паркоместа осигурени от общината. В случая става дума за паркинг на голяма търговска верига и ми е интересно как са в нарушение от 30 минути?
52
4
 
9
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
Трудно се намират по-големи *** от тези с паяка, в който и да град. Заради едно дребно административно нарушение са готови да убият дете. Овълчили са се от особено големите, но незаслужено получавани заплати, формирани с грабеж от честните граждани на България!
51
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ягуарите вече вървят с деца за улеснено паркиране.
50
2
 
8
 
! Отговори
факт преди 3 години
Новият репатриращ камион паяк в Казанлък пренася автомобили отскоро... Старият беше подпален и изгоря, защото вдигна коли на близки на важни клечки, военнослужещи, охрана и полицаи... Този път ще има убити служители на изнудваческата фирма, собственост на престъпници от ГЕРБ, роднини на казанлъшката кметица. Жалка картинка... За 30 години зад волана, са ме глобявали един единствен път в чужбина и то за превишена скорост с 15 км/ч и три пъти в България за неправилно паркиране и предимство...
49
6
 
6
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
Паяците трябва да са частни и да дебнат зад ъгъла. Така ще се реши проблема с тарикатските: "А къде да спра, бе! На съседната улица и да хода 5 метра пеша ли, бе!", "аз само за малко", "ама аз тука тъй мрън мрън...", "не виждаш ли, че съм пуснал аварийки, бе! тпнр!!"
48
9
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
и родителя да бъде осъден
47
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
да ги съдят
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милион и половина чиновници в държавата.Нали трябва да ядат нещо.Така си докарват заплатите че и бонуси.Глоби ,такси ,данъци.МО,МВР,образование,здравеопазване,пенсионери,общини.Всички те искат пари.
45
0
 
11
 
! Отговори
Това преди 3 години
е частна фирма иска да лaпа. Обикалят като хиени и дебнат.
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да осъди държавата в Страсбург.Ако спечели делото ние ще платиме.
43
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това го няма в цял свят.Има глобии и санкции но никъде по света не могат да ти отнемат автомобила.При нас е простено защото държавата на това се крепи, глоби и данъци,паспорти на сгради и такси .