Състезание във Варна - изкачване на стълби със събиране на отпадъци

Участниците мереха сили в изкачването на близо 500 стълби
28 апр 2021 22:17, Петя Славова
10

Необичайно състезание във Варна - изкачване на стълби със събиране на отпадъци. Нестандартната проява е по повод Международния ден без асансьори, а целта е повече физическа активност в градската среда.

Над 30 варненци приеха предизвикателството да участват в нестандартното състезание, което обединява две каузи – стимулиране на физическата активност и облагородяване на градската среда.

"Аз съм голям природозащитник и много се зарадвах, че има такова състезание и реших просто да помогна, да почистя“, сподели пред Bulgaria ON AIR участник в събитието.

"Трябва да се пази природата, има си предназначени места за изхвърляне“, коментира друг състезател.

Участниците трябваше да премерят сили в изкачването на близо 500 стълби, които водят към дивия плаж "Галата“ край Варна. Състезанието беше за време, а условието - да носят със себе си и събрания боклук. От години стълбите са предпочитано място за маршрут до морето, но са обрасли с трева, тънат в боклуци и са почти разбити.

"Търсихме стълби за събитието. Това беше най – екзотичното място с най – много стълби. И понеже самото събитие се провежда в Международния ден без асансьори, решихме заедно с бягането да почистим", сподели организаторът на събитието Мирослав Тодоров.

Това е първата инициатива от серия събития на сдружението. Предстоят още екологични спортни прояви, насочени предимно към каузата за чиста среда и море.


10
Още от Страната
Бетон на плаж "Кабакум" възмути хората, но строителството - законно
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Едни мърсят, други чистят?!
Имам по-добро предложение:
1. Цяла година да се събират данните на "умници", които си хвърлят отпадъците където им падне.
2. Да им бъдат написани актове за глоби, солидни суми.
3. В деня на състезанието да ги съберат тях и да им съобщят, че ще бъдат намалявани с определени проценти глобите на онези, които се класират на първите 50 места, като на първите 10 ще се опростят съвсем.
4. Да се утроят глобите на онези, които не вземат участие в състезанието.
2
0
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 седмици
Не е лоша идеята. Може и продължение да й се намери. След идещите избори да спретнем състезание за депутатите- изхвърляне на дупетати с ритници от НС с нахлузени кошчета за *** на главите.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
да дойдат у нас да ми изхвърлят боклуко всеки ден, че ме мързи