"Автомагистрали": Пред колапс сме, сметките са блокирани

Спряна е работата по АМ "Хемус", работниците са в отпуск
28 юни 2021 14:48, Анисия Иванова
112
"Автомагистрали": Пред колапс сме, сметките са блокирани
Снимка: БГНЕС

Държавното дружество Автомагистрали ЕАД е поставено в невъзможност да извършва редовните си месечни плащания към доставчици на услуги и суровини, което ще блокира дейността ни. С писмо N910040 от 10.06.2021 г. министър Виолета Комитова блокира банковите сметки на дружеството във всички търговски банки.

Това действие вече оказва негативни последствия в работата на “Автомагистрали” ЕАД и дружеството е заплашено от принудително спиране на дейността, в това число и временно спиране на изграждането на АМ „Хемус“ и разпускане в принудителен отпуск на голям брой служители, в разгара на строителния сезон, съобщиха от дружеството.

Още по темата

Съществува сериозна опасност да бъде прекъснато електрозахранването в обекти и бази за поддръжка, както и прекратяване доставките на горива. Натрупват се неодобрени заявки за годишни технически прегледи, за планови ремонти на техниката за зимното поддържане и текущи аварии и проблеми. Това може да е причина за неизпълнение на възложените задания относно текущия ремонт и поддръжка, обезпечаване на пътнотранспортни проишествия, въвеждане на временна организация и безопасност на движението при най-натоварените автомагистрали в страната, което, от своя страна ще доведе освен до санкции и до финансови загуби на дружеството от нереализирана печалба.

В резултат на продължителна писмена комуникация с МРРБ принципалът на „Автомагистрали“ ЕАД - министър Комитова, на 25 юни 2021 (петък), с поредно писмо до търговските банки ги моли да не допускат разплащания над определения от нея лимит от 10 000 лв. на седмица. Сумата обаче е крайно недостатъчна за оперативната работа на дружеството и то да функционира нормално.

С тези и други подобни действия или бездействия на практика се блокира дейността по изграждането на АМ „Хемус“ и поддръжката на автомагистралите в страната. Това може да доведе до хаос и напрежение за всички пътуващи, за бизнеса, свързан с пътната инфраструктура, а също и за икономиката на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде хайде. Колко точно е тоя "голям брой служители"; какви са изведнъж тези супер нужни разходи, или само хвърляме прах в очите на народонаселението?
10
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верно ли в Благоевград на кметските избори ромите не са гласували и гербавия кандидат е на трето място?
9
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберски рев ли чувам?
8
6
 
37
 
! Отговори
agent преди 2 години
КОга ядохте кифтеата ни ривахте нали ?
7
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тираджиядори в съседна македония има магистрали...не са много като километри,но са магистрали с маркировката,логистичните центрове,качественият асфалт и разбира се тол таксите.
6
8
 
49
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
А какво направихте с милиардите които ви дадоха авансово.Дали случайно не сте напълнили с тях чекмеджето на тиквата а
5
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още една копаня на банкянския еднокнижник е празна. До изборите ще стане като манекенка, тоест като пеевски, шестдесет и седем килограма.
4
8
 
37
 
! Отговори
Тираджия преди 2 години
в България магистрали няма!!! Има такива във Франция, Испания, Холандия и тн. В България плащаш за нещо, което не съществува и то не веднъж, а два пъти!!!
3
44
 
18
 
! Отговори
радефска калинка преди 2 години
Министърката извършва престъпление с тези действия. Ще се лежи в затвора
2
30
 
11
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Комитова, не можеш да помогнеш. Поне не пречи на работниците.
1
11
 
46
 
! Отговори
Каква преди 2 години
Поддръжка? Само пълните чекмеджетата на буци. Половин милиард километра прави много чекмеджета :)))))