"Автомагистрали": Пред колапс сме, сметките са блокирани

Спряна е работата по АМ "Хемус", работниците са в отпуск
28 юни 2021 14:48, Анисия Иванова
112
"Автомагистрали": Пред колапс сме, сметките са блокирани
Снимка: БГНЕС

Държавното дружество Автомагистрали ЕАД е поставено в невъзможност да извършва редовните си месечни плащания към доставчици на услуги и суровини, което ще блокира дейността ни. С писмо N910040 от 10.06.2021 г. министър Виолета Комитова блокира банковите сметки на дружеството във всички търговски банки.

Това действие вече оказва негативни последствия в работата на “Автомагистрали” ЕАД и дружеството е заплашено от принудително спиране на дейността, в това число и временно спиране на изграждането на АМ „Хемус“ и разпускане в принудителен отпуск на голям брой служители, в разгара на строителния сезон, съобщиха от дружеството.

Още по темата

Съществува сериозна опасност да бъде прекъснато електрозахранването в обекти и бази за поддръжка, както и прекратяване доставките на горива. Натрупват се неодобрени заявки за годишни технически прегледи, за планови ремонти на техниката за зимното поддържане и текущи аварии и проблеми. Това може да е причина за неизпълнение на възложените задания относно текущия ремонт и поддръжка, обезпечаване на пътнотранспортни проишествия, въвеждане на временна организация и безопасност на движението при най-натоварените автомагистрали в страната, което, от своя страна ще доведе освен до санкции и до финансови загуби на дружеството от нереализирана печалба.

В резултат на продължителна писмена комуникация с МРРБ принципалът на „Автомагистрали“ ЕАД - министър Комитова, на 25 юни 2021 (петък), с поредно писмо до търговските банки ги моли да не допускат разплащания над определения от нея лимит от 10 000 лв. на седмица. Сумата обаче е крайно недостатъчна за оперативната работа на дружеството и то да функционира нормално.

С тези и други подобни действия или бездействия на практика се блокира дейността по изграждането на АМ „Хемус“ и поддръжката на автомагистралите в страната. Това може да доведе до хаос и напрежение за всички пътуващи, за бизнеса, свързан с пътната инфраструктура, а също и за икономиката на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
11
 
25
 
! Отговори
Запознат преди 2 години
Понеже повечето не могат да разсъждават, когато четат, нека да поясним:Министърката не е спряла плащанията, а упражнява контрол върху тези за суми над 10 000 лева, т.е. трябва нейното одобрение!
30
5
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Асфалтът бил 2 см? Откъде ви намират такива бе, с конкурс ли ги подбират!
29
12
 
17
 
! Отговори
корнело ма , преди 2 години
ми те ремонтират участъка "построен" от твоя вожд Сатанишев! Едно нещо се опитаха да правят и се провалиха!
28
3
 
9
 
! Отговори
Батко преди 2 години
До K0rNELAИ от 2009 до сега колко КМ магистрали има и колко км са направили от 1944 до 2009?
27
13
 
18
 
! Отговори
да отбележим преди 2 години
половин милиард сантиметра с по 2 сантиметра настилка, всеки см. по 5 евро, за да има за буципоклонниците, пишещи за "преврат", "комунисти" и "блокирана държава".
26
2
 
9
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Ще го плащаме само ние, които си плащаме данъците и осигуровките на реалните заплати. А да и берачите на ягоди ще трябва да пращат повече на безработните си роднини, че хляба ще скача.
25
4
 
21
 
! Отговори
K0rNELA преди 2 години
До МаринТи про3д ли си? С кое са те върнали? Че не строяли тая магистрала. Ама сега се сетиха да я строят? Колко години се ремонтират 3 тунела по 2 тръби? Колко години като тръгнеш по Хемус от София и се молиш да не уцелиш някоя голяма кръпка /като спящ полицай/. Запорирали им сметките за 20 дни и вече не се издържало. Е, нормално, нали няма откъде да се "точи". Тая магистрала от 2007-*** е мръднала с има няма 20 километра от двете страни, а сега правят още 15-тина, ама вой до небесата.
24
21
 
24
 
! Отговори
Хайдеее, преди 2 години
започна се ! На път са да блокират цялата държава с комсомолски плам, със завиден размах, и музиката бичи чалга! Не знам кой му го беше написал на Фигурантът Радев, че ..."гладът ще победи страха"! Сега като дойдат истински гладните години на червените камери, и толкова хора останат без работа, тогава превратаджиите ще видят истински протест! Комунистите само със шут са ги изгонвали от властта!
23
15
 
23
 
! Отговори
тия преди 2 години
верно ще счупят държавата!Лошото е , че целия този цирк после ще го плащаме целокупния български народ
22
9
 
18
 
! Отговори
Аз преди 2 години
започвам полека лека да се забавлявам с цялата ситуация. До едно време се ядосвах, че комунистите пак ще ни закопаят, но веднъж като приех мисълта, че така ще стане и всяка копка надолу все повече ме забавлява. Мисля, че когато дойде истинското опъване на уши от "умните" българи ще се смея почти с цяло гърло. Обаче аз мога да си го позволя, защото не завися ни от Фигуранта, ни от Бочко.
21
29
 
19
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Само за два месеца ни върнаха 20 години назад. хасфалт не се яде, ама от него зависи развитието на икономиката, БВП и съответно по-високи пенсии за нашите баби и дядовци и по-високи заплати за нискоквалифицираните поддръжници на така наречената промяна.
20
7
 
36
 
! Отговори
аз преди 2 години
вземете си от парите които сте платили авансово на *** и пульо за работа която ще свършат в следващия живот
19
14
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали парите са платени авансово, да работят,взели са 90 000 000, за какво реват,или са отишли в шкафчето в Банкя?!А ясно трябват още за да се купят гласове за гербавите!Никакви пари затвор за Беличев и гербавата шайка!
18
8
 
7
 
! Отговори
Крас преди 2 години
За какво са ни тия магистрали? Каквото построили построили!Да има новите с какво да започнат!
17
16
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това дружество снасяше стотици милиони в шкафчетата на Лойко и хунтата чрез отклоняване на средства и многократно завишени цени на труд и материали. Време е за съд, не само за оставки!!!
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е голям кеф! За айляцит, вместо разгилдисване насам-натам, киснене в тапи, да могат усърдно да чегъртат! Докато кесят под слънцето, да удрят по някой патриотичен гьобек!
15
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вие какво очаквате от държава,която е собственост на клошар с ментални увреждания.
14
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
цялата държава е блокирана,а сащ налагат санкции все едно сме северна корея!
13
8
 
37
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Стига сте разследвали!! Арести кога, затвор кога?
12
0
 
16
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Вярно е.