Балтова: Отличен летен сезон, ръст от 83% спрямо миналото лято

Туристи от Румъния, Полша, Украйна, Чехия и Турция са най-много по морето
1 авг 2021 08:00, Анисия Иванова
58
Балтова: Отличен летен сезон, ръст от 83% спрямо миналото лято
Снимка: БГНЕС

Категорично се радваме на отличен летен сезон, защото броят на посетителите наближава 3 милиона - това е ръст с 83 процента спрямо миналата година. Първите пет месеца отчитахме само спадове, дори спрямо миналата година, каза министърът на туризма Стела Балтова.

Този ръст в летния сезон се дължи на няколко неща: на отговорността на персонала в заведенията и хотелите за спазването на противоепидемичните мерки, а и самите посетители също са отговорни - и към начина на пътуване, и към посещенията, обясни тя пред Нова тв.

Тази година туристи от Румъния, Полша, Украйна, Чехия, Турция, са най-многобройни по Черноморието ни. За съжаление не можем да очакваме ръст на посетителите от Израел, но засега нещата вървят добре, увери министърът на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
ИЗТОЧНИЯТ "КОВИД КСЕРКС" - ПОЛУЧИ " РИТНИКА " И ДУМИТЕ : " ДИ СИС БЪЛГЕРИЯ " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все наши хора.Като в миналото.Явно носталгията пак ги връща у нас.Няма лошо,де,само да не ни запалят чергата с новия щам на ковида,че тогава ще видим зор.
48
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Да видим скоро ръст на заболелите от ковид значи така ли?
47
2
 
0
 
! Отговори
няма вече Русия! преди 2 години
Има Украйна за нас!
46
1
 
1
 
! Отговори
всичко е реклама! преди 2 години
ОТЛИЧЕН-слаб2
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо да ходя в Гърция - 40-градусова жега, освен плажове и море имат само гол камънак. А в и около Варна си е супер - златни пясъци, прохлада (в София когато е 35, а Пловдив 37 във Варна беше 32!), бриз, а по-навътре има зеленина. Като ви кефят чукарите отидете в пустинята.
44
1
 
5
 
! Отговори
ще ви липсва зелено преди 2 години
Не обичам жегата, предпочитам плажовете през септември и дори октомври. Вижте гърците и другите южни народи колко са ***, агресивни и мързеливи от постоянната жега, а и там е гол камънак. Обичам гори и зеленина! С тая жега и ние ще станем пустиня като Гърция.
43
2
 
2
 
! Отговори
Украйна преди 2 години
Не е Русия и СССР! Тя е полска!
42
5
 
7
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
Изкарах си чудесно тази година на нашето море. Дълго време за море бях по други земи, но определено мога да кажа, сега като сравнявам , че си ни е супер морето . Единствено презастрояването / не че го няма и в други страни / е сериозен проблем
41
0
 
2
 
! Отговори
Снежанка преди 2 години
Това е като конкурс за най-високо джудже.
40
7
 
1
 
! Отговори
фас на плаж преди 2 години
благодарение на фигуранта и неговото правителство тур.сезона беше спасен . заразените ше ги броим на есен , но за това Борисов ше е виновен .
39
1
 
9
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Нашето море може да генерира много пари за всички българи като се пази природата. За съжаление откакто настана демокрацията примитивизма, егоизма и простащината надделяват на общия интерес. Ако зависеше от мен премахвам на секундата всякакви заведения и бараки и концесионери от плажовете. Плажовете трябва да се управляват от държавата, тъй като са собственост на държавата. Кой иска да пие и да продава, ще го прави малко по-навътре където няма бряг и пясък.
38
7
 
9
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 2 години
До разтропаната 41.Защо давате 15 лв. за нощувка, а искате всички удобства?!Вие луди ли сте бе?Паркингите се препълнени отдавна.Това говори достатъчно.Обаче шопа е с мноооого дебела глава.
37
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 36 Стария Несебър,ок разбрахме се. Повече никой софиянец няма да стъпи в Несебър. До една година ще оревеш света,че хотелчето ти е празно. И да ти обвсня,че старо телевизорче с кинескоп, легло от 80 те с пружини вместо матрак и стара баня с бойлер който загрява водата 5 м след пускането и, както и закуска- филия с мармалад и варено яйце не правят хотела ти 4 звезден,за да му искаш 100 лв на нощувка.
36
0
 
20
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Е как нали доскоро ревяха, че масово щяло да фалират
35
1
 
9
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
МНого хубави румънски пичонки са плъзнали по-морето
34
3
 
7
 
! Отговори
какви са туристите? преди 2 години
За мен лично най-изгодно е да свършват тези месеци и всички да се разкарват от тука и да имаме въздух, така да се каже. Няма никаква информация какъв тип са т.нар. "туристи". Срещам най-много бивши нашенци с европейски ЛК, много от тях са от по-тъмните. Всеки тропа по различни задачи-купуват жилища, правят зъби, козметични процедури, вадят нови документи.....и между другото уж почиват. Руснаци и украинци пък накупиха апартаменти и даже могат да пазаруват на почти български в магазина.
33
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ръст се дължи на факта, че хората не искат да си правят експерименти със здравето си и не слагат ваксини, следователно Гърция отпада.*** Концесионера потрива ръце и вместо да се възползва от златния шанс да привлече българите и за следващите години,гледа да изсмуче възможно най много левчета на всяка цена.
32
16
 
6
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 2 години
Шопи тарикати, не идвайте с вашите космически претенции!С тези мижави пари за нощувка, може да сте настанени в мазе.
31
3
 
18
 
! Отговори
LP преди 2 години
Цялата пропаганда с уж задръствания на границата с Гърция и строгите им уж мерки за неваксинирани проработи за нашите селчовци, плюенето е голямо защото услугата на гърците е по-добра , ходете да ви таксуват първа линия , столове , маси , да си демонстрират *** , за мен единствено северното черноморие все още е хубаво , там разбира се тиквата слънце , сахер магистралостроител се е погрижил да се пътува 5 часа и кусур. Тази година в Закинтос.