Подписка в подкрепа на "Мини Марица-изток" и ТЕЦ "Марица изток 2"

КТ "Подкрепа" изкат разговори върху Плана за устойчивост в частта "Енергетика"
9 авг 2021 11:08, Петя Славова
40
Подписка в подкрепа на "Мини Марица-изток" и ТЕЦ "Марица изток 2"
Снимка: БГНЕС

Организират подписка в Ямбол в подкрепа на "Мини Марица-изток" и ТЕЦ "Марица изток 2". Подписката е организирана от синдикалните организации и цели преразглеждане на енергийната политика на страната, спрямо държавната централа.

ТЕЦ "Марица изток 2" осигурява препитанието на хиляди семейства от цяла Югоизточна България.

С подписката се цели да започнат разговори върху Плана за устойчивост и развитие в частта "Енергетика".

"Защото там пише едно единствено нещо, че догодина, второто тримесечие, започва изграждането на парагазови централи - два броят на 500 мегавата, с функция заместваща ТЕЦ "Марица Изток 2". И с перспектива до 25 година да бъде завършен обекта, каквото и да означава това", каза пред БНР председателят на КТ "Подкрепа" в централата Димитър Чалъков.

Организаторите на подписката  искат да съберат 150 000 подписа в 8 града за една седмица, които ще внесат в Народното събрание.


40
Още по темата: ТЕЦподпискаподкрепа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
5
 
! Отговори
Крами преди 3 месеца
Вижте цените на жилищата... на тецаджии им дават луди кредити и цената на имотите е ненормална. Отделно за толкова години в градовете около тец има само казина. Да се бяха събрали, с толкова пари, всичко можеше направи, фабрики и фирми. Жив свидетел съм как си получава заплатата 2700, половината я дава за кредити и отива в казиното. Със стара кола дето преглед не може да мине и с развалени зъби. На този тип кратуни, не искам да им плащам.
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 32 каквото и да ми говориш лично съм виждал фишовете за заплати на работещи там. Тъй че как ме наричаш и какво пишеш няма значение.
31
3
 
0
 
! Отговори
Танас преди 3 месеца
Да внасят ток от Турция, а тези от теца да заминават гастърбайтери в Германия, защо да произвеждаме нещо като можем да го купим по евтино
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Затова от българския народ по долни няма, защото са мързеливи зависливи жалки всезнайковци. За информация на анонимния ***, Заплатите не са 4500 даже не са и наполовина и са няколко пъти по ниски от заплатите в този сектор в Европа. ТЕЦ 2 не е губещо а умишлено се изкарва така както беше ТЕЦ 1, БРИКЕЛ ,ТЕЦ Варна, ТЕЦ Бобов дол ТЕЦ 3 целта е да се продаде за може да има пълен монопол . Цената на тока е висока точно от частните централи . За информация на АНОНИМНИЯ *** .
29
4
 
7
 
! Отговори
Мандра за пари преди 3 месеца
Средната заплата в ТЕЦа е 2000 + ваучери за храна + ваучери за ток и Декември се дава 13 заплата. Като удариш чертата колко стават?
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Не ме интересува 16Добре бе 16 Кажи колко взимаш. Да не си наминималната? Аз ти казвам, че хората рушвети дават за да почнат работа във "великия" тец. Лъжа ли е ?
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хаха колко сте докачливи, като стане въпрос какви заплати получавате в ТЕЦа. Друг куриоз е че за едно място се явяват 1500 човека на интервю, а накрая се слага наш човек! Да я затварят тая каца без дъно!
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цените ще си седнат на мястото, когато рекетьорската енергийна борса бъде регулирана както трябва. Дано дребните, "квартални" мощности да станат напълно достъпни в близките години и да се тръгне към децентрализация на тази прогнила енергоснабдителна система населена отдавна с клиентелисти. Така всеки ще зависи от себе си.
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много произвеждате и пречите на западноевропейския бизнес. Български фирми произвеждали и искали евтин ток. Няма ток за вас. Затваряйте цехчетата...........................БеляНЕ искахте. Получихте БеляНЕ. Западна Европа затвори 4 блока на АЕЦ Козлодуй, Западна Европа ще затвори ТЕЦ-овете ни.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какви подписки ?! Кой ще ви чуе ,драги наивници ,вие не разбрахте ли ,че каквото кажат от Содом и Гомор тукашните мекотели веднага всичко ще изпълнят ,сега ще берем плодовете на това ,че не сме независима държава ,а колония !
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да се стреснат малко изкопчиите.
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пишете, подписвате....решено е....затваряне! Свиквайте с това и си търсете още от сега работа.
21
1
 
8
 
! Отговори
Мечтател преди 3 месеца
Газта сега поскъпва, но като направим ТЕЦа на газ ще поевтинее- а дано ама надали.Сегашната цена ще ни се стори нормална.
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Анонимния с коментар номерВ голяма заблуда си, заплатите на операторките на кантар са 10500.
19
0
 
13
 
! Отговори
Работещ преди 3 месеца
Зора на "синдикатите" е единия % който взимат автоматично от заплатите на служители и работниците!!! Предлагам на двамата генерални директора на ММИ и ТЕЦ 2 да преустановят със заповед удрижките за "синдикален членски внос" по фиш. Който иска от служителите и работниците да си внася парите в синдикалните каси "на ръка"!!! Смисъл и полза от подобна паразитна организация няма!!! Заплатите им са като на управители, карат служебни коли, разполагат с милиони (парите на работещите) в касите си!!!
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
подкрепа беще основния разрушител анв промишленонста в българи - със събрания на колектива сваляха директори а после предприятията се приватизираха скато губещи- - началниците им са за разс..трел всичките а народа глуп..ав той сам се раз..стреля
17
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
тази подписка ако се приеме ще удължи агонията на ТЕЦ-овете с най-малко пет години и през това време ще се трупат дългове които ще се плащат от общия казан .
16
4
 
16
 
! Отговори
69 преди 3 месеца
Всичко на загуба да се продаде или закрие!
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе да ви кажа, хората там просто взимат европейски заплати, а ние всички останалите взимаме джендърски заплати.
14
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лаици, които си нямат грам понятие от енергетика и енергиен микс да пишат под други публикации!