Голям протест срещу COVID мерките и в Кърджали

Шествието блокира възлово кръстовище
10 сеп 2021 21:50, Красимир Ангелов
57

Близо 300 души излязоха в центъра на Кърджали за протест срещу ограниченията при новата вълна на коронавируса. Шествието за кратко затвори и възлово кръстовище в града.

"Ограничава се дейността, ограничава се икономиката. Цените вървят нагоре, ние не можем да продължаваме по този начин. Това означава, че ще има множество фалити и хора, които ще останат без работа", каза зам.- председателят на БАЗ Павлин Петров.

Още по темата
В Кърджали един от най-засегнатите е сватбеният бранш.

"При нас сватбите се провеждат с от 300 до 500 души. Капацитетът, който е допустим в момента, е 30 на закрито. Затова хората с резервации не могат да си проведат мероприятията, които са предплатили", обясни собственикът на заведение Кадир Мустафов

Блокирането на кръговото кръстовище доведе до образуване на опашка от автомобили. Въпреки това, повечето шофьори споделиха, че подкрепят протеста.

Протестиращите заявиха, че настояват за диалог относно мерките, които, според тях, се налагат избирателно.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям, голям .. Като гледам има 100-на *** .. Не повече ... Как точно ги преброихте 300 ??? Ракия ли използвахте ... Или нещо по-силничко ... ???
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 26 Градският транспорт никога не е спирал, а обезщетение ще има и сега!
22
3
 
4
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
Ами баце те го обясниха защо. Защото преди време е имало мерки за обезщетение и също са затворили малко или много и всички масови събирания на хора. А сега е пълен хан, само кръчмите го барат. Какво става с градски транспорт и ред други подобни. Затова ги е яд хората. И с право, глупендера Кацаров само прави copy paste, той просто няма капацитет да мисли
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За заплати не протестират цели 30 години, но за чалгата веднага
20
3
 
10
 
! Отговори
ясно преди 2 години
Значи една сватба в Кърджали е по-голяма от протеста :D хахахаха
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "До 15" Е, преувеличаваш малко, чак "фабрика за лъжи" не си. Само две лъжи си казал.
18
16
 
10
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Фабриката за лъжи отвори отново! Ваня Костова умря 1 месец след като беше се разболяла от ковид. Изписана от болница. Никога не е била ваксинирана. А Коритаров се е заразил след като си е направил 1 доза и още не е имал имунитет. И двамата умряха от вируса, който според вас не съществувал .
17
8
 
8
 
! Отговори
Елементарно, Уотсън! преди 2 години
Мутрите на Тиквун са мобилизирали 200 талибана с пари от Чекмеджето.
16
9
 
8
 
! Отговори
Жалка история преди 2 години
Ориенталски простаци :)
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъде пари за 300-500 човека сватба?
14
7
 
7
 
! Отговори
до 17 преди 2 години
Истерична жено, успокой се!
13
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
другата седмица децата тръгват на училище, а болниците на много места вече започнаха да затварят отделения и да ги превръщат в ковид зони. след 1 месец ако имаме нужда от медицинска помощ, дали заради ковид или нещо друго, к'во пра'м? Ще ходим в кръчмите да ни лекуват ли??? Не искат да се ваксинират, не искат и да спазват мерки. Тогава да си живеем все едно няма ковид и който оживее... Капка разум не ни е останал и сами се затриваме като нация!
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съгласен съм с протеста, но само да попитам тия хора, защо не протестираха преди време когато бяха затворени не само заведенията ами и градовете и цялата държава?
11
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който се ваксинира, ще последва Коритаров и Ваня Костова. На добър път!
10
9
 
9
 
! Отговори
Маринела Цветанова преди 2 години
Браво на гражданите на Кърджали! Така се защитават конституционно гарантирани права! Тези затваряния се налагат за трети или четвърти път в рамките на година и половина, вече и децата в детската градина знаят че са неефективни, но никой това не го обсъжда, никой не подлага ефектите от тези затваряния на научен или дори елементарен логичен анализ. Принуждават ни да го правим с единственият аргумент че в цяла Европа било така. Това е абсурдно!
9
19
 
10
 
! Отговори
! преди 2 години
Ейй, п*рост народ сме, ейй! Като искате всичко да е отворено и да работи защо не се ваксинирахте??? Опитайте се да погледнете по-далече от носа си и вижте какво става в Европа. Спрете да слушате к*ретените мангъров и чорбанов и се поинтересувайте какво се случва в цивилизацията! Дания вдига всички ковид мерки защото 73% от населението е ваксинирано. У нас се вихри брутална пр*остотия и заради това бизнеса ще страда и тази зима ще умрат още 20000 от ковид. Развитието ни е на ниво средновековие.
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не ги разбирам тези протести при положение че година и половина мълчаха при съвсем по талибански мерки дали си мислят че някои нарочно ги слага ей така че му е кеф
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко пък да е голям с Тея 300 човека
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС ни научи на редица глупости, като например във колбасите да слагат какво ли не, всякакви неща и във други храни Човешкото тяло няма необходимите ензими да преработва тези неща, малко или много се натрупват във организма. Имунната система не може да разпознае тези вещества и тъй се отключват автоимунни заболявания и рак във някаква степен. Хората не страдат от Ковид, страдат от невежество.
5
5
 
10
 
! Отговори
Робот преди 2 години
Аве, юмрука нали викаше, че няма КОВИД, ама само докато беше опозиция.