Огромни задръствания в Пловдив заради ремонт на Околовръстното

7км. отсечка ще се преправя на два етапа
13 юли 2022 10:05, Петя Славова
18
Огромни задръствания в Пловдив заради ремонт на Околовръстното
Снимка: БГНЕС

Хаос в транспорта в Пловдив. Затварят за ремонт Околовръстното шосе в града, като отсечката е 7 км., а целият трафик, включително на тежкотоварни камиони, е пренасочен към града.

Инфарктните задръствания вече започнаха. Околовръстното шосе е изключително важен път не само заради тежкотоварния пренос, но и заради многото предприятия в индустриалната зона. Той е и най-пряката връзка на Смолянска област с магистрала "Тракия".

Ремонтът ще е на два етапа – от Коматевско шосе до Пещерско шосе и от Пещерско шосе до Пазарджишко шосе.

"Това е преходен обект от миналата година. Направили сме два потока за изнасяне на движението: тежкотоварното ще минава през 133 км на АМ Тракия – Околовръстното II-56. След това влизаме Сколебелва майка – Околовръстното на "Тракия" и кръговото на Асеновградско шосе. Лекотоварното движение е изнесено в града", обясни пред Нова тв инж. Петър Петров, директор на ОПУ Пловдив.

Той призова за търпение, тъй като няма друг вариант да се ремонтира шосето. "Няма как да се ремонтира този участък без цялостното затваряне на движението. Към момента има пропускливост".

Пропускливостта за работещите във фирмите и клиентите им е осигурена, потвърди и инж. Гинка Маринова, ръководител на фирмата, която ще извърши ремонта. "В момента сме обезпечени с механизация за извършване на ремонта. Ще се справим в обявения срок. Организирали сме пропускателен режим, като фирите трябва да подадат регистрационните номера на автомобилите, които ще влизат. Все пак нека да помоля влизащите по трасето да карат с голямо внимание".

"Няколко дни ще има неудобства, но след няколко дни според мен ще се нормализират нещата и потоците от коли", каза Петров.

По думите му при този ремонт не се предвижда разширяване на Околовръстното: "В момента тече проектитране на удвояване на това шосе, но настоящият ремонт е само в съществуващия габарит". Петров допълни, че по миналогодишния проблем за липсата на джобове и отбивки за паркиране в случай на аварийна ситуация са направени 5 нови джоба на възможните за това места.

По проекта на сегашния ремонт е предвидено рециклиране на настилката, ще се положат три пласта асфалт, пътна сигнализация, ограничителни системи. Около 10 милиона лева ще струва ремонтът на 7 километровата отсечка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Движението в Пловдив си е както преди, пуми, кариоки и не много умни македонци.
14
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Това околовръстно трябва да стане с поне две ленти във всяка посока, плюс локална. Както направиха пътя Асеновград-Пловдив. Един камион да има и трафика в пиков час става ужас.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шоферите са нещастни хора.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мега проект "Модър-Царевец". Повече от три години ремонтират участък от 300 метра. Най-сложното нещо бе подлез на ж.п. трасе. Преди години има филм направен от Дискавъри, за монтиране на подлез под ж.п. трасе в Индия за по-малко от 24 часа...! Как да ги обидиш въпросните управляващи и изпълнители???
11
4
 
0
 
! Отговори
до 8 преди 1 година
ай стига с това Борисов е виновен !
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е поредната глупост - вместо директно да почнат да разширяват околовръстното в Пловдив, да стане като Софийското, те ще преасфалтират тесния двулентов път и след 3-4 години отново ще има затваряне и тапи, за да го разширяват. Мислех си, че в София са зле нещата и наистина е така, ама в Пловдив са още по-зле. Там общината направо спи дълбок сън и никакъв контрол не упражнява върху строителните фирми. Улици по 300 метра ги правят в Пловдив 2 години. Това бие София по некадърност.
9
4
 
3
 
! Отговори
? преди 1 година
А защо не ползват метро, ами юруш на колите?
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До гахага: Ти от луната ли падаш? Местната власт на кой е? фирмите получили договорите от кого се контролират? Различните бюджети, заеми, плащания не са от вчера и кой ги контролира?
7
6
 
1
 
! Отговори
гахага преди 1 година
е що така , нали Борисов не е на власт ?
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пловдив не случи на кмет (и предишни кметове), всякакви власт имащи и управляващи в този град. Пълни и завършени малоу.......ци и крадци! Този град го затриха, направиха го място да желаеш да избягаш. Безхаберното презастрояване продължава, както и далаверите свързано с това. Старите схеми на Герб! Започва се някакъв "проект" и се зарязва...! Целият град е в развалини и нарастващ блокаж.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А някой ще благоволи ли да даде информация, какво се случва с ремонта на Брезовско шосе и невъзможните обходи към Войводиново и другите села от община Марица. Последната информация, която обществеността заслужаваше беше, че ремонта е удължен до 15.07.2022 /трето удължаване/ и след това се превърна в безсрочен може би??? С краткото "открита е могила и е необходимо присъствието на археолози на място"...
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Типично по ГЕРБ-ерски ремонтите се правят адски бавно, невероятно скъпо и абсурдно некачествено. И за калпак техният глу.пав кмет, който си назначиха, защото пловдивчани не го желаят, не осигурява обходни маршрути или някакво адекватно регулиране на трафика. Ама това е. Знае, че повече няма кой да го търпи. Неговата партия (ГЕРБ) - нито той, нито предния кмет - мамин Ваньо, направиха нещо читаво за града.
3
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слизате от тия престарели бараки и тръгвате ПЕША или с колело! Айде марш!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неграмотници!!! Съкращенията на мерните единици са без точка накрая! Айде научете го най-накрая
1
4
 
3
 
! Отговори
Hoqsan преди 1 година
Ходи пеша, БЕ!