Протестиращи призоваха парламента да се вземе в ръце

Демонстрация във Велико Търново
20 окт 2022 19:50, Росен Стойчев
16

Протестен митинг под наслов "Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата" се проведе във Велико Търново, съобщи Bulgaria ON AIR.

Исканията са за ръст на доходите, мерки за овладяване на инфлацията, запазване на работните места и преодоляване на предизвикателствата след т. нар. "Зелена сделка".

Още по темата

Протестът в старата столица е част от поредица акции на КНСБ. От синдиката са изготвили проект за социално-икономическото развитие на България през следващите 4 г.

Сред основните акценти в него са повишение на минималната работна заплата от 710 на 850 лв. от 1 януари 2023 г. и осъвременяване на пенсиите с минимум 12% от 1 юли догодина.

"Апелирам за увеличаване на работните заплати, Министерството да си поеме съответно ангажиментите към държавните болници и парламентът да се хване в ръце, защото в противен случай наистина ще им бием един шут", каза д-р Мая Попова.

"Нашите хора, нашите синдикални членове, очакват от нас високи доходи, добро заплащане, за да могат да поддържат семействата си. И когато не могат да получат високи доходи, то принудително ние трябва да излезем и хората да ни чуят в парламента и управляващите да разберат, че хората имат нужда от добри доходи, за да могат да изхранват семействата си", смята Боянка Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Няма ,какво да се "взимат в ръце"....По- голямата част от намиращите се в парламента - "народни избраници" са най- долната и престъпна "***" на на обществото и докато не се "прочисти" НС ,по- добре да ги няма ,защото с действията си са много по- вредни.Служебното Правителство си работи добре и без тях...Когато останат само +цветът на нацията" тогава ще бъдат полезни....и дотогава - САМО ИЗБОРИ - ТОВА Е НАЙ-ДОБРИЯТ ВАРИАНТ.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герберасти сър!
8
1
 
3
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Каде бяхте 11 г по времето на бацо или имаше и за вас та не скачахте изобщо
7
0
 
4
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Ако Тошко бе в парламента щяха да го направят председател.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези са калпави от президент до чистатчка в парламента, да си внесем от чужбина хора с опит.
5
2
 
15
 
! Отговори
Диоген преди 1 година
Парламента ще се се вземат в ръце когато:- Депутатите в парламента станат наполовина от сегашния им брой- Депутатския имунитет се премахне- Премахне се държавните субсидии на партиитеТака ще се спестят доста средства, особено в предстоящите тежки финансови времена.
4
9
 
4
 
! Отговори
Я па тая платената преди 1 година
Тука моме е страна на комунисти и тарикати. На кой не му харесва вече не живее тука. Ако си некадърна и мързелива и не те щът в цивилизацията потърпи, скоро ще виеш от кеф под руския ботуш. Ще ти се привиждат миражи, ще сънуваш кошмари, ще се редиш на опашки, ще пазаруваш с купони, ще мълчиш, ще вониш и ще работиш, само ще работиш. Това е бъдещето в комунистическа президентска територия. А тарикатите ще те...
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прокопиевчо започна ли да осигурява на реални заплати тролетариатниците?
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А СОФИЯНЦИ ЩО СПАТ/ИЛИ ТЕ СА СИ ДОБРЕ С ВИСОКИТЕ ЗАПЛАТИ, ПЛАТИХМЕ ИМ И ПАРНОТО..
1
12
 
7
 
! Отговори
Гешев престъпник преди 1 година
Борисов поръча убийства на Българи пряко Нова Телевизия