4,9 по Рихтер разлюля България

Епицентърът е бил край Пловдив
Обновена: 7 юни 2023 15:36 | 7 юни 2023 15:32, Александър Попов
180
4,9 по Рихтер разлюля България

Земетресение с магнитуд 4,9 по Рихтер разлюля България. Епицентърът е бил на 17 км от Пловдив, но бе усетено силно и в София.

Според сеизмолозите от БАН силата на труса е 4,8 по Рихтер. Той е регистриран в 15:26 часа.

В Пловдив е усетено най-силно по високите етажи на сградите, някои хора са напуснали жилищата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: земетресение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
0
 
! Отговори
ВЪН преди 11 месеца
откъде в уса знаят че в БГ ще има трус че и по тела 30сеk по-рано?!?винаги когато е предизвикано не от природата има бучене преди това..и на предишното по-голямо даже съпроводено със светлинни ефекти, и тогава имаше хора които знаят за него, както сега с есемесите. И тогава имаше някакво обучение преди това как да се реагира.Новото правителство иска да изпълни всички заповеди в един ден.Ток, вода,помощ за покрайна,страх, да не си мислят гоите глупости!!
144
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами майнитe са си такива. Едно хубаво земетресение не могат да направят. С много жертви, с много разрушения! Няма братче...
143
0
 
1
 
! Отговори
вуте преди 11 месеца
Панелот и атомна бомба не може да го бутне!
142
0
 
1
 
! Отговори
do 147 преди 11 месеца
До Анонимен по рождение ли си такъв или е придобито....
141
5
 
14
 
! Отговори
Рихтер преди 11 месеца
Чакайте да видите новото правителство как ще ви заклати, та 4,9 ще ви е като люлчина песен.
140
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма жертви за съжаление!
139
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Следващият път ако може да е по НС.Това не е държава след като след признанията на Кирчо за подправени избори и посолства не бяха взети мерки.Между другото в Пловдив май азовци обучаваха...нацисти,които после халюцинират някакви болшевики.
138
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма такива работи като ХААРП и профилактично подръпване на ушите от страна на големите батковци. Пак повтарям няма такова нещо като изкуствено предизвикано земетресение особено когато епицентъра му е на малка дълбочина и особено когато САЩ имат някакви интереси в региона. Такива работи имало само в научната фантастика и експериментите на Н. Тесла. В ония записки дето му ги конфискуваха от хотелската стая едни момчета с черни костюми.
137
2
 
6
 
! Отговори
NGjfksgnjks преди 11 месеца
"Според сеизмолозите от БАН силата на труса е 4,8 по Рихтер", но според Вас е 4,9.Еваларка. И закво се хабиха тия сеизмолози 10 години да учат сеизмология, да ги пита човек.
136
1
 
18
 
! Отговори
До падналата панелка преди 11 месеца
Можеш ли да ми кажеш как се окисляват заварките между панелите? Втори въпрос, къде си виждал изгнили връзки между панелите - град, квартал, блок, година на обследване? Комшийката Пенка не е достоверен източник и ми омръзна да чета небивалици по форумите.
135
2
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 11 месеца
Какво е простоват - единица за интелектуална мощ!
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В гъсто населени градове е така. Тези по селата е друго, малко да люшне и излизат на двора, вече при много силно 8,9 и там няма спасение, щото и земята се пропуква.
133
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Koзяk - Ааа не, Костов е виновен хахаха
132
4
 
8
 
! Отговори
Koзяk преди 11 месеца
Путин e!
131
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като стана земетресението и бяхме на онлайн среща няколко колеги. Един в с.Павелско (в Родопите, на 50 км. от Пловдив), аз в София, една колежка във Варна и една във Враца. Първо колегата от Павелско се оплака, че нещо тресе и даже се изключи от срещата леко притеснен. Явно при него се е усетило силно. След 4-5 секунди аз го усетих в София и след още няколко колежката от Враца каза, че и тя усеща. Тази от Варна не го усети. И така... :) ... Интересно се получи...
130
20
 
21
 
! Отговори
ЧСИ 828 преди 11 месеца
Нищо чудно да е климатичното оръжие на САЩ. Предупреждават ни да слушкаме с новото правителство и да се готвим за война с Русия. Преди години, японците започнаха да правят коли на ток, въпреки изричната забрана на Партньорите. Е, думнаха им Фукушима! После Ердо и Путин взеха да си стават гъсти, разни потоци да си прекарват... Сега ние нещо взехме да надигаме глава...
129
19
 
4
 
! Отговори
Разлюля микура .!. преди 11 месеца
В анадола щеше да има поне 100 жертви на турската простотия и лакомия !
128
11
 
9
 
! Отговори
Киро Х преди 11 месеца
Демек, ще се включите ли във войната, или не...Риторичен въпрос! Неолибералните демократи-ционисти не си поплюват! А виновен - както ВИНАГИ, както и за това "земетресение" е Путин! Щеш ли *** нещеш, яла *** на! - както викат у Враца!
127
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Честно казано нищо не съм усетил, спрете да се надлъгвате и да се панирате. Панелките ви ще рухнат 1ви, колкото и да се залъгвате колко са здрави. Здрави са били преди да изгният връзките между тях и да ги разкъртите като швейцарско сирене да усвоявате тераси. То всяко земетресение у нас едно и също- слизат шкембаците пред блока да се надлъгват на някой деда му как преживял 9 по Рихтер и да ударят по една пърцуца. Иначе е добре да се разтовари напрежението малко, добре че не е било по-силно.
126
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Глупости на търкалета!