Правят нов парк в столичния кв. "Младост 3"

Предстои разглеждане
27 юли 2023 13:15, Росен Стойчев
21
Правят нов парк в столичния кв. "Младост 3"
Снимка: БГНЕС

Днес Комисията по финанси и бюджет към Столичния общински съвет ще разгледа предложение на Стефан Марков и зам.-кмета Дончо Барбалов за инвестиране в имот в „Младост-3“ за създаване на „Парк със зона за събития, детска и спортна площадка и пъмп трак съоръжение“.

 Средствата ще бъдат осигурени от Специализирания общински приватизационен фонд и са на стойност до 1 600 000 лв. Теренът за парка е придобит от държавата с решение на СОС през 2016 година и веднага са предприети необходимите действия по ЗУТ за изменение на действащия ПУП и отреждането му за парк за отдих, спорт и развлечения, съобщи БГНЕС.

 Към монета е процедирано изменението на ПУП, издадена е виза за проучване и проектиране и е проведена процедура по ЗОП за изготвяне на инвестиционен проект, който вече е готов.

Още по темата

„С изпълнението на проекта ще се изгради един изцяло нов квартален парк в Младост. Този район е един от най-многолюдните квартали на София. В близост до терена се намират две големи училища, спирки на градския транспорт, две метростанции, и много жилищни и обществени сгради. Изграждането на парк в тази част на София ще подобри средата и качеството на живот на гражданите, ще създаде условия за активен начин на живот и по-чист въздух в квартала.“, споделя председателят на финансовата комисия към СОС Стефан Марков.

За обекта се предвижда изцяло нова алейна мрежа, ново парково обзавеждане, осветление, видеонаблюдение, водни елементи и озеленяване. Алеите са с променлива ширина, като в най-тесния участък ширината е 360 см, с възможност паркът да бъде обслужван от малък товарен автомобил за сметосъбиране или автомобил със специален режим на движение. Проектът включва комбинирана детска площадка за две възрастови групи от 0-3 и от 3-12 годишна възраст в партерната част, места за сядане до петното отредено за кафе, където е и ситуиран сухият фонтан, като акцент и отправен център. Зоната за събития е проектирана с максимален капацитет 200 човека. Проектът включва детски и спортни съоръжения, пейки, маси с пейки, кошчета за смет, афишна колона, указателни табели и др. Общо за цялата територия се предвижда ново осветление и видеонаблюдение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: паркквартал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
до 15 преди 8 месеца
Хахахахахах!!! Е, разсмя ме! Или не си от София, или не си виждал на какво прилича Лозенец.. Как е паркирането? Как са задръстванията? Или спиш в колата направо? А линейка ако ти се наложи да дойде?!? За колко време идва? Такива сноби като тебе ги брулят като круши. Ти си пътуваш с трамвая, нали? Или кола да имаш там си е задължително с адресната регистация Имах имот там и го продадох. На мястото на къщата в момента има една грозна кооперация със сноби-мазохисти.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кой е сегашният собственик на терена? Да не се окаже пак Румен Гайтански?
14
0
 
0
 
! Отговори
Дидо преди 8 месеца
До Дидо...прани гащЕ до прани гащЕ...Що цензурирате гащЕ, бре?
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В Младостите е някакъв ужас. Там е втора София. Ние тука в Лозенец сме си добре.
12
2
 
0
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 месеца
В кв.Младост 3 има много...пенсионери. Един нов...парк,добре ще им се...отрази
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Те една улица към парк 100 години София в Младост 2 не могат да оправят, та цял парк ли ще построчт
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За този нов парк чувам още от 94, споменават го преди избори обикновено. Все още нищо не се е променило, единствено дупките по улиците са повече и тротоарите изчезнаха или са окупирани от автомиобили.
9
2
 
5
 
! Отговори
Западна София преди 8 месеца
Много пари на Софиянци се наляха последните 20 години в Младост, Манастирски ливади и центъра. В другите квартали не живеят ли хора? Време е да прехвърлите и малко хора от малцинствата. Там няма, защо не се повдига и тази тема. Управниците да не са рас и сти?
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А за колите ще направите ли отделни паркинги? В Младост колите са повече от хората.
7
0
 
7
 
! Отговори
Anonimen преди 8 месеца
Някой да каже къде в Младост 3 има място за парк? Да не е Въртопо, ама той по-скоро е в Мл 2
6
1
 
6
 
! Отговори
възмУтен преди 8 месеца
абе парк , а така убаво си паркирАхме колите на полянката ,,,
5
3
 
15
 
! Отговори
Мен преди 8 месеца
До 3.Уж мразите Софето,а всички селяни дойдохте
4
0
 
9
 
! Отговори
Кирил и Методий преди 8 месеца
пъмп трак ше да е неква нова българска дума или думи !
3
1
 
11
 
! Отговори
Лъжат преди 8 месеца
В Младост 3 няма място за изграждане на парк, всичко е застроено и презастроено. Лъжат ни предизборно.
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Приветствам.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То там остана ли празно, незастроено местенце в тоя квартал?