От Helpbook: Зарязани обекти, смрад, стиропор покрива улица

В платформата получихме сигнали с молба за проверка
Обновена: 27 сеп 2023 19:28 | 27 сеп 2023 19:00, Анисия Иванова
14
От Helpbook: Зарязани обекти, смрад, стиропор покрива улица
Снимка: Helpbook

Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал от град Пловдив по повод изграждането на южен обходен колектор, представляващ 12 км трасе и поразиите произтекли от дейността.

Ето ги и подробно описаните поредица от събития: "На 14.9.2023 г. изпълнителят по проекта демонстративно заяви, че спира работа, няма пари и иска индексации за целия проект. На обекта не се работи от края на август. От три дни се появяват не повече от 2 - 3-ма работника, за не повече от 3 часа. Подреждат някой от тръбите с питейната вода. Вкараха ги в загражденията на строежа, все пак достатъчно се препъвахме в тях цяло лято.

За определените етапи по обектите, и по конкретно за улица "Петър Стоев" 60, град Пловдив, линейни графици няма и надзорната фирма видимо не осъществява контрол.

Не е достатъчно да се затвори ямата. Обходните води ще извират от канализацията, докато нашият колектор не се свърже с централните колектори и от двете страни на обекта.

Подчертавам на обект улица "Петър Стоев" 60 не се работи видимо от края на август. Ямата с обходните води се пълни ли пълни. Разнася неописуеми миризми. Застрашава да се разлее по улиците при дъжд, да разнесе зараза, да компрометира питейната вода. От началото на проекта около година са извършени строително монтажни дейности на не повече от 2 километра от трасе дълго 12 километра, с краен срок за изпълнение - края на 2024 г.", пише в сигнала.  

В друг сигнал до ДНСК ни пишат следното: "Живеем на ул. „Св. Св.Константин и Елена“, с. Гара Елин Пелин. В съседен до мен имот се извършват строителни дейности от юли 2022 г. След подаден от мен сигнал (КВж-150/12.3.2023) включително и до областния управител се почисти улицата и се изхвърлиха боклуците причинени от изграждането на преградни стени. Благодаря на отдел Екология за положените усилия!

След като десетина дена монтираха скеле, сега дойде ред и на изолацията! Монтажниците работят с 10 см стиропор, който оформят с груби триони. Добре почистената улица в момента е пълна с найлони от опаковките, както и със стиропорени парчета. Тънък слой бели топчета покрива земята подобно на навалял сняг и само чака полъх на вятъра за да ги отнесе из съседните дворове!

Едва са започнали, няма и една десета от сградата да е налепена, а пространството наоколо прилича на зимна приказка! Какво ли ще стане, докато я довършат? Така ли биха работили, ако договорът им беше за изолация на Министерски съвет например?

Още от самото начало на строителството незаконно се прегради улица "Европа", която сега прилича на кошче за отпадъци. Както знаете, задължително е обектът да има плътна ограда, както и предпазна мрежа около скелето, която да не позволява отпадъци да падат наоколо. Такива няма! Уважаеми госпожи и господа, моля да да извършите проверка на място и сами да се уверите за замърсяването, което причиняват строителните дейности!"

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Доказано е , че ГРАБ най бързо усвояват парите .И остават магистралите си не довършени.Дори не чакат по банков път Направи ги изнасят с чували през задния вход на Банката.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някога в Пловдив се правеха световни изложения . От десет години на Гергов не му се работи . Изложенията спряха . Докара за последно едни руски продукти . За срам на света.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добре дошли в Сомалия, но в Европа. Пловдив потъна в мръсотия, разбити улици и пълно безхаберия. Града е много много зле.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това да е за урок на тези които гласуват за ГЕРБ. Идват пак избори... сетете се за тръбата като отидете да гласувате!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
родна картинка
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Господи,каква мизерия сме!!!!
2
1
 
6
 
! Отговори
Час по скоро преди 2 месеца
Гърция трябва да завладее България Докъто има какво още да се спасява в тоя Ке не ф
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И септември месец мина