Калин Сърменов: Театрите са най-безопасните пространства

Кината, галериите и музеите затварят, но театрите продължават работа
Обновена: 26 ное 2020 15:12 | 26 ное 2020 15:07, Ния Христова
36
Калин Сърменов: Театрите са най-безопасните пространства
Снимка: БГНЕС
Тази седмица в сила влизат нови мерки и ограничения, които имат за цел да спрат разпространението на COVID-19. Всички кина, галерии и музеи се затварят, а провеждането на концерти се преустановяват. Изключение се прави само за театрите. Те продължават да работят с публика 30% от капацитета. 
 
Темата коментира директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов пред bTV.
 
През март за пръв път бяха обявени строги противоепидемични мерки и тогава театрите също бяха принудени да затворят. В момента има хора, които виждат нечестно предимство в решението на правителството театрите да продължат работа. Калин Сърменов от своя страна посочи, че театрите са заслужили тома с усилията, които са положили, за да предпазят публиката.
Още по темата
 
"Театрите са едно от най-защитените пространства", посочи той. Директорът на Сатиричния театър обясни, че публиката влиза и излиза от различни входове, задължително се извърва дезинфекция и се сяда през място и през ред. По този начин се спазва задължителното разстоянието между хората, което е повече от метър и половина.
 
По-трудната задача е предпазването на актьорите. Калин Сърменов е на мнение, че това е задача на директорите на съответните театри. "Спасението на давещия се е в ръцете на давещия се", каза той. Сърменов обясни още, че театрите са разполагали с няколко месеца, за да помислят как да осигурят безопасна среда за актьорите. 

36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Родолюбец "Защото е директор на театър и виден гербаджия,затова театрите не са рискови" но детските градини пак са затворени и си получават паричките макар че също не са рискови.
30
0
 
0
 
! Отговори
Родолюбец преди 1 месец
Защото е директор на театър и виден гербаджия,затова театрите не са рискови ,ха ха ,а фитнесите и кината са!!!??Нищо не става с тази политика и с Ковида,преди се шляеха по цял свят и дрънкаха "пътувайте"Сега обаче не може да се излезе и от вкъщи ,обаче не поемат отговорност и не подават оставка!Нямат доблест ,ама байганьовци имат истерична жажда за власт!
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И Вълчев казваше същото, а то какво стана.
28
2
 
3
 
! Отговори
АБВ преди 1 месец
Пълни глупости! Кое му е безопасното на едно затворено помещение в което има петдесетина човека? Един да кихне и всички ще вкусят пръски от слюнката му! Ако театрите са безопасни, защо кината да не са?
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За мен най-безопасното място е в клозета.
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е ли по добре да се снимат този зима спектаклите и да се излъчват по тв или в интернет? Затворено пространство,без прозорци за просветление не може да е безопасно. Пък с маска приз ред се губи удоволствието от представлението, На театър през лятото в летните сцени, така ще е този година.
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоз ако се тръшне утре от вируса, съвсем друго ще приказва. Хора не вервайте на разни псевдо разбирачи!
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-безопасните пространства са в театъра на сър Менов, но на Четвърти километър са по-безопасни.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е чак така, точно в затворени пространства казаха, че се разпространява вируса. Трябва да поне един нацяло отворен прозорец, при открехнат пак не се проветрява добре, през зимата всичко работи и климатиците и затворено и един да кихне и аеризолите летят навсякъде. Отделно вентилацията още повече като върти въздуха и ги разпространява и става мазало, поне така мисля. Само на открито или на закрито вкъщи и за магазините без шматкане.
22
3
 
7
 
! Отговори
Антигона преди 1 месец
Всичко е драма - с театъра по-голяма.
Да се смееш ли да плачеш ли?
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е така - циркът е най-безопасното място.
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да бе.... Ако съм сам вкъщи и не излизам се оказва, че е по-опасно. Дай тогава всички да хукнем на театър и в театъра да живеем, че било безпопасно. Глупости...

Не, че живота ни не е един голям театър ама айде...
19
1
 
3
 
! Отговори
Калугин преди 1 месец
Арт-а е като всеки друг бизнес. Имаш нужда от него - даваш пари! Като не ми е кеф - не плащам! Ама русеска опера да удари 10 милиона задължения към държавата при положение, че ПЛАЩА ЗА РЕКЛАМА на мижаво регионално радио ми идва в повече!
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-безопасно е в лидъл и кауфланд
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това ми напомня за рекламите на цигари от 30-те до 50-те години таргетиращи бременни жени.
16
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На зомбита и промити мозъци не им трябват театри! Най-важното е да има колкото може повече пропаганда и фалшиви новини.
И цигарите само да не забраняват, а за всичко друго те са съгласни.
15
8
 
9
 
! Отговори
детска учителка преди 1 месец
Освен театрите, детските градини също са най-безопасното място. Дезинфекцира се през два часа, мери се температура, следи се за общо здравословно състояние на деца, учители и персонал. Затварянето им беше в следствие грубо непознаване на обстановката там.
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Театрите са безопасни,а училища и градини не са...ама че логика
13
0
 
3
 
! Отговори
Тъмнозелен преди 1 месец
Тъмнозелен - само проба.
12
6
 
7
 
! Отговори
До 11 преди 1 месец
Само че театрите приятел, са за удоволствие тоест ходиш по желание ,а училищата ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ - но очевидно и ти си чел някога ВИНЕТУ до половината...