Apple вече работи над нов iPhone

Концернът започва да вади нова джаджа на всеки шест месеца
Обновена: 13 ное 2012 12:20 | 13 ное 2012 12:20, Бойчо Попов
180
Apple вече работи над нов iPhone
Снимка: Ройтерс

По-рано от очакванията калифорнийският технологичен концерн Apple може да представи нов iPhone.

Както пише специализираното издание Digitimes, позовавайки се на китайското икономическо списание Commerical Times, Apple ще стартира тестовото производство на назования iPhone 5S модел още през декември по първоначален план от 50 000 до 100 000 единици.

Според материала Apple е "ускорил" процеса по сертифициране на компоненти и материали за новото устройство. Поради това производството се очаква да стартира с пълна сила през първото тримесечие на 2013 г.

Digitimes и Commercial Times не споменават никакви данни за iPhone 5S, но вероятно устройството ще разполага с нов процесор. Актуалният iPhone 5 работи с процесор Apple A6, докато в iPad 4 има подобрена версия с името A6X.

Както пише още Digitimes, малко след новия iPhone Apple би могъл да представи и нов iPad, като тук може и да става дума за iPad mini с ретина дисплея. По този начин Apple би съкратил значително жизнения цикъл на своите продукти, защото досега производителят актуализира продуктите си веднъж на година. При iPad Apple вече премина към полугодишно представяне на нови варианти. Очевидно тази стратегия сега се пренася и по отношение на iPhone.

Американският фенски блог Macrumors обаче пише, че информацията на Commercial Times трябва да се приема с предпазливост. И преди списанието е излизало с невярна информация. Ако обаче в действителност Apple работи над iPhone 5S, скоро ще се появят подробности, пише още Macrumors.

Още новини за високотехнологични джаджи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде скрий се бе ***. Скопен си ти. При iOS всичко работи безпроблемно. Айде виж кой нов malware ви е излязъл за измислената ви системка и млъкни!
146
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А оптимизирано значи ли да е скопено, защото прекрасно знаем колко е скопен иос и коя е по функционалната система. Доста сте зомбирани един свестен блутут, уай фай, обхват, батерия и слот за карта не ви сложиха и ми говорите за оптимизация.
145
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Миндиле, ефективно значи оптимизирано, с малко ресурси да работиш по-добре от хандроида на 4 ядра. А екстрите като емулатор за плейстейшън си ги запази, за iOS има доста оригинални игри и приложения, не ми е нужно да играя на емулатори. За тях си имам PS Vita ;)
144
1
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Наби, ти какво наричаш ефективна операционна система? Да не би нещо дето ти спира всичко докато скролваш? Ами верно е ефективно, че и ефектно ;)... Пусни му един емулатор на плейстейшън да видим колко е ефективно де, сигур ще търчи и ще вика УРАААА от ефективност ;)
143
1
 
1
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
то хубаво ще ги вадят на 6 месеца, ама аз всички който познавам с айсиктирфони са ги заковали по 24 месечни договот, а в кеш да се изръсиш по 700 евра преди ъпгрейда си е малко налудничаво.
142
8
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ анонимнико 169:Щом напишеш нещо, значи истината е обратна!За да лъжеш ли ти плащат или си тук за да лъжеш от спорт?
141
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Андройд заблуденяци ейй значи.
140
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма логика в това да си купя айпад на цената на лаптоп с функционалността на обикновенна евтина китайска сапунерка(телефон), е освен ако не съм ябълково зомбиран ***. Та обяснявайте колко е велик иос ама гледам пуснаха ъпдейт още преди да са свършили първите продажби и то за оправяне на проблеми които епъл и тъподателЕЕ отричаха да съществуват. Балона сами си го надуха сами си го спукаха.
139
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Android вече работи по х86 , ама огризките са в киреча и нямат шанс с iOS, нито пък с леопардите си да направят хибридна система.Войната ще е между Уиндоус и Андроид. А Епъл вече спукаха балона:)Ще ги видим и с мижавите нефункционални лъскави хомо-телефончета докъде ще я докарат.
138
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 167Ега ти *** си ! Нямам думи!Как въобще можеш да среавняваш Уиндоус 8 хибридните ултрабуци с iOS???? Toп ***!Само Уиндоус RT е в категорията на кекавия iPad, ама хич не виждам да бие Андроид там, а и продажните резултати на Surface RT го показаха ясно. Нито могат да се мерят с броя на апликациите на Андроид.Хибридните лаптопи неса таблети-играчки а пълноценни PC и ще изядат играчките в голяма степен.
137
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При таблетите Андроид няма никакъв шанс. Битката ще е между Windows 8 и iOS.
136
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смазващото предимство на иос сред таблетите също намалява чрез падане на пазарния дял. Андроид е по присобима система и затова става на всякакви устройства и върви с всякакви периферии, свободна и не заключена, работеща перфектно на всякакви устройства.
135
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама не работи като хората, има сериозни проблеми със сигурността и е неоптимизиран. Разработчиците за iOS се увеличават, а тези за Андроид ннамаляват, защото там пари не се изкарват, всичко живо тегли приложенията от торентите. Единствената причина Андроид да е толкова разпространен е че върви с всеки евтин телефон, а не защото е по-добър, не случайно при таблетите смазващо предимство има iOS, там цените на устройствата са доста по-високи и всеки предпочита по-добрия продукт.
134
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нормално е софтуер който има мултитаскинг работещи блутут, уай фай и е свободен и незаключено скопен да е по тежък :)).По добрия софтуер го има на 3/4 от смартфоните и пазарния му дял се увеличава.
133
3
 
3
 
! Отговори
До 154 преди 11 години
Понеже процесорите на Епъл са толкова слаби, затова ли Андроид върви 2 пъти по-бавно и тежко от iOS на 2 пъти по-мощни процесори? Ако софтуера ти е шит, все едно колко як хардуер имаш.
132
3
 
0
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ да, пич 161:Считай дълга си за изпълнен! Благодарение на глупостите ти тук, Samsung вече ще продава по-скъпо процесорите си на Apple.Можеш да си изкараш втората смяна тук без да драскаш, подремвайки :)
131
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да затова ги произвеждат самсунг в техните заводи :). В заводите на основния им конкурент с който се съдят за какви ли не глупости :))). Даже Самсунг им вдигнаха цените с едни 20% а Епъл щат не щат на тях поръчват.
130
3
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
...Досега Samsung не е проектирал оригинални ядра на ARM процесорите си, ARM процесорите на Samsung са със стандартни ядра, разработени от ARM, като Cortex-A8, Cortex-A9 и Cortex-A15.Apple проектира сам високоефективни ядра в процесорите A6 и A6X и затова iPhone 5 и iPad 4 са първи сред smartphones и таблетите.Просто и ясно...
129
2
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ простичък ни анонимнико 154:Простотии и тъпотии ръсиш, щото си учил лошо в лошо училище:- ARM архитектурата е измислена от Apple. Повтаряй си го ежедневно, ще ти помогне в живота- изкуството на писането на OS, се състои в това, че да я напишеш така, че да ползва най-малко ресурси на процесора, а тези, които ползва - по най-ефективния начин
128
2
 
0
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
За който разбира и не разбира:- Apple притежава пълен АРХИТЕКТУРЕН лиценз от ARM- този лицен правото на Apple да разработва и произвежда ARM процесори със СОБСТВЕНА архитектура, която да е НАЙ-ПРИГОДЕНА за iOS, съществуващите и бъдещи изделия на AppleТОЧНО такъв е случаят с процесорите A6 в iPhone 5 и A6X в новия iPad 4:- оригинален дизайн на ядрото на A6 и A6X по SWIFT ARM архитектура, разработена от Apple- оптимизирани ресурси, предназначение за различните класи изделия iPhone и iPad