Признание: "Под прикритие" селектиран за Emmy

Сериалът ни ще се състезава в категория "Драма"
12 май 2015 15:52,
9
Признание: "Под прикритие" селектиран за Emmy
Снимка: Под прикритие

Четвъртият сезон на сериала "Под прикритие" е селектиран в най-престижния конкурс за телевизионни предавания и сериали – Emmy. Хитовата българска поредицата се състезава в категорията "Драма" за международни сериали в 43-то издание на световните награди.

"Под прикритие" бе селектиран на първи кръг за телевизионните Оскари през 2012 година със сезон 1 и 2 , както и през 2013 година със сезон 3.

"За разлика от предишните номинации, сега той влиза в състезанието с различна изходна позиция и много сериозно портфолио, защото сериалът е продаден в 148 територии и продуктът е познат на международната аудитория и световната филмова общност.

Важно е този път да направим стратегия за целева промоция на "Под прикритие" по време на съпътстващите световните телевизионни награди форуми и събития, тъй като в тази индустрия е необходимо освен качествен филм, да създадеш и лоби. Ще разчитаме в това отношение и на световния дистрибутор на сериала "Ню филмс интернешенъл" – заяви програмният директор на БНТ 1 Севда Шишманова.

Наградите Emmy всяка година се присъждат от Международната академия за телевизионни изкуства и науки. Всяка заявена продукция преминава през три кръга на оценяване. В първия, който продължава от април до юни, журито гледа и гласува онлайн. Вторият кръг /полуфиналът/ се провежда между юни и септември и в него оценки дават изявени специалисти от различни телевизии, лично поканени от Академията. Финалният кръг е през октомври.

Номинациите в 43-то издание на конкурса ще бъдат обявени на 12-ти октомври в Кан, Франция. А кои са победителите ще стане ясно на официалната церемония по награждаването на 23-ти ноември в Ню Йорк.

"Под прикритие" е най-награждаваният български сериал и има безпрецедентна за български филмов продукт световна дистрибуция. Поредицата е отличавана няколко пъти от Българската филмова академия. Получи наградата "Най-продаван телевизионен продукт" на юбилейното 20-то издание на Медиамикс през 2014 година. А година по-рано взе всичките седем "Златни корони" на медийната гилдия на международния медиен форум.

Две поредни години /2013 и 2014 г./ сериалът триумфира на наградите на публиката "Златна бленда", отнасяйки почти всички престижни статуетки, сред които и за "Най-добър сериал".

Още първи сезон на сериала беше номиниран за телевизионните награди "Златна нимфа" в Монте Карло. А с последния - четвърти сезон - миналата година "Под прикритие" бе селектиран на един от най-престижните филмови форуми в света – Detective FEST в Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Like преди 8 години
Gerasim Gergov
6
4
 
5
 
! Отговори
До azzz преди 8 години
Точно ПЪРВИ сезон е най-силният на този сериал! Само пълен лаик за бг прехода може да не го оцени.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 3Хаххахаахх.точно пък сезон едно е най-силния и стойносттен, а другите сезони са вече една абсолютна бозЪ!
4
5
 
10
 
! Отговори
Citizen Cane преди 8 години
И къде е новината? Че за трета поредна година е предложен за първия от трите кръга и за трета поредна година няма да мине по-нагоре?
3
14
 
8
 
! Отговори
azzz преди 8 години
Това е една чудесна новина! Сериала е страхотен (без 1-ви сезон). Много се радвам Успех на екипа и дано има награда.
2
5
 
31
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Крайно време беше за едно...световно признание на нашият...ъндърграунд,излъчил и един...достоен нашенски премиер,водещ държавата към...светли бъднини.
1
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Успех на 'Под прикритие'!!!