Емигранти и родолюбци се захапаха във "Фермата", имало ли е турско робство?

Вижте всички участници в шоуто и една тъжна история
240

Александър Масларов е на 38 години от Шумен, но живее в София, където развива собствен бизнес с офис консумативи. Завършва с отличие Природо-математическата гимназия в родния си град и се определя като интелигентен интроверт. За себе си казва, че е от "старата пръст", възпитаван в уважение и почит към близките. Кавалер по природа, Александър трудно приема излишната показност и прекалена импулсивност на днешните млади. Загубата на баща му през миналата година е болка, която все още не може да преодолее. Иска да даде пример на всички желаещи да се борят срещу агресивната посредственост, която е в обществото. Снимка: Фермата

Четвъртият сезон на "Фермата" стартира с много силен каст под мотото "Съединение". Два отбора - на емигранти и българи, живеещи у нас, се събраха под покривите на две порутени къщи, които от години тънат в забрава заради драматична семейна история.

Навремето в тях е кипял живот, благодарение на главата на фамилията бай Петко. Фермерът имал двама сина, на които построил по една къща, за да има къде да живеят, а самият той прекарвал дните си по средата на стопанството. Всички заедно се грижели за голямата си градина и за селскостопанските си животни.

Безпаричието обаче станало причина семейната идилия да приключи, а синовете да напуснат родния дом. Единият заминал за града, а другият – в чужбина. На плещите на бай Петко останала грижата за фермата, а той до последно не изгубил надежда, че един ден наследниците му ще се завърнат у дома и всички отново ще заживеят заедно. Това обаче така и не се случило, а със смъртта на бай Петко умряла и фермата му.

Екипът на шоуто и участниците ще върнат живота в двете къщи и в следващите три месеца те отново ще изградят запустялото стопанство, което днес тъне в самота и разруха.

Някои от участниците разбуниха духовете още със старта на фермерския живот.

Нури Семерджиев от Сърница, който от 4 години живее на Острова, се определя като българин по националност, помак по етнос и мюсюлманин по вероизповедание. И смята, че в България турско робство не е имало, а само присъствие. И допълни, че ако Турция е искала да смени вероизповеданието ни е щяла да го направи. Тепърва ще стане ясно доколко тази негова позция ще се превърне в разгорещен дебат.

Впечатление направи и Росица Йончева, която е категорична, че за нищо на света не би се върнала да живее у нас. По думите й, двамата със съпруга й имат строителна фирма, като сред проектите, които са изпълнявали, са конната база на кралица Елизабет, няколко обекта на Лондонския мост и дори част от Уестминстър. Тя не скри, че живее в лукс, а прякорът, който си е спечелила е Хитлер.

Георги Янков, от отбора на живеещите у нас, пък вече е познат покрай предложението за брак, което направи на приятелката си. 30-годишният търговец на IT услуги поиска ръката на голямата си любов Петя от балкона на апартамент пред любимия и на двамата Народен театър "Иван Вазов".

Той ще се изправи и в първата битка срещу Симеон, като залогът е наистина голям. Загубилият и неговият отбор ще трябва да се нанесат в полуразрушена къща, с много боклуци вътре. Победителите също няма да се радват на лукс, но поне имат като екстри хол с миндерчета, стаите са чисти, имат и работеща печка.

И двата отбора тепърва ще трябва сами да си измайсторят легла и удобства в двете къщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
5
 
11
 
! Отговори
Bluesky1 преди 5 години
Да си емигрант, не означава, че не си родолюбец! И обратно, че си останал в БГ също не означава, че си родолюбец! Фалшиви заглавия и фалшиви новини настройващи хората един срещу друг, за да изкара някой кинти от рейтинг! Фалш е и спорът, дали е имало турско робство или турско присъствие! Насочете вниманието на хората към наболелите проблеми, някои от които са изключително остри. Но това е трудно нали! Гледайте си фермерството в измислената ферма и не се занимавайте с глупости!
133
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Сега сме бедни защото *** ни взеха всичко през руското комунистическо робство."Какво ти взеха? Атомните електроцентрали? Университетите? Космическите кораби?Истината е, че България изнасяше домати и картошки, а получаваше наука и техника. Без СССР англетата и франсетата щяха да ви изтъргуват на Турция за някоя друга база на тяхна територия.
132
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 140В Русия
131
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 130В коя държава живееш?
130
9
 
19
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТУРСКОТО РОБСТВО Е ФАКТ. ТУРЦИЯ ДЪЛЖИ ПАРИ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ГЕНОЦИД. ТРЯБВА ДА СИ ГИ ПОИСКАМЕ
129
2
 
12
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Това е много вдлъбнато предаване. Настройват хората едни срещу други като целта била да се обединят. Аз имам приятели извън и в бг. Не ме интересува кой къде живее.
128
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живея в туристическа зона в Западна Европа. Срам ме е когато някой български "богаташ" дойде на почивка тук. Няма толкова невъзпитани и високомерни туристи. Дори арабските милиярдери и руснаците с квадратните глави имат повече култура от нашите мутри. Само наш *** си мисли, че света се върти около него. Шофьорските книжки явно са им подарени и ако си мислят, че не се разбира, когато с намръщените си физиономии обиждат другите хора, жестоко се лъжат.
127
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма турско робство и никога не е имало защото сме имали всичкоКАТО бели хора. Сега сме бедни защото *** ни взеха всичко през руското комунистическо робство.
126
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога не съм имал нещо против моите братя мюсюлмани и етнически турци.Напротв:Ще се бия и защитавам техните прсПрава и Свобода с цената на живота си, защото съм свободен Българин.
125
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Познавам такива,които забравят от къде са и кой са.Псуват България,кръщават си децата с чужди имена и не им дават да говорят български.Но обожават българска храна,разчитат на български приятели и комуникират на български!Защото не знаят чуждия език,защото американците им се смеят и не желаят да контактуват с тях. И когато се разболеят или ги заболят зъбите много бързо се сещат къде е България!И тогава е жалко... тъжно и смешно.
124
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България и българите са това, което ни направи 140 годишното руско робство. По голяма свобода сме имали през турско, отколкото през руското владичество. Когато човек е в затвор, не се развива, тъпче на едно място, затова българчетата са с толкова много комплекси и озлобени. "Гордостта" ни е един от комплексите. Горд, че бил българин ха ха ха....
123
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми ти си безродно коопеле.Предполагам отчаян помаак
122
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не обичам България и не се гордея, че съм българин. Децата съм ги кръстил с чужди имена и остава само на презимето и фамилията да премахна окончанието "ов" и да изтрием петното "България" от спомените ни.
121
5
 
12
 
! Отговори
Мустафа преди 5 години
В Турция СРЕДНАТА заплата според днешния курс е 480 лева.Два пъти и половина ПО-МАЛКА от тази в България!
120
16
 
6
 
! Отговори
Стига глупости бе преди 5 години
Турция винаги е била по-силна иПо-богата от България, и там не еИмало комунизъм затова хората саБогати и щастливи, а ние сме просяците на ЕС. У
119
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 111 126Че кой ти цитира на теб? То се вижда от далече колко е убуу у Трътковината наша! Пайнер-зомби и силикон-чучулиги! :))))))
118
4
 
8
 
! Отговори
До 111 преди 5 години
Ходи си и бивей там или където пожелаеш свободен си там където се искаш премести стига ни цитира куде било по хубаво и къде по малко
117
2
 
10
 
! Отговори
Така е преди 5 години
До можеби да,може би не 104 Благадаря. Вече знаем кой ни е върнал 100-200 г. назад. И като прибавим и 45г. руско владичество и картинката се изеснява.
116
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-*** предаване с най-лигавите водещи.
115
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Що ли? 121Тия от "четата" на Пайнера не ги броим за сега но се надяваме на по-скорошна еволюция!:))))))))Има само един начин - Обединението на всички българи по земята и цялосттно изстъргване на парламента от всякакви бивши и настоящи БКП-та както и тяхните дъщери, синове, братовчеди и прочие!