Новите технологии. Опасно ли е 5G за здравето?

Вижте темите в "България сутрин" на 30 юли
Обновена: 30 юли 2019 10:40 | 29 юли 2019 19:05, Красимир Ангелов
66

Ето основните теми на "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR на 30 юли, вторник:

Бъдещето на ЕС. На прав път ли са Балканите?

Новите технологии. Опасно ли е 5G за здравето?

Безсъние през лятото. Експерти съветват как да се преборим

След крупното анонимно дарение. Ще заживее ли нов живот къщата на славната Райна Княгиня?

Българският оптимизъм. Очакваме ли по-добро бъдеще?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
До малко факти преди 4 години
Явно си използваш лопатата за тетрис.Всички източници на изкуствени слабо/низко-йонизиращи електромагнитно вълни, са вредни. Всичко се наслагва над естествения/пририден "фон".Всеки организъм е различен и с различна имунна система. Някои се адаптират, други умират. Животът е такъв. Никой няма да се върне към жичните комуникации. Спасявайте се с акъл..ако имате такъв.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отдавна отпадна понятието "безвредна доза". Дозата вече е "пределна акумулативна" и се събира цял живот. При това е индивидуална за всеки организъм. Можеш да получиш рак на кожата и без никога да си се излагал на слънце. Влиза всичко - рентгенови снимки, електромагнитно замърсяване, всякаква радиация, химическо въздействие... Няма как ни да се измери, ни да се докаже. Все пак съществува "пределна еднократна доза". Там нямате последствия, при чиста друга среда и ако сте новородено.
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бас държа, че хората поддържащи 5G и на всяка цена, тия дето са се метнали на амбразурата и без да знаят и разбират поне малко, са именно ония хора, дето си мислят, че карайки ел-ПЕДАЛетки са истински радетели за екология.Те разбира се нищо е разбират, но НАЛИ Е МОДЕРНО.. , и в двата случая са на много грешна позиция.Всякакво облъчване при превишаване на поносимите норми е ОПАСНО. Фейсбук няма да ни спаси. Батериите на педалетките са замърсител, както и производстото на ел. ток.Ам сме МОДЕРНИ
58
1
 
2
 
! Отговори
малко факти преди 4 години
Реално те няма да видят файда. Но ще бъдат облъчвани наред с тея за които ще има ~20-30% моб. интернет скорост (с скъп GSM, с евтина памет все тая). Тогава защо се прави? За далавера. Да се даде поръчката и хляб на cулю и nулю да си направят още вили. Ние не сме уникални с Б. пощи, БДЖ... ползваш не ползваш б0клук@... плащаш. 5g се въвежда защото демократа (електората, низшо животно) лесно с лъже с гръмки обещания, и оператора с това вдига сметките на всички. А те да си плащат здравни :)
57
1
 
1
 
! Отговори
малко факти преди 4 години
4g sp D 20-84Mbit (~10 мегабайта в сек). 5G 20-500Mbit (rly? lol). Данни Ню Йорк (града на Спайдърмен) 07.2019. Макс скорост (теорет.) на най-бързата nand memory (памет на GSM): 2100Mbit. Реал. скорост 1200Mbit/s (свал. от бърза флашка боцната с OTG). Най-евтин GSM с тая памет oneplus7 600E. 0.1% от хората вършат работа на GSM (е. поща, Юбер, други услуги, както и междуфиремни, банкери...). 99,9% е бай Пешо кога ще гледаме мача, Марчето клю клю, и селфи дришлъ0вци на Фейсбук.
56
1
 
4
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Когато учени от световна класа декларират ,че RF вълните излъчвани от 5G клетки са безвредни ще повярвам ,а не разни шмекери да ми казват ,че тези вълни нямат доказано вредно действие.Между двете мнения има огромна разлика.
55
4
 
3
 
! Отговори
Несветло бъдеще преди 4 години
ЕС няма бъдеще. Корумпетата в Брюксел правят всичко възможно за загробването на съюза. ЕНП прикрива кражбите на ГРОБ от еврофондовете. Бълват амбалаж с констатации за нередности, но въпреки това не спират финансирането.
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До "физиците&quА пък престави си крушките излъчват електромагнитни вълни на честоти над 300GHz (видима светлина), при това с по-висока мощност - една клетка е макс 20W, а една крушка с нажежаема жичка - от 40-60 нагоре. При това само у вас имаш поне 10-15 и си само на няколко метра от тях. Как не си хванал рак, не знам... Как си завършил училище - нямам никаква представа.
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧочоЗащо копи-пействаш текстове от сайтове за сатира? Текстът за гълъбите е от сайта на 4udoslav. Все едно да копираш текстове от НЕновините. Тоя номер не минава - дори троленето изисква поне санитарно ниво на умствен капацитет.
52
4
 
4
 
! Отговори
До "физиците&qu преди 4 години
Да ви кажа, 5G използва милиметрови вълни от 30 Ghz до 300 ghz (MMW). Тоест високочестотни вълни (MMW), които се движат на кратко разстояние, които не минават добре през стени, сгради и т.н. Това изисква по-малки, клетки, но по-начесто. Например при 4g има забавяне от 50 милисекунди, а при 5g e 1 милсек. Това води до по-бързо взаимодействие mexdu машините, a за нас няма да има огромна разлика. Това излъчване, обаче ще е навсякъде около нас, като смог и ще действа на нашите клетки, което води до
51
6
 
5
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ преди 4 години
САВЕЦКА ПРОПАГАНДА!УМРЕЛИ ПТИЦИ НЕ Е ИМАЛО ПРИ НИТО ЕДИН ТЕСТ НА 1, 2, 3, 4 И 5 Г МРЕЖИТЕ!!!ЦЕЛ НА ОПЕРАЦИЯТА: ВСЯВАНЕ НА СМУТ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА РУСКИ КАБЕЛИ ЗА РАДИО И ТЕЛЕВИЗИЯ ВМЕСТО МОДЕРНАТА ПЕТ ДЖИ МРЕЖА!
50
5
 
12
 
! Отговори
анти 5G преди 4 години
У нас вече има издадени лицензи за 5G и започват тестове. Самата мрежа е много рискова, защото работи на твърде високи честоти и излъчването е сходно с това на ядрена радиация.Тестове в Холандия също доведоха до хиляди избити птици.Друг проблем е, че в тази мрежа, клетките ще трябва да са 200 пъти по-нагъсто, спрямо досегашните. Градовете ще се превърнат в огромни микровълнови фурни, а хората ще се пържат вътре.
49
4
 
9
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Тестовата 5G клетка на МТел (А1), която бе монтирана на НДК, уби за един ден около седемстотин гълъба За това алармираха зелените организации Чисти Балкани и Искаме зелена България. Птиците са паднали буквално за 1 час работа на клетката. Целият покрив на НДК, където има доста гълъби, е бил осеян с техни останки
48
2
 
6
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Хей зелените спите ли ? Вдигате шум до бога за един отсечен бор ,за един непостроен ски влек ,за непостроен път в Кресна ,да не би да се наруши спокойствието на лалугерите,а не организирате протести за нещо много по-важно -спиране на изграждането на 5G мрежа. Организирайте протести и нормалните хора ще залеят улиците. В Калифорния хората осъзнават опасността и протестират.
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм с 3Г смартфон и изобщо не ми трябва 4Г! По оптичния кабел тегля със скорост 5-6 мегабайта в секунда, а с 3Г скоростта е двойна - в градовете! Е за чии ми е нещо по-бързо от десетина мегабайта в секунда а да не говорим за 4Г! 50 гигабайтови ремукси на филми с 4К ли ще тегля на смартфона си?! Айде някой да ми обясни защо ми трябва 4Г, като 3Г ми е предостатъчно!
46
0
 
1
 
! Отговори
ЕВропа Предупреждава преди 4 години
ДА СЕ ЗАБРАНИ ДИГИТАЛИЗАЦИЯТА>>първите данни са че подържа blacк death mass killers..Готвят нова черночумна пандемия ..Ползват нагло престъпна тежко терористична ДИГИТАЛНО ХОЛОГРАМНА ТЕХНИКА.Внедряват я чрез обемно обсебени поени с озверяващо озлобяващи спец наркотици бюрократи вкл ЕВРО БЮРОКРАТИ..
45
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SoloВсичко на този свят е за сметка на нещо друго. В съвременния свят почти няма апаратура или технологичен процес, които да са напълно безвредни. Въпросът е рискът да е оправдан и да не надвишава определени граници. А и никой от внедрителите на нови технологии няма интерес технологията да е опасна.
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако е китайско е много опасно за здравето! Доказаха го американски доктори.
43
1
 
5
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Сред проучените най-вредни човешки изобретения за ежедневно ползване първенството държи климатика,като най-вероятно ще трябва да отстъпи място на нещо абсолютно ненужно за нормалния човек-5G кръвопиеца.Честито на всички-ще се видим скоро в друго измерение.
42
0
 
7
 
! Отговори
Solo преди 4 години
До АнонименТя техниката нека се усъваршенства но да не е за сметка на човешкото здраве и това на животните!