Лудост: Бели актьори няма да озвучават цветнокожи герои в "Семейство Симпсън"

Промяната идва след антирасистките протести в САЩ
28 юни 2020 17:35, Красимир Ангелов
209
Лудост: Бели актьори няма да озвучават цветнокожи герои в "Семейство Симпсън"
Снимка: БГНЕС

Бели актьори повече няма да озвучават цветнокожи герои в анимационния сериал „Семейство Симпсън“, който се върти още от 1989 г. Това заяви официалният представител на телевизионния канал Fox Лес Айснър, цитиран от БТА.

„Движим се напред. В „Семейство Симпсън“ повече няма да има бели актьори, озвучаващи небели персонажи“, заяви той, без да навлиза в повече подробности за решението.

Още по темата
Най-разпознаваемите гласове на героите от анимационния сериал принадлежат на Дан Кастеланета, Нанси Картрайт, Хари Шиърър, Джули Кавнер, Ярдли Смит, Ханк Азария, Памела Хейдън, Трес Макнил, Карл Уидъргот и Маги Розуел. Всички те обаче са бели, което се оказва проблем.

Шиърър, например, озвучава четирима герои в анимационния сериал, включително черния лекар Джулиъс Хибърт.

Последният, според сценария на сериала, е най-компетентният лекар в град Спрингфийлд и намира причина да се смее в почти всяка ситуация.

Ханк Азария пък, благодарение на способността си да имитира акцента на индианците на английски, озвучава Апу.

Актьорът през януари обяви, че се отказва от тази роля след почти 30 години заснемане.

Решения, подобни на това на Fox, са свързани с масовите протести и безредици, които преминаха през САЩ след смъртта на задържания от полицията в Минеаполис афроамериканец Джордж Флойд.

От БТА припомнят, че „Семейство Симпсън“ е най-продължителният анимационен сериал в историята на американската телевизия - заснети са 31 сезона (684 серии).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
20
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
Накъде върви тоя свят? Скоро чакам да измислят и анимационно филмче за обратни осиновили деца. Да обясняват колко нормално е да имаш двама татковци, единият червисан с рокля. Дадоха им толкова свобода на обратните, не им ли стига? Преди 100 години щяха да ги обесят, защото са извратени или натикат в лудница.
68
3
 
22
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Тъжната деградация на америка се разгръща шред очите ни
67
8
 
17
 
! Отговори
Един българин преди 3 години
Аз си мислих, че това семейство е нещо като скеч за възрастни. Какъв пример дават на малко дете? Да се оригва докато се тъпчи с пуканки ли? Говорят някак си вулгарно. В Европа нямаше да се позволи излъчването му според мен. На мен като голям човек не ми се стори смешно, а прекалено т.ъпо, не бих го пуснала на малко дете, дори и да иска.
66
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз лично намирам този сериал за изключително т*п и изобщо не ме интересува кой кого щял да озвучава. Да си гледат т*пите сериални, да мляскат пуканки + кока кола, да стават на 200гк и да спрат да занимават света с измислената си държава.Първо, да предадат всичките си ядрени боеприпаси на съхранение в Русия докато не си нормализират обстановката.
65
3
 
13
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Мегън е виновна. Тя искаше да озвучава всички чернокожи анимационни персонажи и взе хляба на другите хора. Хари работа в САЩ няма.
64
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да забранят на бели физици да изучават черните дупки.
63
3
 
6
 
! Отговори
Раз Ма Таз от Чаз преди 3 години
Автономната ми Зона за Черни се Разпадна!
62
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Белите още ли са първи в шаха? Черен Петър още ли е черен? Негърче
61
3
 
9
 
! Отговори
Американ преди 3 години
На *** се дават какви ли не привилегии от десетилетия и като група си остават .С привилегии не става, трябва и изисквания.
60
7
 
9
 
! Отговори
Аниме фен преди 3 години
Как може да създават толкова глу.пави филмчета за деца? И после децата затъпявали. Който е гледал японска анимация като дете като мен,винаги ще види смисъла им. Винаги го има мотива ученика и учителят( в повечето случаи героят се учи на бойни изкуства) и че той трябва да уважава учителят , да е справедлив и да защитава слабите и обича силно както любимите си хора, така и спасява света или родината си. Затова се и бие. А на американците анимацията, си я разбират само те. Не комедия, а пародия.
59
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах едно UK филмче детско, черна индийче русичко - защо нямаше жълтичко?!?
58
3
 
6
 
! Отговори
Апу преди 3 години
Апу е индиец, не индианец.
57
5
 
9
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Абе в това анимационно филмче нали героите всички са жълти? Не трябва ли тогава да ги озвучават азиатци? Китайците са най-жълти и затова трябва да намерят китайци задължително изкарали короновируса, за да няма дискриминирани. А някой знае ли защо са ги нарисувани толкова жълти? Като ми се мерна по телевизията това филмче , си помислих, че героите им са болни от жълтеница. Стори ми са много т.ъ.п.о и превключих канала. Какво му харесват янките, не разбирам.
56
4
 
6
 
! Отговори
до 59 преди 3 години
а Юдеите - къде?!
55
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"" Бели актьори няма да озвучават цветнокожи ""...................превземат ги окончателно и скоро на запад ще е срамно да си бял ... или хетеросексуален.Но така е справедливо и те си го заслужават ... важното е ние да не допускаме леви джендаризми и най-вече да не допускаме черни и азиатци защото това ще е и нашата съдба
54
3
 
9
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
Слушали ли сте хитовото парче "Не съм Бял, Еврейн съм", та ако Бели - не може, Юдеи може ли или и за тях е забранено?!
53
3
 
16
 
! Отговори
аф преди 3 години
Нема страшно. Нали новия Джеймс Бонд ще е жена - ***. Вие за тия от Симпсън се притеснявате. Джендърчетата едва сега започват с краставицата.
52
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Планът "Калерги" в действие. Крайно време е хората да осъзнаят, че националсоциализма не е толкова лош, колкото го изкарват.
51
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хаха ... ами крайно време е черни актьори да спрат да играят бели персонажи, като Орфей примерно
50
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 51Все една и съща ...