Хекимян оглави новините на bTV, сменя Венелин Петков

Дирекция "Програма" също е с нов директор
Обновена: 21 дек 2020 16:50 | 21 дек 2020 15:27, Веселина Йорданова
98
Хекимян оглави новините на bTV, сменя Венелин Петков
Снимка: bTV

Антон Хекимян е новият шеф на новините, актуалните предавания и спорта в "Би Ти Ви Медия груп". Венелин Петков, който заемаше поста, е отстранен от днес.

Шеф на дирекция "Програма" става Христо Хаджитанев. На поста досега беше програмната директорка на телевизията Маргарита Александрова.

Решението е на новия главен изпълнителен директор на Би Ти Ви Мартин Швехлак, който ръководи телевизията от седмица, съобщиха официално от медията. От октомври Би Ти Ви е собственост на чешкия милиардер Петр Келнер и неговия фонд PPF.

Антон Хекимян ще води сутрешния блок на Би Ти Ви още няколко дни или седмици, докато си избере заместник. Тъй като няма мениджърски опит, Мартин Швехлак ще работи тясно с него и ще го обучава в началото. Самият Швехлак е бил шеф на новините в чешката ТВ Нова дълго време.

“През 2020 година Би Ти Ви трябваше да адаптира програмата си към COVID-19 пандемията, което доведе до по-малко инвестиции в съдържанието и загуба на зрители. Основната ми цел е да обърна тази тенденция, като модернизирам програмата и съдържанието и работя за повече разнообразно тв развлечение и висококачествени новини по всичките ни канали. Назначих Христо и Антон, защото те притежават хъса, експертизата, енергията и жаждата за иновация, от която имаме нужда, за да върнем водещата си позиция в България“, обяснява  Мартин Швехлак, главен изпълнителен директор на "Би Ти Ви Медия груп".

От телевизията ще заложат на нови шоупрограми, повече локални продукции в праймтайма, разнообразно програмиране и модерно съдържание.

Антон Хекимян е избран от Мартин Швехлак заради огромния му принос към успеха на нюзрума на Би Ти Ви, силата му в представянето на теми и репортажи и професионалната му всеотдайност към фактите и обективните новини. "Оставам посветен на плурализма и обективната журналистика и ще работя с талантливия и всеотдаен екип на Би Ти Ви, за да привлека още повече зрители пред екрана на телевизията", казва Хекимян по повод на новия си пост.

Решение на ръководството на "Би Ти Ви медия груп" е да смени мениджмънта в медията с вътрешни хора, а не да търси специалисти извън Би Ти Ви. Същевременно Мартин Швехлак благодари на Маргарита Александрова и Венелин Петков за всеотдайността и професионализма им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Телевизията на протестъритекоито лекуващият се във ВМА Гошо тъ..пото днес ги е нахранил всичките им ръководители,само Гадев е пощаден.Иначе и за главанака от Плевен се е изказал че ил от статуквото,ахаха добрутро Минке!!Изпокараха се преди да са се събрали!Журналистката Грачева дали остава,то нея и специален грим не я оправя,такива поразии е направил алкохола.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
после се чудите защо маалите гласуват за ДПС а защо не се учудвате още кварталните гета гласуват за незаменимия има да се чудите оке векове
36
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-после ще изчезне от новините. Омръзна ми да го гледам и слушам Хекимян. Нито визия има нито език.
35
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а днеч четох за Виктория Петрова и нея я заместват с друга следва още
34
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя с мазната физионимия колко ли се е омазнил,че да се стигне до такава степен че и да отнеме хляба на другия противник
33
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Игнор бТВ проводник на фалшивите либерални идеологии = комунизъм по целите си да ни направят зависими послушни консуматори. Ако не нова серия на ковид.
32
6
 
32
 
! Отговори
Изидор Леви преди 3 години
Кога сменят несменяемия цар на лапсусите Юксел от емисията в 19:00, тогава да ми се обадят...
31
11
 
9
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
По-добре отколкото Абдул Хамид Ал Бакър....
30
0
 
35
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
затова няма да гледаме бълг телевизия още повече бТВ такава прос=тотия такиваводещи такива предавания като сашо кадиев
29
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Арменец ни ръководи новините, грък ни прави смешки."Кадърните българи заминаха по света. И аз съм некадърен, за справка. Затова пиша тук. Някои колеги с език и способности обаче заминаха.
28
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано да спрат турските сериали!
27
2
 
46
 
! Отговори
Хъса?Ексшертизата? преди 3 години
По-скоро арогантност,наглост и недоучена многознайковщина.Неуважителноотношение към "гостите",прекъсване и вадене от контекста на "търсена"информация.Няма по-отвратителен водещ.Периодично го гледам,за да не мисе размива "имунитета"към хекимянщината,да ми е силен доводът да пропускамтози сутрешен блок.Подобен Николаев от НОВА,Любенов от БНТ...Само водещият от БГ ОнЕър донякъде влиза в норми за истинска ТВ журналистика.
26
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А оная,безличната, с едно кило черен грим на очите си. с изъчване на препарирана статуя,партньорка на Юксел,няма ли да я махате.
25
11
 
18
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
ПРОСТО ШУТ И ПОСЛЕ У ТРЕТА ГЛУХА. ТОЯ ПОДМАЗВАЧ НА БИБИЕ ЗА ПО ПЪРЗАЛКА. МАРИЯ ЦЪНЦАРОВА ТЯ Е О, КЕЙ.
24
6
 
21
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Има в бтв една много ЗЛОБНА, направо пръска отрова.
23
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много скоро ще се разбере каква е истината.По политическия им уклон.
22
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отдавна не ги гледам.
21
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано хикимян не се продаде на Бойко !?
20
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-важно беше новият програмен д-р да махне турските сериали,а не да прави рокади още дошъл-недошъл.И после се чудим защо маалите гласуват за ДПС.
19
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво става с тия телевизии. Арменец ни ръководи новините, грък ни прави смешки. Малеее... тази България, какво става.