Процесът срещу "Килърите" тръгва на 27 юни

Делото ще се гледа в Шумен всеки ден в рамките на месец
Обновена: 6 юни 2011 20:44 | 6 юни 2011 20:34,
9
Процесът срещу "Килърите" тръгва на 27 юни
Снимка: архив МВР

На 27 юни ще бъде първото заседание по делото срещу т. нар. група „Килърите“.

В рамките на един месец Шуменският окръжен съд ще провежда заседания по делото всеки работен ден, каза изпълняващата длъжността председател на съда Нели Батанова пред БТА.

Още по темата

Подсъдими за участие в организираната престъпна група са Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Кеца, Янко Попов – Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев.

Сумиста е обвинен като ръководител на престъпна групата, създадена за умишлени убийства, телесни повреди и палежи.

Той ще отговаря пред съда за организирането на три убийства – на дясната ръка на Христо Ковачки – Борислав Георгиев, на адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев.

Обвинителният акт срещу "Килърите“ бе внесен в съда на 18 май. Материалите по делото са събрани в 95 тома, 25 от които са секретни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ZA UBISTVA KOLKO VREME TREBVA DA 4AKAME DA GI VKARAT VAV ZATVORA,TOVA STAVA SAMO VAV EDNA EDINSTVENA BALGARIA
9
1
 
2
 
! Отговори
Нестор преди 12 години
Бях работник на Жоро Вълев.Плащаше едни пари ,а ни осигуряваше на много по-малко - минималната.После почна да ни води и на половин работен ден за да изцеди още някой лев.И се чудех това ли е бизнесът на новото време.И негодувах за безчовечното отношение... А тези хора за пари убивали...Че награди получаваше ,че най-добър бизнесмен ,че..... Бе, благодетел на Търново направо. Дали пък не е невинен,а!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Корените на българската организирана престъпност са в бивша Югославия. Много лица, известни като мутри, всъщност са натрупали началния си капитал от контрабандата на стоки, забранени за внос във воюваща Югославия.Анализ на Татяна Ваксберг:Най-трудно се вижда това, което е близо. Тази стара максима намери ново приложение преди седмица, когато в Сърбия беше арестуван и предпоследният издирван обвиняем на Хагския трибунал Ратко Младич.България приветства този арест наравно с останалите демократични държави, но нейното приветствие е малко по-особено. От всички съседни на бивша Югославия страни България плати най-високата цена за войните през 90-те. Толкова висока, че никога не проговори за това на глас, а повечето правителства на прехода направо заобикаляха сюжета.Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Хиляди заличени животиБългарските "загуби"Първата цена беше в икономическата изолация, в която България се озова заради блокираната от демократичния свят Югославия и в икономическите загуби от десетки милиони долара. Този аспект от влиянието на войните беше единственият, който българските правителства си позволиха да дискутират.А онзи, който не си позволиха дори да повдигат, беше съобщен за първи път в доклад на Националната следствена служба, писан 10 години след края на войните. В него се казва, че корените на българската организирана престъпност се намират в бивша Югославия и по-специално в нарушаването на югоембаргото чрез контрабанден износ на петрол, алкохол, цигари и различни стоки за бита.Българските следователи твърдят, че много лица, известни със своите прякори и с обобщения израз мутри, всъщност са натрупали първоначалния си капитал от контрабандата на стоки, забранени за внос във воюващата Югославия.Това твърдение беше косвено потвърдено в някои от делата на трибунала за бивша Югославия в Хага. В делото Милошевич например беше разискван контрабанден канал за внос на цигари от България, организиран и ръководен от сръбския паравоенен лидер Желко Ражнятович Аркан. От данните, които Хагската прокуратура тогава изнесе, стана ясно, че този канал е бил покровителстван от ръководството на сръбските митници и че част от приходите са отивали за купуване на оръжие и муниции за бойците на Аркан.
7
0
 
2
 
! Отговори
Гоце преди 12 години
Новите комунисти на българия се наричат крадливи и с чувство за беззаконние Олигарси които вече 20 години дърпат конците на България и хората си мислят че имат демокрация - чеда на БКП-БСП-ГЕРБ - но един ден ще отговарят - и Кадафи си мислеше че ще е вечен
6
0
 
2
 
! Отговори
Гражданин на ЕС преди 12 години
Новите комунисти на българия се наричат крадливи и с чувство за беззаконние Олигарси които вече 20 години дърпат конците на България и хората си мислят че имат демокрация - чеда на БКП-БСП-ГЕРБ - но един ден ще отговарят - и Кадафи си мислеше че ще е вечен
5
0
 
10
 
! Отговори
we преди 12 години
Незабавно да бъде спрян процеса докато не изчезнат запекът на Жоро Вълев,главоболието на Сумиста,и всякакви болести и болежки на задържаните.Да се освободят незабавно,че има неудобни свидетели!!
4
0
 
4
 
! Отговори
aaa преди 12 години
e tova e vehe boqn djamalov xubavo go vodqt .
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
qsno shtom e v shumen znachi osudeni nqma da ima
2
8
 
6
 
! Отговори
Сион преди 12 години
Ааааа тук бъркаш..Да съди съда в Шумен , е все едно Цвък да сложи тогата..Осъдени са дори да няма и грам доказателство - на 1000% гаранция...Съвсем умишлено това дело е там
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Процесът тръгва и до 3 месеца ще бъде прекратен поради липса на доказателства,изчезнали такива,болни подсъдими,уплашени или изченали свидетели,нескопосано обвинение,охранени адвокати с солидни връзки и огромни хонорари.Дори мога да се обзаложа,че ще е така.