Отложиха делото на Лукойл срещу Агенция "Митници"

Не е готова експертизата за монтирането на измервателните уреди
Обновена: 28 сеп 2011 10:49 | 28 сеп 2011 10:49,
16
Отложиха делото на Лукойл срещу Агенция "Митници"
Снимка: Булфото

Софийският административен съд отложи делото, заведено от "Лукойл" срещу Агенция "Митници" заради отнетия лиценз на рафинерията.

Причината за отлагането е, че все още не е готова експертизата, която трябва да изясни дали измервателните уреди в рафинерията и в терминала "Росенец" са били монтирани в законовия срок.

Днес експертите посочиха, че са им необходими още 45 дни, за да изготвят заключението си. Затова следващото съдебно заседание е насрочено за 9 ноември.

Още по темата

Делото е образувано по жалба на "Лукойл" срещу решението от 26 юли, с което митническата агенция отне лиценза на компанията заради липсата на монтирани измервателни уреди, които да отчитат точните количества горива, пуснати на пазара.

Въпреки отнемането на лиценза рафинерията и терминалът "Росенец" продължават да работят, тъй като Върховният административен съд реши, че производственият процес може да продължи, докато се гледат делата.

Административният съд в София все още не е решил дали да изпрати запитване до Съда на ЕС за това дали наредбата в българския закон, която урежда въпроса с поставянето на измервателните уреди, не противоречи на европейската практика. Такова искане направи представителят на  "Лукойл"  на предишното заседание по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,- Има ли още наивници, които да не разбраха каква е ролята на Красьо - "Черничкия" и днешния му заместник, в работата на съдебната ни система...- С едно телефонно обаждане и "невинин" ще се окаже, дори и Лондонския изкормвач..., та камо ли някой високопоставен мафиот у нас.!!!ЗАЩОТО...: - Няма видео и аудиозапис на убийствата..., пък и да има, те трябва да са направени но законен начин..., което значи, разрешение да е дал братовчеда на съдията, също съдия- Няма нотариално заверена декларация на Лондонския изкормвач, че той е убиеца...- Няма свидетелски показания на поне двама надеждни свидетели..., а за това те трябва да са работили под личното ръководство на съдията по делото..., или на съдията да е звъннал КрасьоМъка...Лондонския изкормвач, дори да е заловен с кървав нож над гърчещия се труп на жертвата си е ...НЕВИНЕН, СПОРЕД БЪЛГАРСКИЯ СЪДИЯ, на когото Красьо - черничкия "звънне"...А иначе си имаме., съдии и политици и мафиоти невинни като слънчица.
15
0
 
2
 
! Отговори
А ,СТИГА БЕ ! преди 12 години
И това дело ли ще продължи 20 години ?
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко това беше един голям цирк колкото Боко да покаже мускули за пред хората че може да посегне на Лук-а, както виждате всичко бързо се забравя и отшумява ,а ефект нямаше и няма и да има занапред.
13
0
 
3
 
! Отговори
бейката преди 12 години
преди 4дни съобщиха че петрола е паднал с 6% някой знаели кога ЛУКЯЛкога ще свали цените че чакам да заредя малко евтина нафтичка.
12
0
 
3
 
! Отговори
Stormhead преди 12 години
*** експертите, *** експертизата...
11
1
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 12 години
Заплатата си я определяш сам - щом работиш за толкова - значи ти стигат, щом купуваш на толкова - значи не е скъпо! Ако няма кои да отиде да работи за 600 лв, ще започнат да дават 700, ако никой не купува на 1,35, утре ще е 1,30.... Така е по "белия свят"
10
3
 
3
 
! Отговори
1.35 лв./литър газ?! преди 12 години
Хора горивото само в България е толкова скъпо! 1.35 лв./литър газ?! На фона на средна заплата 600 лв. ?! Егати търпеливия народ сме честно! Това ако имахме гражданско общество, не само една *** къща в Катуница щеше да гори, ами и една рафинерия в Бургас. Не е честно едри монополисти да живеят толкова нагло на гърба на цял народ. Нямам против частния сектор, нека да печелят, но не така нагло... Толкова ли сме отчаяни, че само да търпим?! ДОКОГАААА!!!!?!?!?!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вчера тиквата пак се е "договорил" с Алекперов.
8
0
 
2
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Демек ни лук ойл,ни лук мирисал.....Пак липса на Държавност и равнопоставеност в бизнеса..Аз никога не съм и вярвал,че нещо друго ще се случи.Публична тайна са срещите на Бойко със Златев в акваторията на Обзор...........Пък и Алекперов прекрасно знае,че сме умрели без данъците дето плаща....Ама даде като на стар другар Бобо да изпъчи малко мускул........
7
0
 
2
 
! Отговори
ехаа преди 12 години
мотай го баджанак!
6
0
 
5
 
! Отговори
цистернаджия преди 12 години
Ако трябва да протестираме до дупка,то е срещу монопола в България.
5
0
 
3
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Абе, аз ли не мога да смятам, или до 9-ти ноември са 42 дни барабар с празниците, а експертите им трябвали 45?
4
0
 
7
 
! Отговори
да ни е честито ! преди 12 години
Хайде , ГЕРБ се споразумяха с Лукойла....
3
5
 
5
 
! Отговори
лукчо преди 12 години
трябва да си МНОГО курназ или МНОГО ***, за да си срежеш клона на който седиш. когато страна като нашата има една единствена рафинерия, пък била тя и руска, да я затвориш само защото митничарите са неграмотници и не могат да смятат би било доказателство за тоталната простотия на самата институция. все едно да спреш тока на цялата страна защото не всички електромери са електронни....
2
1
 
4
 
! Отговори
аз преди 12 години
до 1, в грешка си. точно в този случай това е политическо решение да се отлагат делата между лука и митницата. боко е наредил така. а на боко е наредено от златев.
1
0
 
11
 
! Отговори
нищо ново преди 12 години
Нищо ново.Делото ще се отлага още много пъти,ще има много заседания и накрая ще приключи.... дълго след като измервателните уреди са монтирани и за никого вече не е интересно. Решението ще бъде половинчато . От една страна Лукойл са виновни, а от друга държавата няма да може да си прибере парите или да търси някакви санкции. Нашите магистрати вече 20 г само в това се упражняват- затова и няма правосъдие.