Октай не се разкайва: Съжалявам, че пистолетът ми засече!

Нападателят остава в ареста, нямал намерение да убива, а да сплаши Доган
Обновена: 22 яну 2013 14:54 | 22 яну 2013 12:46,
318
Октай не се разкайва: Съжалявам, че пистолетът ми засече!
Октай съжалява, че пистолетът не гръмнал. Снимка: БТА

Съжалявам, че пистолетът ми засече. Това заяви Октай Енимехмедов пред Софийския районен съд, който го остави за постоянно в ареста. Най-тежката мярка беше поискана от прокуратурата.

В събота 25-годишният бургазлия насочи газов пистолет към лидера на ДПС Ахмед Доган по време на Осмата конференция на партията, докато Доган четеше доклада си. Повдигнати са му две обвинения – за хулиганство и закана за убийство.

„Да, качих се на трибуната при Ахмед Доган, насочих пистолет към него, но не с цел да го убивам, а да го сплаша. В миналото съм правил престъпления, за които съм поел отговорност, но от години полагам усилия да допринеса с нещо за тази страна. Мисля, че съм в полза за обществото. Мога да съм заплаха за тайното общество на ДПС“, заяви пред магистратите Енимехмедов.

Още по темата
Той каза още, че не бяга от наказателна отговорност, нямал намерение да се укрива, но по думите му „някой друг може да има намерение да ме затрие“.

„Надявам се на справедлив процес. Може би възрастта ми и идеалите ми ме подтикнаха да извърша това деяние, за което не съжалявам. Единствено съжалявам, че пистолетът засече“, каза още 25-годишният бургазлия.

От прокуратурата поискаха Октай Енимехмедов да остане за постоянно в ареста, тъй като имало опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. У него се наблюдавал постоянен престъпен модел на поведение.

Съдия Вирджиния Петрова реши да наложи най-тежката мярка за неотклонение, въпреки че липсват данни, че обвиняемият може да се укрие. Според магистрата извършеното от него деяние е с повишена обществена опасност, а по делото към момента са събрани достатъчно доказателства.

Октай е осъждан два пъти като непълнолетен -  за грабеж и за причиняване на телесна повреда. Има висящо дело в Бургас за хулиганство, на което е осъден на първа инстанция. 

Служебният адвокат на Енимехмедов поиска по-лека мярка, тъй като балистичната експертиза показва, че оръжието не е огнестрелно и е неизправно, а бургазлията съдействал напълно на полицията.

Енимехмедов отказа да разговаря с журналисти. На въпрос защо е насочил пистолет срещу Ахмед Доган, той отвърна с усмивка.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледайки за първи път екшана,си помислих:ЛОША УЧИЛИЩНА ПИЕСКА,после се сетих за следосвобожденската читалищна пиеса"МНОГОСТРАДАЛНАТА ГЕНОВЕВА"!ЗАЩО СТАНА ТОВА? Защото в БГ няма реализация на младите хора без благословията на БКП ,ДПС и производните!Няма безпартиини държавни поръчки!ЖАЛКО ,НО Е ИСТИНА!С диплома и без партия Октай ще си е БЕДЕН И ГЛАДЕН!
193
1
 
2
 
! Отговори
alexandar преди 11 години
BOG I ALLAH DA TI DAWAT ZDRAWE I SILA PICHAGA.POZELAWAM NA SEMEYSTWOTO MU MNOGO KURAZ W TOZI MOMENT.I NEKA DA ZNAYAT CHE 90% OT CHESTNITE HORA W BULGARIA SIMPATIZIRAT NA OKTAY
192
1
 
3
 
! Отговори
бай Димитър преди 11 години
Добре де, деянието преко сили може да мине за "едро" хулиганство. Няма ли някой да повдигне обвинение срещу делегатите които му нанесоха зверски побой пред всички. С тези шутове в главата, при по-малко късмет можеха и да го убият. Това май е по осъдително. За да се удиса на политиците сега третират момчето като, че ли е най-големия терорист или мафиот. Няма ли да каже някой нещо в негова защита. Не одобрявам начина му на действие, но му симпатизирам.
191
0
 
3
 
! Отговори
МАХДИ! преди 11 години
За съжаление пиеските си ги уреждате тук във форумите и дрънкате глупости...ДЕЙСТВИЯ ТРЯБВАТ А НЕ ДУМИ!!!Момчето поне действа и защитава идеалите си..Ами вие?
190
1
 
2
 
! Отговори
TURK преди 11 години
Тоя ***-серсемин октай е наемен хулиганин ! Той е маша в ръцете на бат боко и още някой ...
189
0
 
2
 
! Отговори
Memo преди 11 години
От изказването на Ахмед Доган ще разберете защо е имало опит за затваряане на устата му :Уважаеми дами и господа,Но диктаторите, като нашия Герой-спасител, са странни хора. Колкото и да са суетни и арогантни пред камерата, в същата степен са неуверени и страхливи в бъдещата посока на времето. Затова тях изключително много ги интересува Оцеляването. Неслучайно основният предизборен трик на нашия Герой-Спасител не е някаква програма или модел за развитие на България, а "събуждането на инстинкта на българина за оцеляване". Но въпреки всичко, нашият Герой-спасител не се чувства сигурен
188
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А Доган имал ли жълто на гащите ? Ако е имал да се увеличи наказанието
187
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да беше дошъл да му дам пистолета на моя син. След като завърши забавачка го пребрахме в кашон заеднр с всички играчки
186
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе вие,коментиращите,акъл имате ли? И ако не беше засякъл какво щеше да стане? А?Май май същите л.*** , само че със звук!
185
0
 
2
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 11 години
"хубава работа" АМА ..........
184
0
 
2
 
! Отговори
ЕДИН ЧОВЕК преди 11 години
До чудноИСТИНАТА Е НЯКЪДЕ ТАМ :)
183
0
 
2
 
! Отговори
ЕДИН ЧОВЕК преди 11 години
НА КОЙ МУ ПУКА Е ТАКА ЗА ДУГАН ?ЗАЩОТО НА МЕН ЛИЧНО МИ ДРЕМЕ НА .... ЗА ТУРЧИНА !ЖАЛКО ЧЕ НЯМА ИСТИНСКИ ЧОВЕК,СЪС ИСТИНСКИ ПИШТОВ.
182
0
 
2
 
! Отговори
чудно преди 11 години
ИНТЕРЕСЕН СЛУЧАЙ С МНОГО НЕИЗВЕСТНИ ! ИМА НЕЩО МНОГО СКРИТО В ЦЯЛАТА ТАЯ РАБОТА. ДАЛИ ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ ИСТИНАТА!?
181
0
 
3
 
! Отговори
До 181 преди 11 години
Браво Октай! БЪЛГАРИЯ СЕ ГОРДЕЕ С ТЕБ! Е с какво толкова да се гордееме, за това че гледахме една пиеска поставена от БСП-ДПС. А я си престави, че някой от гардовете беше стрелял по Октай и беше ранил или убил Доган кво става после, айде мислете малко с главите си. Това беше опасен сценарий на хора, които са готови на всичко, дори и на кървав етнически конфликт, но да се върнат във властта и пак да разпределят порциите. Това е истината! Срам и позор за сценаристите и актьорите! Не случайно Местан започна веднага с обвиненията, всичко беше заучено, но можеше да свърши наистина зле за демок
180
2
 
2
 
! Отговори
Цииирк преди 11 години
Абе тука като гледам коментарите, абе много аплодисменти за треторазрядния платен актьор Октай в ролята на терориста в пиеската Разпределителя на порциите или последния екшън герой на театъра на абсурда БСП-ДПС! Явно на някои много им е харесала пиеската и сега ръкопляскат до припадък. По-полека бе, че ще ви заболят кунките. Поне кажете едно браво и на другия актьор агент Сава, който толкова се вживя в ролята си, че даже се претърколи, след като изби играчката от ръката на Октай, абе баш като Ван Дам!
179
1
 
3
 
! Отговори
Petrocheli преди 11 години
V MOIAT RODEN GRAD BURGAS VSICHKO SE RAGJDA -NAI GOLEMITE ,GLARUSI,ARTISTI PISATELI , POLITIZI DORI BESSTRASCHNI GIROI KATO OKTAY -MASCHELA NA MOMCHETO SVALIAM MU SCHAPKA ! DA E VECHNO ZDRAV I SCHTASLIV!!!!!!!!!!!!!!!
178
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Май всички пишат както си знаят.!."Да, качих се на трибуната при Ахмед Доган, насочих пистолет към него, но не с цел да го убивам, а да го сплаша. "2."Надявам се на справедлив процес. Може би възрастта ми и идеалите ми ме подтикнаха да извърша това деяние, за което не съжалявам. Единствено съжалявам, че пистолетът засечеЕЕЕЕ кажи най сетне бре ОКТАЙЧО...искаше ли да го убиеш или не?. Защо се хвана на въдицата и кой колко ти плати и какво ти обеща. Тези скъпи дрехи по теб май не бяха с пари
177
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази драматично-комична пиеска на ТКТ (Тройно-Коалиционния Театър) се провали тотално и си мисля, че причината е пишман сценариста Станишко, за това и финала беше доста стряскаш с превъзбудения член на ДПС, който все пак успя да свали гащите на Октай като си мислеше, че всичко което се случва е истина, а то театър та дрънка, но поне боя си беше истински! На Оки са му платили някое милионче за ролята, но си заслужава човека, а и доста бой изяде! Но това си беше предвидено, че ще се случи, е може би не до такава степен. Но чак пък да го правим на герой, това вече е цинично!
176
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BRAVO OKTAI !!!
175
0
 
5
 
! Отговори
EJ преди 11 години
ТОЗИ СЪМИШЛЕНИК НА ДОГАН,ОКТАЙ Е ТАИЛ МНОГО ОМРАЗА,А КОЛКО МНОГО СА КАТО ОКТАЙ,СТАДО ОВЦЕ И НИКОЙ НЕ СМЕ ДА БЛЕЕ,САМО ОКТАЙ НАБРАЛ СМЕЛОСТ,НО ТУК СЕ ПОКАЗАХА ЛИЦЕТО НА ВСИЧКИ КРЪВОЖАДНИ,ДЕБЕЛОВРАТИ,ОБЛЕЧНИ В КОСТЮМИ ЛЮДЕ,РИТНИЦИ СЕ СИПЕХА,А НИКОЙ НЕ ИСКА И ДА КАЗВА,ДРЪЗНЕ ЛИ НАСРЕЩА ЩЕ СРЕЩНЕ ОТПОР,О,ШИПКА,ЗАЩО МИЛАТА НИ РОДИНА СЕ БРАНИ ОТ ПИКЛЮВЦИСО,ПОЛИЦИЯ,БОДИГАРДОВЕ ЗА ЗАПЛАТА.ОКТАЙ МАШАЛА,МЛАД КРАСАВЕЦ ДОКАЗА ЩО Е БГ,ДОРИ В УНИВЕРСИТЕТА КАЗАХА ПОХВАЛНИ ДУМИ,ЖАЛКИ ПРОКУРОРИ И СЪД.