Октай не се разкайва: Съжалявам, че пистолетът ми засече!

Нападателят остава в ареста, нямал намерение да убива, а да сплаши Доган
Обновена: 22 яну 2013 14:54 | 22 яну 2013 12:46,
318
Октай не се разкайва: Съжалявам, че пистолетът ми засече!
Октай съжалява, че пистолетът не гръмнал. Снимка: БТА

Съжалявам, че пистолетът ми засече. Това заяви Октай Енимехмедов пред Софийския районен съд, който го остави за постоянно в ареста. Най-тежката мярка беше поискана от прокуратурата.

В събота 25-годишният бургазлия насочи газов пистолет към лидера на ДПС Ахмед Доган по време на Осмата конференция на партията, докато Доган четеше доклада си. Повдигнати са му две обвинения – за хулиганство и закана за убийство.

„Да, качих се на трибуната при Ахмед Доган, насочих пистолет към него, но не с цел да го убивам, а да го сплаша. В миналото съм правил престъпления, за които съм поел отговорност, но от години полагам усилия да допринеса с нещо за тази страна. Мисля, че съм в полза за обществото. Мога да съм заплаха за тайното общество на ДПС“, заяви пред магистратите Енимехмедов.

Още по темата
Той каза още, че не бяга от наказателна отговорност, нямал намерение да се укрива, но по думите му „някой друг може да има намерение да ме затрие“.

„Надявам се на справедлив процес. Може би възрастта ми и идеалите ми ме подтикнаха да извърша това деяние, за което не съжалявам. Единствено съжалявам, че пистолетът засече“, каза още 25-годишният бургазлия.

От прокуратурата поискаха Октай Енимехмедов да остане за постоянно в ареста, тъй като имало опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. У него се наблюдавал постоянен престъпен модел на поведение.

Съдия Вирджиния Петрова реши да наложи най-тежката мярка за неотклонение, въпреки че липсват данни, че обвиняемият може да се укрие. Според магистрата извършеното от него деяние е с повишена обществена опасност, а по делото към момента са събрани достатъчно доказателства.

Октай е осъждан два пъти като непълнолетен -  за грабеж и за причиняване на телесна повреда. Има висящо дело в Бургас за хулиганство, на което е осъден на първа инстанция. 

Служебният адвокат на Енимехмедов поиска по-лека мярка, тъй като балистичната експертиза показва, че оръжието не е огнестрелно и е неизправно, а бургазлията съдействал напълно на полицията.

Енимехмедов отказа да разговаря с журналисти. На въпрос защо е насочил пистолет срещу Ахмед Доган, той отвърна с усмивка.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
1
 
2
 
! Отговори
Хехе преди 11 години
Осман каквото и да е искал ,дали да сплаши или му е платено е един доста объркан младеж ,без ценности! Няма защо да правите герой някой постъпил толкова ***! За оправданията и "драмите " му не си заслужава да се чете и пише! Целия въпрос е : Защо точно сега ни разиграват тоя театър и каква е целта му???
253
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как не ви е срам да призовавате ако срещнете ГЕРБАДЖИЯ да го заплювате ......С камъни трябва с КАМАНИ
252
0
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....О Р Ъ Ж И Е Т О Н Е Е З А И Г Р А ....!
251
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
За съжаление така ще е и през следващите сто години. Бой,атентати ,бедност имизерия,мутри,бандити и ***. Другата алтернатива е тоталитаризъм,но ако питаш народа и той не знае какво иска. В BG има много хора с мнение по въпроса ,но сме много малки и няма кой да ни чуи.
250
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И тоя е един ***. Съжалявал бил. Нали го снимаха пистолета, че е без пълнител. Тъпия башибозук си мисли, че като ни пускат *** турски сериали, сме затъпяли достатъчно за да ни пробутват и реалити-сапунки.
249
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До цирк глобус: щом толкова си ербап подай си тиквата да те пробват с газов пистолет
248
0
 
2
 
! Отговори
Акъл море преди 11 години
Положението е наистина отчайващо!Колко много са простите коментатори,които си въобразяват,че този турски бабаит ще им разреши проблемите и проблемите на държавата!България никога няма да бъде държава с толкова много наивници.Изкараха го Левски!На турци се надяват да спасяват България!Аз пък мисля,че този юнак по-скоро мечтае да реже *** глави,а не да спасява България!Вас простата ви Тиква ще ви спасява,а Местан ще ви разкаже как се спасява България под крилото на Султана!Неспасяемо прости!
247
0
 
5
 
! Отговори
цирк глобус преди 11 години
За какво съжалява..с тоя пистолет със сигнални патрони не можеш да убиеш и врабче,долу дпс,герб,сдс,Кунева,бсп,ндсв,всички тия партия крадоха България 23г. не гласувай те за тях на изборите .
246
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен275Подкрепям напълно 276 !За "дереджето" на България ,не са виновни само политиците ,но и МИЗЕРНИЦИТЕ като тебе !Следващият път като срещнеш Доган ,поклони му се роболепно ,но не забравяй да си разтвориш и "бузките"!
245
0
 
2
 
! Отговори
Boris преди 11 години
Samo na vnimanieto na anonimnia,samo ne davai za spravka USA,shtoto tam se strelia samo s istinski kurshumi i se ubiva iako! Shtatite ne sa za primer v tova otnoshenie ! V kraia na kraishtata tozi narod shte izbuhne sreshtu politicheskata klasa,koiato prodalzava da go machka tolkova godini.
244
0
 
4
 
! Отговори
до 275 преди 11 години
Заради такива мишоци страхливи, като теб е България на това положение. И Левски е известен с това, че е защитавал кауза в името на страхливия и примирен български народ. Заради такива, като теб, ***, като доган ще правят каквото си искат с родината ти и с рода ти. Момчето си показа позицията открито в името на всички, които ненавиждат престъпника доган а ти, мишко такава тракаш анонимно в интернет и наричаш това хулиганска постъпка. Заслужаваш си робията, мишок гнусен !
243
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докъде падна бОЛГАРИЯ и колко изпростя народа щом една хулиганска постъпка се превъща в геройство. Няма да се учудя ако всеки почне да вади оръжия или пребива някой за да стане известен като тоя *** дето направо се усра. малко му беше боя. само за справка в САЩ щяха да го обвинат най-малко в 3-4 провинения ипоне 10год. не му мърдаха
242
0
 
3
 
! Отговори
az преди 11 години
shte glasuvam za GERB samo ako Oktai niama prisudaOSVOBODETE GONALI V KRAINA SMETKA TOI NISHTO NE POSTIGNAZATVOR ZA BIACHITE
241
0
 
4
 
! Отговори
БГ преди 11 години
facebook/events/316447395133898/Съд за "делегатите" пребили Октай Енимехмедов
240
0
 
2
 
! Отговори
w преди 11 години
a toi shto ne sudi sega biachite deto biaha vurhu nego?ili triabva nie da gi sudimhora, sabudete se taka ne moje ako sme civilizovana stranaza kokoshka niama proshka
239
1
 
4
 
! Отговори
AI преди 11 години
Събота, 26.01.2012 - 12'00 пред Народното събраниеПротест срещу публичния линч на Октай Енимехмедов.Ако има закони, прилагани без милост за хора като него, те трябва да важат и за чичовците в лъскави костюми и остри шпицарки, които го ритаха настървено пред обективите на камерите вече безпомощен и обезоръжен...Нека те важат за всички престъпници, вместо да ги пускат зад граница с милионите им или да ни се посмихват от подиуми и тв екрани.Да защитим това смело момче, което никому не навреди.
238
0
 
6
 
! Отговори
Българан преди 11 години
Това момче наистина е проявило смелост и доблест! Използвал е газов пистолет и явно е нямал намерение да убива Догана! Това е проява на протест просто е избрал грешния начин можеше да му размаже няколко яйца върху мутрата!А "биячите" от ДПС дето се нахвърлят да ритат вързан човек трябва да бъдат съдени и солено глобени за хулиганство!
237
0
 
3
 
! Отговори
гамен преди 11 години
До БРАВО.....................и аз браво
236
0
 
3
 
! Отговори
gamen преди 11 години
пичага.
235
0
 
3
 
! Отговори
Stefan_1_Tcholakov преди 11 години
ЖЕСТОКО ГО БИХА !МНОГО ГАДНА *** !ТРЯБВАШЕ ДА ИМА БОЕН ПИСОТЕЛТ С ДВА НАЙ МАЛКО ПЪЛНИТЕЛИ И ВСЕКИ КОЙТО ПРИСТЪПИ ДА СЕ СТРЕЛЯ !-ЩОМ ВАДИШ ПИЩОВ, ТРЯБВА ДА СТРЕЛЯШ !-СМЪРТ ЗА УБИИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И БЪГАРСКИЯТ НАРОД !-СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ