Стрелецът се разприказвал, остава под стража в болницата

Петко Савов е дал показания, не е ясно дали се е признал за виновен
Обновена: 17 мар 2014 16:08 | 17 мар 2014 16:08,
64
Стрелецът се разприказвал, остава под стража в болницата
Стрелецът Петко Савов. Снимка: Нова тв

Окръжният съд във Велико Търново наложи мярка "задържане под стража" на Петко Савов от Лясковец, който на 14 март застреля спецполицай и рани трима негови колеги.

До кървавата развръзка се стигна при опита на баретите да изземат от дома му боен арсенал, кътан от години.

Заседанието на съда се състоя този следобед в областната болница "Д-р Стефан Черкезов", където 53-годишният мъж беше опериран заради получените огнестрелни рани.

Още по темата
"Състоянието на Савов е стабилно и той даде показания", съобщи след заседанието на съда Катерина Лещакова, говорител на местната прокуратурата, цитирана от БТА.

Тя обаче отказа да отговори на въпроса дали стрелецът се е признал за виновен, но пък уточни, че той има възможността да обжалва мярката си в законовия тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

Още в събота, ден след развръзката на случая, прокуратурата повдигна обвинение на Петко Савов за умишлено убийство на полицая Емил Шарков.

Следващото заседание на Окръжния съд ще се състои на 21 март. В зависимост от здравословното състояние на обвиняемия ще бъде решено допълнително къде ще бъде заседанието.

Лещакова уточни, че към момента здравословното състояние на Петко Савов не позволява да бъде транспортиран в затворническа болница.

Вестник "Труд" твърди, че оперираният мъж буйства и е изключително агресивен към лекарите и медицинските сестри, въпреки че са отстранени единият му бъбрек и част от червата.

Той непрекъснато ги ругаел и сипел закани, че ще съди България в Страсбург заради акцията по задържането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кой е казал, че е психично болен??!! Как може медиите да лепват такъв етикет на някой без грам основание ??!! Човека нито е бил лекуван нито освидетелстван. Формално е като всеки един от нас. За да се каже че някой е психично болен - трябва да има диагноза . А такава тук няма. Така че най - вероятно и ще ни осъди в Страсбург. .
1
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как се повдига обвинение за умишлено убийство към един психично болен индивид?Нема такава държава!