Парадокс! Съдии ще четат присъди във...физкултурен салон

Наемат и частна къща в Карлово срещу 4000 лева за кабинети
3
Парадокс! Съдии ще четат присъди във...физкултурен салон
Снимка: wikipedia.org

Съдебните зали на съда в Карлово ще бъдат преместени във физкултурен салон, а деловодството и кабинетите ще се намират  в частен имот.

До този вариант се стигна по време на пленума на ВСС, тъй като сградата на районния съд е в критично състояние и реално застрашава  живота на работещите там, съобщи Дарик радио.

Юлиана Колева, която е член на Комисията по управление на собствеността към ВСС, поясни, че предстои да бъде направена експертиза дали съдебната палата в Карлово може да бъде укрепена.

Според специалисти всеки ден оставане в сградата на съда в Карлово носи риск за магистратите, за служителите и хората, които посещават съда по различни поводи, обясни Колева.

Именно заради състоянието на Съдебната палата се налага и преместване на съда.

Всички предложени имоти – общински и държавни били в много лошо състояние.

Така се стигна до решението част от съда да бъде преместена в Техникума по механотехника "Братя Евлоги и Христо Георгиеви", а кабинетите и деловодството да са в частен имот. Колева поясни, че ще се ползва едно от крилата на техникума.

Частта от училището ще се използва безсъзмездно.

А наемът на частния имот ще струва 4000 лв. на месец.

"На първо време намерихме една сграда, която е прясно ремонтирана. Тя е частна собственост, която е договорена от наша страна с много приличен наем", обясни Юлиана Колева.

Тя  допълни, че сключеният договор е за 2 години и има опции за прекратяване или удължаване. Колева поясни, че ще бъде направена експертиза, която да определи доколко е възможно Съдебната палата в Карлово да бъде укрепена. 

"Едновременно с това ще се търсят възможното и оптимално решение от гледна точка на ситуиране на Съдебната палата. Ще се инспектират всички зали, които са предложени. Всички сгради държавна и общинска собственост, които са предложени, се нуждаят от спешни ремонти", посочи Юлиана Колева.

След като бъде сравнено състоянието на сградите ще се вземе окончателно решение, но кога ще стане това не е ясно.


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Bai ganu преди 3 години
A masata goliama li e?
Pod neia kakvo 6te moje da mine?
Krava? Pa4ka?
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А-а!А после плюете все срещу руснаците!Аз този похват го видях в един руски филм,където набутаха всички разгеждащи едно дело,при това,повече от ясно...та чак стана друго,но важното беше,че всички съдебни заседатели, бяха затворени, в един неуютен физкултурен салон и с тях комуникираше само един човек и то главно,за елементарни неща -храна,вода..!

Филмът беше много интересен!И поучителен!
1
0
 
3
 
! Отговори
zeus преди 3 години
Те и на площада могат да се четат, а въжето на съседните дървета, проблема е в това, че правосъдие просто нямаме!