Ход на делото "Иванчева", Ваклин отрича показанията й

Парите, които инвеститорът осигурил, били все още в разследващите
Обновена: 8 окт 2018 16:46 | 8 окт 2018 15:24, Боряна Павлова
31

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В специализирания наказателен съд започна делото срещу бившия кмет на кв. "Младост" Десислава Иванчева, заместника й Биляна Димитрова и бившия зам.-кмет Петко Дюлгеров. Тримата са подсъдими за подкуп.

При акция през април тримата бяха арестувани на различни места в София, като в тях имаше белязани пари. Обвинението твърди, че парите били, за да се придвижи разрешително за строеж в "Младост".

Преди началото на съдебното заседание строителният предприемач Александър Ваклин отрече част от твърденията на Десислава Иванчева.

Още по темата

Ваклин отрече да познава Бойко Борисов и Цветан Цветанов и беше категоричен, че дори не ги е виждал на живо, пише БТА.

Бизнесменът се оплака, че все още не е получил парите, които е дал за осъществяването на акцията. Белязаните банкноти още били в разследващите.

Колкото до строежа в кв. "Младост", Ваклин обясни, че документите все още са по инстанциите.

Бизнесменът заяви, че не бил склонен да дава пари в случаи като този, но пък и такива предложения не бил имал. Той заяви, че не се притеснява от делото.

Пред съда показания дават различни свидетели. Първа бе Галя Димитрова, подчинена на Ваклин. Тя обясни как се е движила преписката на бизнесмена по отношение на строежа.
 


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
7
 
! Отговори
Pilot преди 2 години
Да живее строителната мафия, Младост след 2 години като Лозенец урааа !!!
28
10
 
12
 
! Отговори
??? преди 2 години
Знам я тая още от протестите пред общината. Нахална стара мома, нечистоплътна и агресивна. Не знам на кого му хрумна да я предлага за кмет. Сигурно са си били някаква крадлива групичка и са чакали момента.
27
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
искате антикорупционни мерки, а сега била натопена тази? Всички я знаят, че е супер некадърна и незнае защо е кмет на този огромен район. Българина няма угодия, като крадат вика тия лошите само крадат. Като ги опандизят започват да я защитават... еми айде вземете решение какво искате? Корупция и подкупи навсякъде или затвор за корумпираните?
26
1
 
9
 
! Отговори
Смешкон преди 2 години
До предишния коментатор - ако теглиш пари от банка не те питат за какво са ти, не съм чул да превеждат по сметка с основание подкуп по преписка номер едикойси
25
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е да излязат доказателства, че Иванчева ги е поискала тези пари, лично! Иванчева ли ги е поискала или Ваклин ги е предложил? Освен това стои въпросът как "обществено отговорният" Ваклин прави плащане в брой на такава голяма сума? Ако това е за да докаже корумпираността на кметицата, това как се квалифицира?
24
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е истина, че са записани всички пазарлъци и подробности по получаването на сумата, ще ми е интересно да ви видя как ще вземете завоя като излязат СРС-тата. Не мога да разбера какво толкова защитавате тази простовата женица дето стана кмет без въобще да има способностите или акъла за целта.
23
26
 
19
 
! Отговори
Брат ми преди 2 години
Гледайте, корумпета, гледайте какво става ако попаднеш на някой с топки и съвест като Ваклин. В панделата ще се научи на възпитание.
22
14
 
15
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
ни мож току така да крадне тая на собствена глава и усмотрия - аре у панделата
21
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отдал толкоз пари евро-70000 на ръка без банков документ и няма банкова справка за тази налична сума,а казваше за разни пари в евро,че му били искали уж самата госпожа сумите 250000 и преди това 1000000 налични когат разговаряли в кабинета й,как ли щял да ги преведе на нейна сметка кат длъжностно лице в общината по сметка на общината или тя/те да си избира,ако кажат да понеже той бил президент фирма длъжност и кат такъв с банков превод би трябвало да преведе сумата 70000 къдет да си я маркират.
20
11
 
30
 
! Отговори
Иванчева преди 2 години
вече е осъдена - този процес е само проформа - тя е жиртвана за надзидание на НЕПОСЛУШНИТЕ , които си мислят, че могат да се изправят срещу КОЙ. Шансът и евентуално за дело в Стасбург.
19
30
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая не стига, че е ударена с ютия в сурата, не стига, че е истеричка, а ми и много нагла! Да влиза за десятка в сливенския да търка наровете!
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Секретарката да обясни защо още не се движи преписката и защо Жаклин'ов не е предложил до сега подкуп за да си върне подкупа....или новите началници ще му искат 2 млн. подкуп, за да му придвижат преписката, щом е толкова ларш !
17
10
 
21
 
! Отговори
гост преди 2 години
тоя чака и пари да му върнат ....не стига че е съучастник и трябва да бъде о съден,А пари през крив макарон ще види .***
16
9
 
33
 
! Отговори
данъкоплатец преди 2 години
Че крадливите герберасти и видяха сметката - видяха я,з ащото Иванчева не е от т.нар. "наш човек" и им пречеше на алъж-вериша, но че същата се е била самозабравила - и това е очевадно.
15
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българска работа виновни няма.
14
18
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
0 0Колега #10, ако е невинна, защо се е отклонила от правата СО - Младост
13
17
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Колега #10, ако е невинна, защо се е отклонила от правата ДО - Младост?
12
20
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
А Иванчева даде ли вече показания защо се е отклонила от права СО - Младост?
11
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корумпирани власти и строителна мафия. Този път не са се разбрали.
10
23
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То е ясно, че жената я натопиха, понеже не даваше на зетя на Цветанов да застрои Младост.