Първи наказани със закон и глоба за нарушаване карантината

Образувани са и 7200 досъдебни производства
37
Първи наказани със закон и глоба за нарушаване карантината
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общо 7200 досъдебни производства във връзка с пандемията от коронавирус са обранувани в районните прокуратури в страната от началото на извънредното положение. Това съобщиха от държавното обвинение.

По-голямата част от делата са за нарушаване карантината, издадени от регионалните здравни инспекции.

Още по темата


Вече има и първи присъди за извършените престъпления – затвор от 6 месеца на мъж, нарушил наложената изолация. Изпълнението на наказанието му е отложено за срок от 3 години. Наложена му е глоба от 10 000 лв.

Друг нарушител е получил присъда „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, изпълнението на което е отложено за срок от 3 години и глоба от 10 000 лв. Трети е с „пробация“ - задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител и глоба в размер на 5 000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
до 7-я почуден преди 3 години
много общо има, от такова семейство, такова възпитание. та не се учудвай много, много, и да се правиш на паднал от Марс.
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не забравяме, че последно българите са били 500 години под карантина. Блейте си в кошарките и гледайте всяка сутрин гологлавия *** по тв.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До славянинДобитъка си мисли, че спазването на репресивните постановления ще спре ''апокалиптичния'' вирусважното е, че му набиха yшанката до кръста на оня дребен *** Волен
26
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Анонимка, аз поне си пиша името, а ти и това не смееш... Изводите ги отавям за теб!Сцепвам се от рикия и не ставам от петносания си диван!
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиБобка, като се нacмyчеш яко с евтината домашнярка, чакаме да ни покажеш как се разправяш с държавниците седйки на лекьосания диван в панелката. Покажи ни, колко си велик и как цялото правителство и целия щаб само тебе слушат и треперят само като ти чуят името. Велик си ти, Бобка. Най-големия играч!
24
1
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Защо присъдите за едно и също провинение са различни?
23
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До РодителАко сме дисциплинирани и има ред и санкциите ще са по малки !!!Вие като родител се научете на елементарен правопис. Защото, ако така си възпитавате детето, както пишете, горко ни!И точно заради такива като вас ще останем под извънредно положение до края на годината, та може и повече.И нека се научим да слушаме компетентните по специалности хора, а не удобните на държавниците!Ама питай си гениталите! Сега е време за ракиа и салата безкрай!
22
0
 
0
 
! Отговори
До 12 преди 4 години
Бре,ще разпнете човека за един интервал преди и след - Тирето...
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
колко са пъргави.. да бяха така и с шефове на банки за развитие, мутри, наркотрафиканти, изнасилвачи и пр ***.
20
4
 
8
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Добитъка си мисли, че спазването на репресивните постановления ще спре ''апокалиптичния'' вирус и репресиите ще бъдат отменени! Е, ще трябва да разочаровам добитъка - спазването на репресивните постановления НЯМА да спре вируса, съответно няма да отмени репресиите! Този театър ще се влачи от минимум няколко месеца до една-две години! Въпросът е нормалните хора колко ще издържат на театъра!?
19
1
 
6
 
! Отговори
Танер преди 4 години
Осъдиха най големите бандити !!!
18
1
 
6
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Без да съм юрист ви казвам каква е процедурата: при установяване на нарушение на някое от ид.отските постановления на ''здравния'' министър, първо ви се издава ''Акт за установяване на административно нарушение'', след това се чака доста време да ви изпратят ''наказателно постановление'', което може да се обжалва пред съда в 7 -дневен срок и ако съда отхвърли жалбата ви чак тогава може да ви издаде присъда само че цялата процедура отнема доста време - от няколко седмици до няколко месеца!
17
1
 
4
 
! Отговори
до 20 от славянин преди 4 години
А теб защото те е страх до нас.ране от един микроб!?
16
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво наказвайте всеки, които нарушава мерките създадени от професионалисти за нашето здраве. Нали искате, като в Германия... Все давате за пример другите... Ами там закона се спазва и играе тоягата. Така, че време е и тук да заиграе тоягата. Всеки умник да отива в затвора. Няма аз да седа да чакам, а някъв шматкаааа конспиратор да разнася вируса.
15
2
 
15
 
! Отговори
до 14 преди 4 години
Я малко пак прочети. НАРУШАВАНЕ НА КАРАНТИНА, а не разходка. Разликата е от земята до небето! Човек под карантина знаеш ли какво е? И каква е разликата той да се разходи навънка. Двете деяния са корено различни. За едното глобата е 300лв., а другото е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ по НК и глоба 10 000лв..
14
6
 
10
 
! Отговори
Божидар Петков преди 4 години
Крайно време е всеки да се научи да си спазва мярката...
13
7
 
11
 
! Отговори
до 15 преди 4 години
За момента никой не е обжалвал. Това са дела с висок обществен интерес- има ги в СРС в сайта. Чакам само някой да обжалва, ама нито има парите да го направи, нито нищо. Това са прости хора. И да- ВСЯКА следваща инстанция 100% ще ПОТВЪРДИ присъдата и глобата. А да не говорим, че при загубено обжалване, плащаш всички съдебни разноски, та сладурите ще олекнат още повече. Последен жокер- времето за обжалване при някои от делата е изтекло и вече нищо не може да се обжалва. Запознат съм, затова казвам
12
0
 
8
 
! Отговори
do 13 преди 4 години
Ти чуваш ли се какви глупости говориш?! Отлагане означава ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК. Присъдите са В СИЛА вече.
11
7
 
6
 
! Отговори
до 10 и 11 от славян преди 4 години
Когато им вземат глобите тогава се радвай, сега е много рано, защото при обжалване нищо няма да могат да им вземат!
10
7
 
7
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
Отлагат ги защото нали разбираш в съда падат веднага защото не могат да задържаш човек за който не знаеш дали е заразен