Съдът окончателно оправда Николай Ненчев за ремонта на МиГ-29

Мотивите на ВКС не са публични, делото е с гриф за сигурност
Обновена: 10 май 2021 15:29 | 10 май 2021 15:29, Анисия Иванова
30
Съдът окончателно оправда Николай Ненчев за ремонта на МиГ-29
Снимка: БГНЕС

С окончателно решение на ВКС бившият министър на отбраната Николай Ненчев е оправдан по обвинението за неизпълнение на договори с руската компания РСК „МиГ“ относно ремонта и доставката на резервни части за самолети МиГ-29, съобщиха от ВКС.

С решение от днес, 10 май 2021 г., по наказателото дело срещу бившия министър на отбраната Николай Ненчев, тричленен състав на Върховния касационен съд оставя в сила въззивното решение от 13 юли 2020 г. на Софийския апелативен съд.

Още по темата

Мотивите на решението не са публични, тъй като делото е с гриф за сигурност.

Делото е образувано по касационен протест срещу решението на Софийския апелативен съд, с което е потвърдена изцяло присъдата от 02.07.2019 г. на Софийския градски съд.

С първоинстанционната присъда подсъдимият Николай Ненчев е признат за невиновен и е оправдан по повдигнатото обвинение за извършено престъпление по служба по чл. 282, ал. 3 вр. ал. 2 вр. ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 от НК за това, че в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – министър на отбраната на Република България, не изпълнил служебни задължения, произтичащи от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, и от това са настъпили значителни вредни последици за българската армия, като случаят се явява особено тежък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Aми той ,,независимият съд,, го оправда напълно само,че т.н. временна комисия дали ще го оправдае? Особено пък ако Президентът назначи за МО Николай Цонев. Така,че мокета да хваща самолета за Занзибар където понаправи приятели по време на мача на Тервел Пулев. Това решение на съда е нищожно защото е платено.
17
3
 
3
 
! Отговори
Камен преди 2 години
Натиснаха копчето на бюрека.И добре че НЕ ги ремонтираха в раша.Колко от нашите пари потънаха там!
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ти ли, Бруте, си невинен?Пантеон на новите светци безсребърници ще се направи от оправданите мъченици - Софиянски, Костов, Ненчев и т.н.
15
4
 
6
 
! Отговори
Tangra преди 2 години
Искам да знам колко милиона потурчи този бобър. Колко милиони наши пари изхарчи, заради какво ? Да не ги ремонтират в Русия ? И защо да не ни кажат че сме зависими. Амии по добре русофили отколкото *** и прости, но нали не са ваши парите ?Бах ти крадците, дано да си получат възмездие.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли земеделец да бъде министър на отбраната и да бъде компетентен. Задайте не на съдии, а на ученици в 3 клас този въпрос.
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 10И от къде ще ги намериш тези млади некорумпирани съдии?Ами те са синовете и дъщерите на старите.Нима не знаеш как се става съдия?
12
2
 
10
 
! Отговори
Ммм преди 2 години
Ейй един нема осъден в тая държава политик, само се тупат в гърдите когато образуват делото за пред Брюксел. Имам чуството, че го правят за парлама колкото да отбият номера с корупцията и после след години ето какво става.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шопара от ВМРО плати 280 милиона лева на РСК Миг и насреща не получи нищо. Няма ремонтирани самолети до момента. За този русофилски подвиг вместо да влезе в затвора Шопара се готви да влезе в парламента през юли.
10
10
 
13
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Докога националните предатели няма да бъдат осъждани????
9
12
 
6
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 2 години
Този продал се на западняците и НАТО предател трябва да изгние в затвора!Да откаже да ремонтира съветските самовари в Рассия, да лиши колхозниците от валута...Сега остава някой следващ про-натовски кабинет да поиска "Нефтохим" да плати дължящите данъци за последните 15 години, та крепостните да трябва да ни връщат милиарди...
8
3
 
16
 
! Отговори
мак преди 2 години
Защо хабят пари за съдене на политици, щом изхода от делото е ясен в полза на обвиняемия.
7
5
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Много ти е изтъркан вече тоя кагебистки прийом...
6
18
 
11
 
! Отговори
Бузов преди 2 години
Поклон пред такива българи като гн Ненчевкоито не се страхуват да защитят националните ни интереси без да се навеждат пред чужди интереси.
5
5
 
8
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
Кой е повдигнал обвинението?Трябва да се разследва случая. То вероятно е саморазправа с политически опонент.По всяка вероятност опит да се пренареди правителството през задния вход.
4
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това беше обвинение, по политически причини. Не му прави чест на Бойко че не го защити.
3
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе в тая територия ще има ли осъден за далавери някога ?
2
10
 
20
 
! Отговори
Бивш военен преди 2 години
А не биваше да го оправдава, трябваше да го вкарат в затвора за кражбите.
1
9
 
14
 
! Отговори
Пеленгатор преди 2 години
Някакъв каза че има снимки на Ненчев и Каракачан хванати в оргия!