Повдигнаха обвинение на пияния шофьор, убил полицай на пътя

Заплашват го до 15 години затвор
3
Повдигнаха обвинение на пияния шофьор, убил полицай на пътя
Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Ямбол повдигна обвинение на 44-годишния шофьор, убил на място полицейски служител от Стралджа. Предстои да му бъде поискана и постоянна мярка "задържане под стража".

В момента на удара 31-годишният полицай, заедно с негов колега, са проверявали самоличността на нелегален мигрант, за когото получили по-рано сигнал от кметския наместник на Маленово. Лекият автомобил, който удря полицая, е без спирачен път, посочи заместник главният секретар на МВР Станимир Станев, цитиран от БНР.

Още по темата

"Удря нашия колега, който отхвръква на около 15 метра след удара. Много тежка катастрофа", посочи той.  

Пробата за алкохол на водача е положителна, тепърва ще се уточнява и скоростта, с която се е движел автомобила. По случая е образувано досъдебно производство. Повдигнато е и обвинение.

"Обвинението ще бъде за причиняване на смърт по непредпазливост , извършено в пияно състояние. Ако не се лъжа може да получи до 15 години лишаване от свобода", каза прокурор Милен Божидаров.  

Полицейският служител е от 5 години в системата на МВР, живеел е със своите родители в Стралджа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
ж Ка преди 1 година
Айде извадете записите от камерите в патрулката и всеки сам да прецени
2
1
 
7
 
! Отговори
бай Иван преди 1 година
Еееее не е честно, на онова наркоманче дето затри Милен, ми другото с двете жени ... ама да за кокошка няма прошка ... (не че го защитавам, но ми се иска да е правосъдие еднакво за всички)
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Заплашват го 15 години" с нашата съдебна система си остава само заплаха. Гледами сме го хиляда пъти тоя цирк, накрая ще излезе с условна и ще се отърве, както всички останали.