Лекарката, пристигнала първа при тежката катастрофа край Враца, е била пияна

Тя е дала положителна проба за алкохол
11 яну 2023 12:16, Нели Христова
186
Лекарката, пристигнала първа при тежката катастрофа край Враца, е била пияна
Снимка: БГНЕС

В тежка катастрофа вчера край Враца загина 3-годишно дете, а по-късно близките му се усъмниха, че лекарката, пристигнала с първата линейка на мястото на инцидента, е била пияна.

Подозренията им се оказаха верни - медицинското лице е дало положителна проба за алкохол, съобщават от БНТ. От полицията потвърдиха, че пробата е взета с дрегер, но не уточниха промилите.

Още по темата

С резултатите е запознато ръководството на Спешния център в града.

Очакват се и резултатите от аутопсията на 3-годишното дете, което ще даде яснота къде е настъпила смъртта и дали е възможно да бъде спасено от медиците, както твърдят близките на семейството.

"Да взета е проба за алкохол, резултатът е положителен и с този резултат е запознат ръководството на спешния център. Подробности ще научите от спешния център", каза Красимир Василев - говорител на ОДМВР, Враца.

"Новината ни потресе. Никога не съм очаквала такова нещо от д-р Димова. Бяха уведомена, че е отказала проба, оказа се ѝ е направен дрегер, за който бяха уведомен към 10 ч, тази сутрин от ОД МВР- Враца, пробата е положителна. При така стеклата се информация ще подходя с цялата строгост на закона. Д-р Димова ще бъде уволнена", каза Д-р Галина Лещарска - директор на ЦСМП, Враца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
можеше и по-зле да е, докато бащата жули с 200 да се джасне в линейка, която превозва мигранти под ескорта на полицаи които шмъркат кока
113
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А така, уволнете лекарката и другия път ще дойде линейка само с шофьор... а най-добре директно катафалка. При нужда по-добре пиян лекар от никакъв!
112
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Рамбо от Мездра - Значи - при дъжд и мокър път "Шофьорът е карал с висока скорост над 100 км/ч, ." и " Детето не е било в столче, а в ръцете на майката" затова ,това дете ще и тежи на съвестта на лекарката ????
111
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 110 Да, защо не? В нормалните държави и медицински хеликоптери си имат, и бързата им помощ е бърза, а не като си допият лекарите, тогава да дойде... А ние тук като некви прошляци се примиряваме с всичко, привеждаме главици, правим се, че не забелязваме проблемите, ама пък сме се запътили с бодра крачка към Шенген! Е не сме ли жалки?
110
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стигам до извода,че трябва нов закон според някои тук.Който кара с несъобразена скорост с пътната настилка и обстановка не е виновен.Виновен е докторът който ще дойде да му помогне.Така ли да го гласуват?!
109
3
 
13
 
! Отговори
лекар преди 1 година
Работя от 34 години като лекар.Много пъти съм чел коментари против съсловието ни и отношението към нас ме отвращава.Ако някой шофьор прегази някого с колата си коментарите са само против него.Ако е бил пиян никой и никога не пише,че всички шофьори са пияници. Като резултат от тази кампания много малко хора учат медицина и почти никой не остава в България.От такова отношение ми идва и аз да избягам.Ако някой е виновен-да го наказват-при хората с други професии нали така постъпват?
108
0
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Рамбо от Мездра кво разрешително, да не мислиш че тоо има книжка? *** питай баба капка да ти каже
107
0
 
4
 
! Отговори
? преди 1 година
До 97, не виждаш ли как разсъждава тоя под пост 89? Че всички пиели, защо да не пиели и лекарите? Страшна логика като онзи Токев, където неиздържал да работи 16 часа. С такова елементарно мислене, че щом всички правели нещо, а ти не го правиш си бил балък. Затова има и милион телкаджии в България. Никаква съвест и морал не остана в хората. Явно ще става се по-зле.
106
1
 
12
 
! Отговори
до 110 преди 1 година
Е ти и хеликоптер ще поискаш.То няма кой да работи в бърза помощ с тези мизерни заплати,ти искаш и да бързат та да катастрофират и те с линейката.Кой каквото е търсил е намерил!Да е мислил!!!!!
105
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бащи се правят на джжигити докато возят децата си, полицай превозва мигранти, спешен медик дава дежурства с бутилка шльокаввица, полицайка носи стълба на претсъпник, депутатка помага на издирван террорист.................. - дивия запад или дива България?
104
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
последния ми случай невролог Михайлов В Търново влиза се седиш до вратата 2минути рецепта прибиране на 50 лв от здравноосигурен пенсионер не можищ да си вземе направление от личния -как да не ги прееебиЕш
103
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време като нямаше столчета и колани защо не ставаха такива тежки катастрофи?Кара се бързо без съобразяване с пътната обстановка.Е който много бърза......докторката му виновна!
102
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нее била пияна. Била е Поркана. Несмееше да погледне към камерата че неможеше да си фокусира погледа. Дететенцето можеше да оцелее ако линейката беше пристигнала по рано с адекватен лекарски екип.
101
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 103 Аз пък виждам как всички в коментарите се опитват да оправдаят пиянството на лекарката. Не може с едно престъпление да се оправдава друго престъпление! Шофьорът е виновен, че е карал с превишена скорост, да. И трябва да си понесе последствията. Лекарката е виновна, че пие по време на дежурство и също трябва да си понесе последствията. И двамата са виновни за различни неща, извършили са престъпления и трябва да имат наказания.
100
2
 
27
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Абр ти карай с превишена скорост, не позлвай колани, па се надявай някакъв медик с 1000 лева заплата и недоспал от дежурства, да те спаси.
99
1
 
3
 
! Отговори
Съвет преди 1 година
До До 69 *** в Русия или Северна Корея . Там лекарите получават достойно заплащане.
98
1
 
8
 
! Отговори
интересно преди 1 година
Прочетох,че е отказала проба.Значи има показания от Дрегер.Важат ли в съда?Преди години наш полицай ми разказа,че в Германия имало стационарни дрегери в РПУ-тата и техните показания се считат за валидни в съда.И така не ги карат за кръвни проби!Бързо и практично. Облекчава работата и на полицаите и на тези които вземат и изследват пробите.Спестява време.Защо у нас не е така?
97
0
 
20
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Където и да пипнеш в тази държава, все е едно и също - никой не спазва никакви правила, липсва всякакъв контрол и процедури, корупция навсякъде и за всичко. Хващайте си багажа и ако имате възможност емигрирайте където ви видят очите.
96
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от 30 г не съм видял доктор който не е за бои
95
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 97 - "Само в България може да се оправдава пиянство на лекар по време на работа!!" Тук фокусът се измества към това ,че лекарката е била пила .А важното в случая е ,че имам превишена скорост ,в дъждовно време и дете което е ръцете на майка си ,а не на столче с колан .Което е и причината за трагичния изход .