Лекарката, пристигнала първа при тежката катастрофа край Враца, е била пияна

Тя е дала положителна проба за алкохол
11 яну 2023 12:16, Нели Христова
186
Лекарката, пристигнала първа при тежката катастрофа край Враца, е била пияна
Снимка: БГНЕС

В тежка катастрофа вчера край Враца загина 3-годишно дете, а по-късно близките му се усъмниха, че лекарката, пристигнала с първата линейка на мястото на инцидента, е била пияна.

Подозренията им се оказаха верни - медицинското лице е дало положителна проба за алкохол, съобщават от БНТ. От полицията потвърдиха, че пробата е взета с дрегер, но не уточниха промилите.

Още по темата

С резултатите е запознато ръководството на Спешния център в града.

Очакват се и резултатите от аутопсията на 3-годишното дете, което ще даде яснота къде е настъпила смъртта и дали е възможно да бъде спасено от медиците, както твърдят близките на семейството.

"Да взета е проба за алкохол, резултатът е положителен и с този резултат е запознат ръководството на спешния център. Подробности ще научите от спешния център", каза Красимир Василев - говорител на ОДМВР, Враца.

"Новината ни потресе. Никога не съм очаквала такова нещо от д-р Димова. Бяха уведомена, че е отказала проба, оказа се ѝ е направен дрегер, за който бяха уведомен към 10 ч, тази сутрин от ОД МВР- Враца, пробата е положителна. При така стеклата се информация ще подходя с цялата строгост на закона. Д-р Димова ще бъде уволнена", каза Д-р Галина Лещарска - директор на ЦСМП, Враца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
3
 
! Отговори
+ преди 1 година
Като се позамислих, то не е и 200-300 метра, а към 1 стадион,а те са към 80-100 метра или малко повече от стадион.
133
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Епа Северозападо баце! Там вс са вечно пияни! Докторе, ушеви, общинари! Нищо ново в тая новина нема!
132
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва чипове на всеки знак и където наруши да цъкат глоби автоматично без обжалване.Като ги нащрака няколко хилядарки и ще се кротне,ама защо да се плаща с детски животи?!Не става да си караш като бесен и да разчиташ,че линейката ще те спаси.Това не е филм,нито игра в интернет.
131
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега големи мерки за сигурност и голям страх и пак се пребиват. А помните ли едно време как беше? Хората тръгват на път с Москвича/ Ладата, децата подскачат и играят на задната седалка. Няма столчета, няма колани, няма нищо. Те дори и отпред хората никой не слагаше колани. И всичко си беше спокойно. Нямаше инциденти както сега. Защото хората караха бавно и спокойно.
130
1
 
7
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 1 година
Докато държите лекарите на линейка за са бедни, все ще е така! И по-зле ще става! Нека Генчо или някой друг минди от ВМА да се качат!
129
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който много бърза,бързо си намира това което търси!Жалко за детенцето.
128
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е нищо, ся като им купите хиликоптери че си къркат в небесата
127
1
 
14
 
! Отговори
по-пияна преди 1 година
от шофьора ли е била?
126
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 110 - ти явно си взел алкохолна проба от лекарката на място, а ? там ли беше , че да знаеш? шмърkалник ненoормален - пиша, че си такъв, щото по-силни думи ми ги трият като нeцензурни !
125
8
 
4
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
Кой е доказал че шофьора е карал с над 100 км.ч.Или само така се предполага.
124
1
 
19
 
! Отговори
ЖурналяМилиЦаи преди 1 година
Първо съобщиха,че колата е отсякъла две ДЪРВЕТА и после се е обърнала в дерето.Взееха интервю в спешното и лекарката си беше съвсем адекватна.После обърнаха нещата на 180 гр.(наобратно).В Мутристански МУНгилистан куче и римлянин да си -само прави 0 отговорности.Що не ги попитахте ,плащат ли Здравни осигуровки,къде този Неграмотен си е купил книжка?
123
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужас - съсипаха мечтата на женицата да работи в спешното за 1000 лева и да се занимава само с пенсионери и малцинствени! Какво да се прави... сега ще трябва да вземат някой от многото кандидати чакащи на опашка за страхотното й работно място...
122
2
 
9
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
До Анонимен 111 На времето загиваха по 800-850 човека година от ПТП , при 4-5 пъти по малко коли. Хайде не дей. И ние сме живели по тава време.
121
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Лекарката, пристигнала първа при тежката катастрофа край Враца, е била пияна" - каза една баба, която явно е хвърлила боб или гледала на таро и така е познала, че лекарката е била пияна
120
1
 
25
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
А лекарката била ли е дежурна или са я събрали от вкъщи защото няма друг?
119
1
 
13
 
! Отговори
до 119 преди 1 година
Абе пак в нормалните държави какво били.Тук се кара с превишена скорост,в нормалните държави се спазват правилата.Не се гледа какво се прави ако стане катастрофа,а се гледа да не става,чаткаш ли?!Иначе и телепортация да имаше пак нямаше да стане.Където има какво да става ще стане!Това е урок!За съжаление платен от детенце заради неспазване на правилата от баща му.
118
1
 
7
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 година
Банкет в спешното не се учудвам :)
117
3
 
3
 
! Отговори
+ преди 1 година
Едва ли е бил с 100 км... Това е към 200-300 метра от околовръстното на Враца към Криводол и се спира на стоп от Враца или се намалява скороста за излизане от околовръстното.. Той трябва да е с някоя хубава мощна кола и да няма грам акъл. Видимо нещо друго е станало. (Минах след два часа там.. и имаше два служебни автомобила)
116
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е тук вече така се обсъжда все едно докторката е карала и линейката.Трябваше да пратят Исус Христос той владее въскресението.Не се ли пазиш сам и той няма да помогне обаче.Ако не е докторката ще обвини пътното.На крива ракета космосът и пречи!Ти карай като Стораро младши и после пискай,че докторът е пиян!
115
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само за протокола - загиналото е дете или чаавве?