Тръмп – шумен, претенциозен и агресивно вулгарен!

Пресата по света коментира встъпването му в длъжност
20 яну 2017 10:30, Елка Василева
22
Тръмп – шумен, претенциозен и агресивно вулгарен!
Снимка: архив, Reuters

Пресата в САЩ и други страни поставя в центъра на вниманието си предстоящото встъпване в длъжност на Доналд Тръмп като американски президент. "Вашингтон пост" пише, че той е пристигнал вчера по оригинален начин в американската столица, където е говорил пред десетки хиляди хора на концерта край мемориала на Линкълн и се е отбил в свой хотел в центъра на града, където е възхвалил членовете на своята бъдеща администрация.

"Тръмп си е Тръмп и той не изостави нито един от своите стари навици 24 часа преди церемонията по полагането на клетва", коментира вестникът думите на бъдещия държавен глава, че кабинетът му е с най-високия среден коефициент на интелигентност и факта, че той е възвестил в Twitter пристигането си във Вашингтон.

Вестникът се пита дали Тръмп ще започне още днес да действа като държавен глава, или първият му работен ден в Белия дом ще бъде понеделник и припомня за множеството негови обещани действия в Ден първи - изграждане на стената по границата с Мексико, край на "войната срещу въглищата" и заклеймяване на Китай като валутен манипулатор.

"Вашингтон пост" си задава реторично и въпроса, който сега вълнува мнозина в столицата - дали Тръмп ще може да заличи настъпилото разделение в страната. "Не е ясно дали Тръмп, който победи отчасти чрез предизвикването на конфликти, ще избере да следва този пример", посочва вестникът.

Статия в "Чикаго трибюн" със заглавие "Какво може да се очаква от Доналд Тръмп" започва с декларацията на автора, че не го желае като съсед врата до врата, защото той е "много шумен, претенциозен и агресивно вулгарен". Авторът описва представата си как този съсед наднича през оградата, вижда ръждясалия грил, прави обичайната си намръщена физиономия и казва "Ужас!"

Обаче, ако Хилари и Бил Клинтън се нанесат от другата страна на нашата къща, продължава авторът, "аз ще бъда този, който ще поиска психиатрична помощ, преди да избягам в Канада, Белиз или може би Нова Зеландия и да стана отшелник, който лови пъстърва". Според журналиста мнозина американци се чувстват точно така и мнозина са точно на обратното мнение, но подчертава, че Доналд Тръмп е избран не за съсед, а за да бъде президент.

След изброяване на възможностите за последиците от изпълнение или неизпълнение на предизборните обещания на избрания президент статията завършва с констатацията, че след полагането на клетвата той ще бута в една посока, Конгресът и съдилищата ще бутат в други посоки, а избирателите също ще дърпат и бутат.

Лондонският "Дейли телеграф" обяснява причината за голямата дистанция между датата на избирането на президента на САЩ (в случая 8 ноември) и датата на церемонията по встъпването му в длъжност - 20 януари. До 1933 г. президентът е встъпвал в длъжност на 4 март, тоест цели четири месеца след изборния ден. С 20-ата поправка в конституцията този срок е бил съкратен на два месеца. Интервалът време позволява на дотогавашния президент да свърши нещо недовършено, а на идващия - да подготви политиката си за управление и да подбере кабинета си. Но главната причина за забавянето, смята вестникът, е да се позволи на изборния процес да продължи, макар и непряко. На 8 ноември избирателите гласуват не пряко за този, когото искат да е президент, а за т.нар. електори от своя щат, които да го представляват в избирателната колегия.

Варшавският "Жечпосполита" привлича вниманието към критерия, по който бъдещият президент на САЩ е подбирал членовете на своята администрация. Решението за нахлуването в Ирак през 2003 г. на Джордж У. Буш е било взето в компанията на двама-трима най-близки сътрудници, а по подобен начин е действал и Барак Обама. Така, според изданието, ако разбереш кой има най-голям достъп до президента, ще узнаеш каква ще е политиката на САЩ. Но в случай с Тръмп нещата не стоят така.

Той цял живот е бил бизнесмен, и са налице много данни, че той ще управлява държавата от Белия дом като бизнесмен. А в големия концерн основно значение има надзорният съвет. И след като го изслушаш, след като се запознаеш с понякога противоречащите си мнения, президентът сам взема окончателното решение. На тази логика се опираше процесът на подбиране на лицата за най-важните постове в САЩ след изборите на 8 ноември. В разговорите си с кандидатите Доналд Тръмп искаше да им покаже кой е шефът и това послужи за покоряването на предишни ключови опоненти, както и на хора, които се бяха самозабравили, пише "Жечпосполита".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп ще забърка големи каши и вие ще съжалявате за това но ще е много късно.
16
2
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Ако иска да изкара и втори мандат като президент ще трябва още от понеделник да запретва ръкави за строеж на стената с Мексико.Както и да забрани Ислямисти да стъпват в Америка .Той беше избран заради тези предизборни обещания и тяхното им изпълнение ще му гарантира още 4 години на власт.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
о сегашният президент голям дипломат нема що
14
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да управляваш добре бизнеса си и да управляваш цяла държава,може би има много общо,но за второто ти е нужно и нещо наречено "дипломация",което при Тръмп почти липсва.Грубият и вулгарен език в политическите отношения е недопустим.Не можеш да сочиш към Китай или Германия и да казваш "уволнен си".С този абсурден стил на управление,господин Тръмп ще настрои срещу държавата си целият свят,да не говорим за тоталното съсипване на бизнеса в определени браншове.
13
8
 
1
 
! Отговори
Доктора преди 7 години
Ми те почти всички американци са такива!!!!!! Без Мерил Стрийп!!!!!
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп отсега върти медиите на малкия си пръст. Ха на бас, че няма да има никаква стена, за която Мексико да плаща. На този блъф се хванаха всички необразовани анализатори - социалисти, а медиите го повтаряха като наежени папагали (те за друго и без това не стават). Просто ще има масово затягане на коланите по границата, през която в момента няма никакъв контрол. А всички си помислиха, че Тръмп ще строи едва ли не нова Китайска Стена! Хахахахаха!
11
7
 
7
 
! Отговори
аз преди 7 години
До Анонимен"фиаското" Обама напуска Белия дом с по-висок рейтинг от любимия ти ултрабогаташ!
10
2
 
5
 
! Отговори
аз преди 7 години
До АзВсички пожелаваме успех на народа на САЩ. А и на всеки друг народ. Но не съм убеден, че успеха на Тръмп ще донесе успех на народа на САЩ! Не забелязвам досегашните успехи на Тръмп (нали няма да отречете, че е постигнал голям успех в натрупването на богатства? Чрез експлоатация, разбира се!) да са донесли някакви особени блага за по-бедните граждани на САЩ!
9
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Светът днес е едно по-добро място за живеене, защото фиаското "Обама" най - после приключи и светът, и в частност Америка, избегнаха смъртоносната хватка на клана Клинтънови - еталон в корупцията, зависимостите и злоупотребата с власт и влияние! Бил и Хилъри отдавна трябваше да са в затвора, а Негърчето трябва да потъне в забвение, защото остави след себе си икономическа, глобална и социална катастрофа!
8
1
 
7
 
! Отговори
аз преди 7 години
До АнонименМафията и едрия бизнес! Имигрантите ще бъдат торможени още повече - което е добре дошло за мафията - ще ги ползва за нелегална дейност! Ще бъдат намалени най-високите данъчни ставки - т.е.- едрия бизнес ще плаща по-малко данъци! Познайте за чия сметка?! Точно така! За сметка на най-бедните! В допълнение ще премахне и толкова трудно приетия закон на Обама за медицински грижи за неосигурените (най-бедните) граждани на САЩ.
7
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп - екзекуторът на Путин !
6
4
 
14
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Защо се противопоставят на президента, дайте му поне 100 дни. А ако някой е безгреше да каже. И не знам защо и нашите журналисти са така отрицателно настроени, аз лично пожелавам успех на г-н Тръмп и на САЩ.
5
3
 
16
 
! Отговори
xaxaxaxxaaxaxxaxaxaa преди 7 години
Първият път когато Тръмп е бил много богат и загубва всичко телефоните му спират да звънят. Но човека не се отказва и отново става милиардер и то сам го постига. Това не са измислици а е написано от него в книгите му. Човека се е борил сам и е постигнал всичко сам. Два завода щяха да се строят в Мексико но заради Тръмп ще се строят в САЩ един от които в Мичигън. Де да имахме и ние такъв да не внасяме от Полша,Турция, Гърция мръсотията нямаше да ми пука че купените медии говорят лошо за него
4
4
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
680 милиарда за отбрана трьмп и зет му евреин следете пьтя на парите и всичкиние ще преживеем какво ще се случи сьс света нямам никакво доверие на гна3 своина не е изключена при този екип на президента все гмо мозьци с остаряломислене и клишета гн путин ще му е много трудно ще трябва да се активизиратруските бази в лат америка
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой нагази грозно в Америка, но...
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още преди да стъпи официално в длъжност убеди две големи фирми да не строят заводи в Мексико. Така, че ще е интересно какво ще направи през следващите години
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плюйте! Храчете! Но някой ще трябва да го оближе!