Тръмп към Турция: Атакувате ли кюрдите, опустошаваме ви!

US президентът предупреди и кюрдите да не провокират Анкара
Обновена: 14 яну 2019 10:04 | 14 яну 2019 08:45,
143
Тръмп към Турция: Атакувате ли кюрдите, опустошаваме ви!
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп предупреди Турция за икономическа катастрофа, ако атакуват кюрдите след изтеглянето на американските войски от Сирия, и наред с това призова кюрдите "да не предизвикват" Анкара, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Още по темата

"Започваме отдавна закъснялото изтегляне от Сирия, като същевременно бием здравата и от много страни малкото останало от халифата на групировката "Ислямска държава". Ще атакуваме отново от налична наблизо база, ако тя се възстанови. Ще опустошим икономически Турция, ако атакува кюрдите. Трябва да се създаде зона за сигурност от 20 мили", написа в Тwitter Тръмп.

"Също така обаче не искаме кюрдите да провокират Турция. Русия, Иран и Сирия бяха най-облагодетелствани от дългосрочната американска политика за унищожаване на ИД в Сирия - естествени врагове. Ние също имаме полза, но сега е време да върнем войските си у дома. Край на БЕЗКОНЕЧНИТЕ ВОЙНИ!", добави той в друг пост.

Обявеното през декември изтегляне на американските военни, разположени в Сирия да се справят с ИД, беше приветствано от Турция, но застраши положението на кюрдските сили, които се биеха редом със САЩ срещу джихадистката групировка, припомня АФП.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплашва да предприеме военно настъпление в Северна Сирия, за да прогони бойците от кюрдските Сили за защита на народа, които Анкара смята за терористи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
1
 
! Отговори
туски каун преди 5 години
кой не харесва турци и римляни ще бъде изтрит.Тук е така.
109
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Тръмп- ще постави на мястото им тези грухачи!
108
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
80 hiladna turska armiya e na granicata s Siria sreshtu tteroristite podpomagani ot kravarite
107
12
 
18
 
! Отговори
гошо истанбулски преди 5 години
Тръмпи и българите гледат много холивудски филми.
106
13
 
9
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ОЩЕ НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ НАРОДА НА КЮРДИТЕ И НАРОДА НА КОСОВО В СВЕТОВНОТО РАЗДЕЛЕНИЕ !?!? АМИ АКО КИТАЙ ,ИРАН И РУСИЯ РЕШАТ ДА ВЪОРЪЖАТ 20 МИЛИОНА КЮРДИ С ТЕЖКО ВЪОРЪЖЕНИЕ ПЛЮС ПРОТИВОСАМОЛЕТНИ И ПРОТИВОРАКЕТНИ КОМПЛЕСКИ / ДОРИ БЕЗ ИЗТРЕБИТЕЛИ/ ЩЕ СА ЗАЩИТНИЦИ НА ЗЕМИТЕ ,НА КОИТО ЖИВЕЯТ !!!???!!!
105
6
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
ако русия не се намеси султанът ще избие кюрдите за нула време тои си имасвои критерии кои е терорист и кои не да се изтегля незабавно от сирия никоине го е викал там
104
5
 
18
 
! Отговори
Xaxaxa преди 5 години
Дори и да ги опустошат икономически пас са си по-добре от нас...
103
4
 
4
 
! Отговори
До хит-лер преди 5 години
Значи си пусна куршума право в челото и после отиде да се снимаш с избръснат мустак в Аржентина? Нидиейййййй Уаааа
102
6
 
3
 
! Отговори
Хит-лер преди 5 години
Ето затова реших да си тегля куршума като бях с *** в бункера преди да дойдат съветите аз разбрах че цялата ми теория за бялата раса е погрешна.Една част от белите са готови да се сдружат с дръпнатите срещу друга част от белите.Няма надежда за бялата раса!
101
4
 
7
 
! Отговори
Англосаксонец преди 5 години
С тая цена на барел петрол скоро самите Катар и Емирствата ще зависят от продажба на чушки и домати *** май те ги нямат с тоя климат.Ще си ядат пясъка.Да ви се.а на религията!
100
3
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
иначе:-Не виждам какво толкова ви смущава,че не са упоменали за какво "опустошаване" става дума.Самият израз "опустошавам" е достатъчно силен и груб,за да бъде употребен,при това от човек от такъв ранг.....Но,както би казал л-т Грубер:-"Ние си го знаем Тръмп"..
99
3
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
абе....Я стига!.."Онова" ще дойде ЗАДЪЛЖИТЕЛНО,при това без явно предупреждение.За сега само си мерят пи... езиците.......Ний да агитираме нашия Титан на мисълта и словото-Цвинокио,да са не отказва от евродепутатското ложе!!!Щото без него ЕС го чака .."опустошение"..
98
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сайта ви съден за разпространение на Дезинформация , Гл.редактор се подиграва много злобно
97
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
100 коментара за тоа FAKE NEWS поне заглавието , в чуждите Медии пише "икономически унищожена" ама тоа сайт има други цели
96
8
 
4
 
! Отговори
Симеонов преди 5 години
османчо не е зле да ти се припомни че точно Полша е спряла мюсулманските орди настъпващи скъм ренесансова Европа.на три пъти през период от 25 г. полската конница е клала обединените войски на всички *** по света нападащи Жечпосполита и другите католически държави.Третия път е прочутата битка при Виена, при която турската армия е разгромена,а турция тръгва обратно и завинаги към към Азия.
95
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от всички големи играчи, единствено на ердоган - нещо не мога да му хвана напълно играта, не са ми ясни спатиите му... играе го наляво, надясно, нагоре ...ту така, ту обратно на 180 градуса, ту на 90...
94
9
 
12
 
! Отговори
Mustafa преди 5 години
Разбирачи, икономиката на Турция се стимулира от Катар и емирствата. Отдавна не зависи от продадените чушки и домати на Европа.
93
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много от коментаторите четат само заглавието и не вникват в същноста на опустошението. Опустошението ще е по Икономически път не по военен. Видяхте докъде се срина турската лира само за нула време след като им обявиха санкции. Четете съдържанието а не обвивката. Икономиката на Турция е зависима от Америка и Европа. Резнат ли ги ще ги върнат в каменната ера и времето на суклана с Камилите.
92
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАТО е съюз на демократични държави а не на диктаторчета като Ердоган.---- hahaa seriozno da ubies milioni hora po tsyal svyat v prodiljenie na godini li e demokratsiya taya propaganda vece moje samo na samite sebe si da pravite vzemete si demokratsiite i si stoyte v demokraticnite si dirjavi
91
7
 
17
 
! Отговори
Osman до Полооска преди 5 години
Разбирам, че си напрегнат. Държавата ти многократно е била разделяна, поделяна на тежка маса между две велики сили. Сега сте солташшак на друга велика сила. Не се напрягай с Турция, Китай и Русия. Това не са хапки за полската уста.