Политическа криза: Гуайдо поиска помощ от Пентагона

"Всички варианти са на масата", заявил той
12 май 2019 12:39, Петя Славова
228
Политическа криза: Гуайдо поиска помощ от Пентагона
Снимка: БТА

Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо заяви, че е инструктирал пратеника си във Вашингтон Карлос Векио да установи контакти с представители на въоръжените сили на САЩ, за да работят съвместно по намиране на решение на политическата криза във Венецуела, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Гуайдо подчерта снощи, че е поискал от Векио да създаде канал за пряка комуникация с Пентагона, с цел възможно координиране на действията.

Още по темата

Подкрепяният от САЩ венецуелски опозиционен лидер Хуан Гуайдо, който се самопровъзгласи за изпълняващ длъжността президент, води кампания за сваляне на президента Николас Мадуро. През последните дни венецуелските сили за сигурност задържаха заместник-председателя на Националното събрание Едгар Самбрано, а други депутати потърсиха убежище в чуждестранни посолства, опасявайки се от ответни мерки на правителството след неуспешния опит за преврат.

Гуайдо е заявявал, че "всички варианти са на масата", за да бъде отстранен Мадуро, повтаряйки думите на президента на САЩ Доналд Тръмп и негови съветници, отбелязва БТА.

Не особено голяма група венецуелци излязоха вчера на улиците, за да покажат подкрепата си за контролирания от опозицията парламент, който е подложен на засилващ се натиск от правителството на Мадуро. В Каракас Гуайдо говори пред няколкостотин души, събрали се в подкрепа на призива му за сваляне на президента социалист.

Намалелият брой на участниците в протеста отразява засилващият се страх и деморализацията в редиците на поддръжниците на опозицията, отбелязва АП.

"Живеем в диктатура", заяви Гуайдо. "Не разполагаме с вариант да останем по домовете си и да чакаме, а трябва да искаме правата си на улицата".

По данни на Франс прес в протеста на площад Алфредо Садел са участвали между 1500 и 2000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
8
 
18
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
До 74. Каракас днес е повече от 13 милиона с предградията. Бил съм три пъти в този огромен град. На повече от половин час от центъра, шофьорите на таксита спираха и отказваха да продължават. Невероятна престъпност, избиват се по 3-4 човека на денонощие. Страшна мизерия и невероятни богатства са рамо до рамо по цяла Латинска Америка. Повече не стъпвам там, както и в Африка.
69
7
 
19
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Ако го гръмнат или го хвърлят в тъмница, става герой. Трябва да му ударят само няколко шамарчета, за да се на.а.ка, този юнак и си затвори плювал.ника. Засега Мадуро не прави грешни ходове. Макар и той да е също така мало.умник. Закопаха тази невероятно красива страна на природни красоти и контрасти! Бил съм 6 пъти във Венецуела. За първи път преди 30, последно преди 10 години.
68
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 73.. Ами щом Америка го е признала. Поддържащите циониското управление в САЩ.Мижатурките.Дали няма да го признаят а?-:) Що за мнение!
67
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само между другото, Каракас е малко над 6 милиона, сега вижте цифрите в статията и ще ви стане ясно каква му е подкрепата на този самоназначилият се.
66
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаш право 71! С алчността.Борбата е трудна!
65
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Гуайдо беше самозванец, нямаше да го признаят 40 държави.
64
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
69..Хайде стига с глупости! Бъзикате се на всякъде! След като не можеш да кажеш нищо смислено.Просто замълчи! Нито хумора ти е " тънък" нито нищо! Аман от глупости тук!!!!
63
5
 
14
 
! Отговори
До68 преди 4 години
Тоя трябва да го гръмнат! И това не е изход "гуайдовците"са твърде много когато става въпрос за Пари!
62
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква опозиция си ти бе ***, след като не си се явявал на избори.
61
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А от извънземните няма ли да иска помощ, щото Мадуро е между галактически диктатор.
60
2
 
14
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Е ,че той досега откъде получаваше помощ ?!!! ***...
59
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп, знае че намесят ли се във Венецуела го чака импийчмант, или по - скоро се опитват да го подлъжат за военна намеса, така че военна намеса ще има само в съня на Гуайдо.
58
4
 
18
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Демек кани пентагона, но за да е законно има едно условие преди това да спечели изборите и да стане президент, а не след това.
57
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малиииии, американската марионетка иска помощ от САЩ, демек САЩ иска помощ от САЩ, взе да става абсурдно някак си по американски, няма да се учудя ако някой ден САЩ обяви война на САЩ.
56
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено че всички варианти за "демократизирането" са на масата,икономическа блокада,признаването на един самозванец за президент, майдан,саботажи на възлови структури,опит за преврат, а сега и призиви за пряка намеса на краварите! Някой от вариантите да е пропуснат.... Не!
55
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха ха, поискал помощ от Пентагона, Пентагона вече да не е отделна държава.
54
4
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
До народа на Венецуела. "Всички варианти са на масата": е казал Гуайдото. Включително да не го изберете, а да изберете мен. Аз съм два пъти по-готин от Мадуро, 3 пъти - от Гуайдо и обещавам повече. Обещавам мин. заплата 2000 долара месечно, пенсия 1000 долара и намаление на цените на стоките с 50%. На всекиго - според потребностите. Изберете ме, за да избегнем проливането на бира и вино.
53
2
 
16
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Хора, подкрепете ме! Да си търсим правата, да излезем по улиците! Изберете ме за президент, Аз съм ви президент, друг не е. Трябва да слушате, стадото трябва да слуша!
52
4
 
20
 
! Отговори
Mda преди 4 години
Щеше да е смешно, ако не е толкова жалко :)
51
4
 
17
 
! Отговори
карина преди 4 години
Някак този опозиционен президент ми е несериозен...