Петролът се срина, след забраната на Тръмп за пътуванията от Европа

Новината дойде малко, след като Италия обяви новите мерки срещу COVID-19
12 мар 2020 11:03, Ния Христова
68
 Петролът се срина, след забраната на Тръмп за пътуванията от Европа
Снимка: БГНЕС
Цените на петрола се сринаха, след като американският президент Донард Тръмп заяви, че САЩ забраняват всички пътувания от Европа за следващите 30 дни. Мярката е срещу разпростарението на коронавируса, пишат от Bloomberg TV Bulgaria. Решението ще окаже влияние и върху търсенето на петрол. 
 
Фючърсите върху сорта Брент, търгувани на борсата в Лондон, поевтиняха със 7%, като малко преди изказването на Тръмп все пак регистрираха повишение в цените си. Президентът отправи и призив към Конгреса да осигури данъчни облекчения, но след това спря да предлага подробен икономически спасителен план. 
 
От Държавния департамент на САЩ предупредиха гражданите да не пътуват в чужбина заради COVID-19. Причината е, че на много места по света се "предприемат действия, които могат да ограничат мобилността на пътниците, включително чрез налагане на карантина или други гранични ограничения".
 
"Дори държави, юрисдикции или райони, в които не са докладвани случаи, могат да ограничат пътуването без предизвестие", се казва още в изявлението. 
 
Доналд Тръмп в телевизионно изявление заяви, че пътуването до 26 европейски държави ще бъде спряно за следващите 30 дни. Той обясни, че ограниченията няма да се прилагат за Обединеното кралство, където до този момент заразените са 460 души. 
 
"Новите правила ще влязат в сила в петък в полунощ", добави президента Тръмп. Ограниченията за пътуване обаче не се онасят за американските граждани. 
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-великата страна е ФРАНЦИЯ, а сащ са една огромна биомаса от джeндъри с ниско IQ.Европейския съюз е най-великия икономически и политически проект.
41
1
 
5
 
! Отговори
do 44 преди 4 години
АБЕ ФАШИСТ КОНФИСКАЦИЯ НЕ ИМА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НО ЛЮБИМИТЕ ТИ ШЕЛ ОЕНВИ РОМПЕТРОЛ ПЕТРОЛ И ДР.КАКВО ШЕ ГИ ПРАВИШ ТЕ ЩО НЕ СВАЛЯТ ЦЕНАТА ?НАЛИ УЖ КАПИТАЛИЗЪМ И КОНКУРЕНЦИЯ ПЪК ВСИЧКИ С ЕДНАКВИ ЦЕНИ ЩО БЕ КАПИТАЛИСТЧЕ?
40
1
 
11
 
! Отговори
Гадна сура преди 4 години
Не се вълнувайте за България няма да се сринат, даже може и да се покачат и вие само ще полаете малко в нета, ще псувате Тиквата от дивана, най-много жената да изяде някой шамар и това ще е. От утре ще си зареждате колата дори и на 3 лв ако кажат, ще си платите данъците, ще си вземете заплатата от 800 лв и пак всичко отначало
39
4
 
12
 
! Отговори
Изедници преди 4 години
Незабавна конфискация на Нефтохим и преминаване на евтин петрол. Докога ще ни доят от Лукойл без да плащат един лев печалба по-вече от 15 години? Сигурно са едиствената петролна рафинерия откакто съшествува тази индустрия да за на загуба 15 години подред.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 38Твоята реакция е първична !Помисли върху това че Русия след сделката която отказаха да подпишат в момента нямат ограничения на добив !
37
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на чичо Сам, а воайорите и рогоносците от ЕС да си затварят човките и да обгрижват нашествениците.
36
1
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До Анонимен37Така даже те там доларите си ги получават е така ,а ние трябва да си ги купуваме
35
1
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До Анонимен36Вече не
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мож се разбра каква е връзката между туй ограничение и цените на петрола сякаш гражданите от Европа ще се втурнат да прекарват барели чрез транспорта по видове щом ще има облекчения в цената с данъчни такива с митнически такси,че акцизи по време на корона епидемия внесена-изнесена и обратно с продукта за преработка на ишлеме що му викаха до бази разни по ред за използване до последен потребител как транспортни средства и собствениците им заради производствените отношения и средства запазени..
33
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро Прoсия ще издyха супата с поевтиняването на суровините скоро Путин ще бъде свален от власт от народа, който доведе до просешка тояга.
32
11
 
19
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Ура, спираме пътуванията до УК и ФАЩ.Петролът поевтиня зарсди намалената консумация на Китай, но и заради голямото свръхпроизводство. Най-засегнати са САЩ. Себестойността на техния нефт е 40 при сегашни цени 30. Пуякът вече не носи оранжевата провокативна вратовръзка. Сега се облича като погребален агент. Май Путин и Принцовете му го набиха. Путин си го върна заради спрения СП2. А акциите на корпорациите са плонжирали.
31
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цената на газа трябва да бъде актуализирана с нови 40 процента надолу. Нали цената е свързана с котировките на петрола.
30
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незабавна конфискация на Нефтохим и преминаване а евтин петрол!
29
20
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
ПутяНастъпа мотиката. Капката преля чашата когато Путин е отказъл да вдигне телефона на Мохамед бин Салман преди фаталното решение да се откаже от сделката с ОПЕК.
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пичове..газ падаНефт пада..Я тези..дето рИват винаги, че вдигат хляба и прочие.....Що не рекат колко ще свалят цените??Или ще го пишат сега на тола на маските за лице??
27
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МдаааКато стане нефта 10$ бензина ще е 1.70..Като се вдигне на 20 $ после...отиде на 2 лв. При нас няма пазарни неща. Вчера в македония нафтата бе 1.80!!!!Ще ходим там , както едно време те при нас! Като акциза е константа..направете таблица..дето ще е видно веднага при колко нефт, колко е горивото!!Ноооо....някой има метреси да издържа..
26
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 27В СА петрола сам си извира, докато в Русия трябва доста да се помпи, така че тия за еднаква себестойност на добива в СА и Русия ги разправяй на бабичките с червените партийни книжки. По руските закони от всеки барел 9 долара отиват за акциз на държавата, олигарсите също са си измолили от бащицата по 9 долара и няма да отстъпят и цент пък ако трябва и да утрепят любимия си вожд, така че руския петрол още преди да бъде изваден от земята струва 18 долара.
25
16
 
13
 
! Отговори
Московские новости преди 4 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТАрабите отдавна са се еманципирали от петрола. Направили са инвестиции по цял свят и получават сериозни печалби и дивиденти. Твоите познания товарищ, също са равни на нула.
24
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Става неудобно за другарката Нинова да пътува до САЩ за да носи буркани на синчето си. Ще трябва да се прикачва в Хийтроу на британски самолети. Общо взето мярката на Тръмп е да даде едно рамо на Борис Джонсън че при него работите започнаха много да се смирисват след Брекзита.
23
1
 
11
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Покрай тоя вурус, поне цените на горивата ще паднат значително. Очаква се бензин по 1,70-1,80 лв.