САЩ изкупили 90% от световните запаси на „Ремдесивир“

Американската администрация е придобила над 500 000 дози
Обновена: 25 юли 2020 13:28 | 25 юли 2020 13:16, Елка Василева
36
САЩ изкупили 90% от световните запаси на „Ремдесивир“
Снимка: архив, БГНЕС

Властите на САЩ изкупиха 90% от световните запаси на лекарството “Ремдесивир”, което се използва за лечение от коронавируса. Това обяви президентът Доналд Тръмп в Белия дом, след като подписа указа, позволяващ да се намалят цените на лекарствата в страната.

„Моята администрация осигури контрола върху 90% от световните запаси на препарата “Ремдесивир”, който има великолепно действие”, каза Тръмп.

Още по темата

По-рано този месец британският в. „Гардиън” съобщи, че американската администрация е изкупила цялото количество “Ремдесивир” за три месеца напред.

Както отбеляза изданието, това означава, че в близко време нито една държава не може да закупи препарата в значителни количества.

Лекарството е разработено от американската биофармацевтична компания Gilead Sciences.

По данни на „Гардиън” американската администрация е придобила над 500 000 дози, което представлява 90% от обема на препарата, който ще бъде произведен през периода юли-септември. Обществени организации изразиха безпокойство от едностранните действия на САЩ. Препаратът съкращава периода на оздравяване до четири дни, посочва БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Гост+ преди 3 години
Поредният грешен ход. Очевидно Ремдесивир не помага щом смъртността от КОВИД19 в САЩ не се понижава.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11-И въпреки това, 70 хил. заболели за деня---------------------------------------------------------------Абе кога ще ви уврът тиквите, че има разлика между безсимтомно заразени и заболели.И че колкото повече безсимптомно заразени или с леки симптоми- толкова по-добре.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
колко пъти ще я пускате тази новина,на всеки две седмици повтаряте едни и същи статии
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тук нямаше ли някакви коментари? да живей свободата на словото и личното мнение!
29
0
 
5
 
! Отговори
оле преди 3 години
Изкупили ? Браво ! Сега да си го заврът .... знаете къде !
28
0
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Ами има генерици но може би малко държави ще имат смелост да ги ползват.
27
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Капустин/26А какво ще кажеш за ес, който политически поддържа европейските фармацевти, загубили юридически дела срещу индийските фармацевти, в опит за забрана на последните да произвеждат евтини генерици?
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нещо не ми се струва справедливо едно животоспасяващо лекарство да не може да се произвежда от всяка фирма за лекарства,естествено срещу заплащане на патентни такси,тая демокрация и от живота и смъртта прави пари,даваш кинти жив си,не даваш мреш,супер система,закона на джунглата
25
2
 
14
 
! Отговори
Капустин преди 3 години
Отново янките доказаха че са нация достойна за презрение,след като за пореден път доказаха своята . . . алчност и егоизъм !
24
0
 
5
 
! Отговори
иии.... преди 3 години
... ремдисивира прави точно нищо. Ускорява с 3-4 дни изчистването, не променя % смъртност, не повлиява по никакъв начин тежеста на симптомите при протичането.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мустафато ще ни пее песни колко е хубава демокрацията ,няма да ви кажа какво да правят бедните
22
3
 
4
 
! Отговори
Мери преди 3 години
Как бе , те са хуманисти, сеят навсякъде демокрация и свобода. Не може да са ги купили само за тях, със сигурност ще дадат и на други нуждаещи се.
21
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миналата година карах най-мръсния грип в живота си, отговаря точно на описанието на сегашния кови19. Оздравях за три дни, само с малко колдрекс.
20
0
 
13
 
! Отговори
Вариянт преди 3 години
Казваш, че баклавата с череши лекува, и правиш собственно производство баклава с череши, като изкупуваш за 3 месеца напред, щото тя като се развали става и за ракия... След което масова реклама на баклава с череши - който яде от нея и си я купи от мен - ще има 100% късмет в живота за 4 ри дни. И всички започват да се натискат да ти купуват баклавата с череши ....и да ти стимулират хлебопроизводството!
19
1
 
6
 
! Отговори
Djon преди 3 години
Типично за стила Тръмп, Стив Джобс също имаще пари бог да го прости
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко лекува не е ясно.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
интересно, че в georgia's guidestones , на първо място е упоменато - 'maintain humanity under 500 000 in perpetual balance with nature'дозите съвпадатмного късно ще се усети масовката от човечествотоигрите на глада вече започнаха
16
0
 
12
 
! Отговори
минувач преди 3 години
Има си хас, да е произведено от руска или китайска корпорация. А да не би да е произведено скоро ?!Освен това, те си имат печатница за кинти и ...колкото си искат могат да си печатат. Могат да си напечатат толкова, че да изкушят набързо всичко, преди да рухне валутата им...
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали вирус няма бе
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде родните конспиратори пак разполагат с някаква супер секретна информация която никой друг няма :))) такъв сте цирк :)