Белият дом изключи да има ваксинационни паспорти

САЩ смятат, че те ще нарушат правата на гражданите
9 апр 2021 13:37, Елка Василева
27
Белият дом изключи да има ваксинационни паспорти
Снимка: архив, БГНЕС

Според университета „Джонс Хопкинс“ САЩ е най-засегнатата в света страна от коронавируса с повече от 550 000 смъртни случаи и близо 31 милиона заболели. Въпреки това Белият дом изключва възможността да бъдат изисквани задължителни ваксинационни паспорти, предаде БНР.

Задължителни ваксинационни паспорти за COVID-19 биха нарушили правата на гражданите за защита на личните им данни и според мнозина подобни действия биха били дискриминационни.

Още по темата

САЩ заявяват, че няма да подкрепят система, която изисква американците да имат такова удостоверение.

Говорителят на Белия дом Джен Саки заяви, че няма да има изискване за федерална ваксинационна база данни и изискване на федерално ниво на документ за задължително ваксиниране.

На идеята за подобен сертификат остро се противопоставят и консерваторите, които твърдят, че гражданските свободи са изложени на риск.

Републиканецът Рон oe Сантис, губернатор на Флорида, миналата седмица забрани издаването на всякакъв вид сертификати за ваксини, а във вторник тексаският му колега Грег Абът също подписа подобна разпоредба, с която забрани на всяка финансирана от държавата организация да изисква документ за ваксиниране.
 


27
Още от САЩ
Един човек е убит, а шестима ранени в нова стрелба в САЩ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 седмици
това са САЩ...правото на свобода на личността,Бог да пази САЩ...ами защо не зашиете знаци на реверите ни...или направо лагери в сибир или китайските провинции за болните,кой пусна вируса и защо му позволявате да ни убива???защо имате яхти...а ние нямаме лекарства???кога ще свърши хляба???
23
0
 
6
 
! Отговори
У преди 4 седмици
Ако знаех, че сте про-ваксър, нямаше да се обаждам. Както и колкото искат да подведат да се бодат. Има толкова въпроси около това убождане, че не е за форум. Аз съм изключително смутен от ставащото, защото става нещо, което много малко хора знаят. Бяхме в същия ступор в 1989, когато пак имаше промени. Това което става вече не е медицина, а политика.
22
3
 
0
 
! Отговори
Ели преди 4 седмици
Не е ваша работа да ми казвате дали да се оплаквам. Написах коментариите, необразованите хора да не бъдат подвеждани. Няма свободно движение между различните щати от година вече. Всеки щат започна сам да се справя след като централизирано Трамп не взе никакви мерки. Как мислите големият процент от ваксинирани ще се постигне в страната, без задължаване на някои групи работещи или учещи. И колко голями трябва да са тези групи?
21
1
 
11
 
! Отговори
У преди 4 седмици
Една добра новина за днес. Дано нашите и европейските чиновници да схванат какво им казват началниците. По долу Ели да не се оплаква, защото частни фирми, университети, болници и др такива, принципно могат да правят каквото си искат. Може да искат и да си миеш краката преди влизане. Тук става дума за запазване на основен вид гражданско право срещу "феодализма" да ти ограничават достъп примерно до цял щат. Същото важи за Европа-да не може да ходиш в Гърция, защото нямаш ПСР или каквото искат там.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ако паспортите основно са за по-тъмно белите американци. То си е направо расизъм!
19
4
 
2
 
! Отговори
Ели преди 4 седмици
До хахахаха

Не, не сме от една партия. Четете внимателно това е закон само срещу съществуването на паспортите, не и срещу задължителното ваксиниране в организациите. И гугулнете преди да се излагате с голямите си познания, например: Covid vaccine mandatory for college students ... От толкова години живея в Щатите, нямам нужда от скучаещ глупав тинейжър, без никакво възпитание, да ми казва какво става тук.
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нека ваксинираните да имат такива паспорти и да попътуват малко, че не се знае колко ще живеят след това.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нека ваксинираните да имат такива паспорти и да попътуват малко, че не се знае колко ще живеят след това.
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русофилите мълчат.
15
2
 
7
 
! Отговори
хахахаха преди 4 седмици
До Ели
УНИВЕРСИТЕТИТЕ,както и ВСИЧКО се подчинява на ФЕДЕРАЛНИТЕ закони.Даже МЕСТНИТЕ ЩАТСКИ закони се подчиняват на федералните.Ти *** ли си или от партията на сУави?
14
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Така де, няма да е задължително, но няма да те пускат на много места без него.
13
1
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 4 седмици
Да живее Джо Б,а,й,д,ъ,н!!
12
6
 
7
 
! Отговори
Ели преди 4 седмици
Много подвеждаща статия. Забраната за паспорти на федерално ниво не означава, че някои организации няма да изискват ваксината като задължителна. Унивирситетът на сина ми задължава всички да са ваксинирани за следващата година.
11
2
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
A в ес диктатурите, 70% са ЗА.
10
0
 
21
 
! Отговори
Simone преди 4 седмици
BRAVO на Сащ!
9
0
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 4 седмици
Ассика, намери си кой да те хакне и спри да се рекламираш тука! А това, че си 17-годишна, значи че си и малолетна! Още подлежиш на наказание!
8
2
 
38
 
! Отговори
Глупостта преди 4 седмици
за тези вакс паспорти е на гърците. От тях тръгна и се възприе естествено от фашисткия ЕС без много много да му мислят. Ха да видим сега как гърците няма да пуснат американци без вакс паспорти на гръцка територия и ще ги върнат обратно или тестове на границата. Да ама не.
7
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Браво! И така навсякъде!
6
0
 
28
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 седмици
Как няма да има ?. Франсетата и жабарите как ще ги въведят сега . Как ще смучат еврофондове?
5
0
 
29
 
! Отговори
Койчо преди 4 седмици
Нане, там ОЩЕ има 350 000 000 пушкала в населението + републикански щати, които свалят ограниченията. Затова е тази "загриженост" за правата.пипат с кадифени ръкавици.
А кВо имаме тук... на евроГейската територия...
.