Байдън: САЩ ще наложат нови санкции на Куба

Президентът прие лидери на кубинската общност в САЩ
31 юли 2021 08:19, Елка Василева
58
Байдън: САЩ ще наложат нови санкции на Куба

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че страната му ще наложи нови санкции на Куба в отговор на реакцията на кубинските власти срещу протестите, предаде Ройтерс.

Президентът прие в Белия дом лидери на кубинската общност в САЩ.

Още по темата

САЩ наложиха санкции в петък на кубинската полиция и двама нейни ръководители. Американското министерство на финансите уточни, че санкциите са следствие от "действията за потушаване на мирните, продемократични протести в Куба, започнали на 11 юли".

"Ще има още, освен ако няма драстична промяна в Куба, каквато не очаквам", каза Байдън на срещата в Белия дом. "САЩ предприемат съгласувани действия за подпомагане на каузата на кубинския народ", добави той.

Байдън каза, че е поискал от Държавния департамент и финансовото министерство да го информират как може да се позволят парични преводи от САЩ към Куба без да се облагодетелства кубинското правителство. Той работи също така и по план за осигуряване на безжични комуникации за кубинците и подсилване на персонала на посолството на САЩ в Куба, съобщи високопоставен представител на американската администрация.

Хиляди хора излязоха на протести на 11 юли на много места в Куба - безпрецедентна мобилизация в комунистическата страна, където единствените разрешени събирания на хора са митингите на управляващата комунистическа партия. Президентът Мигел Диас-Канел призова привържениците си да излязат на улиците "в защита на революцията", за да предотвратят провокации срещу властите. Кубинските власти обвиниха САЩ за организирането на безредиците.

На 22 юли САЩ обявиха санкции срещу кубинския министър на отбраната Алваро Лопес Миера и срещу специално звено на кубинското министерство на вътрешните работи заради потушаването със сила на протестите на 11 юли в Куба.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
когато през 41 започва войната прогоненият от болшевиките Генерал Колчак свиква атаманите и събират собственни пари за да закупят корабни количества храни, облекла и пособия за Руския народ. Преди някйолко години по молба на Путин до атското правителство и при дадено съгласие на роднините ми Генералът е погребън в Москва като руски герой. Толкоз за филийте и фобийте, а кубинските емигранти са искали, и кметът на Флорида е искал Куба да бъде бомбандирана, санкционирана и ликвидирана
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"реакцията на кубинските власти срещу протестите" -- тези протести са платени от фашингтон, всичко е прозрачно. Страните, на които сащ са наложили санкции не трябвада стоят безучастно като овце на заколение. Те трябва да се организират за активно единно противостоене на всички нива -- от ООН, през регионални организации, а на местно ниво -- изгонване на американски "дипломати" от многобройните им тайни служби, чиято специалност е просто организиране на цветни революции.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Куба трябва да е в руската сфера на влияние, на икономика, култура, всичко. Русия това трябва да го разбира много добре, непотопяем самолетоносач на пет минути от главния им враг. Или още искат да слугуват на сащ? Първостепенната задача на Кремъл трябва да бъде отслабването на сащ по всички направления и последващо унищожаване, иначе им се пише лошо.
40
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Бобибеден духом...Бог ни е дал животите като Свободни,СССР превърна Народа на Куба в..и ядрени опитахте да им пращате,обрекохте ги на безправие и глад,сега пък ги стреляте,само защото искат да избират как да живеят..искат си Свободата...Свобода за Куба...те 2 самолета..безпомощност,лицемерие и геноцид г-н путин
39
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и бедни духом ...Куба е Народа на Куба...не обслужващата шайка престъпници путин,превърнала Народа си в н.ч.в.ци,къде е путин да им достави храни и хуманитарна?още ссср опита да ги използват като "заплаха" срещу САЩ...всички нормални го знаят!г-н путин...нахранете Народа на Куба...спрете убиствата на борещи се за животите си...ама то и в Коми..прекратете геноцида над невинни човешки...само заради власт и пари г-н путин...суровинин придатък сте на китай...до там я докарахте...нелепо е!!!
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Погаленият по главата от д-р Алцхаймер президент на най-богатата държава в света, наместо да се засрами, говори за нови санкции! Куба е на това дередже заради 60-годишната блокада! А как се разправяха американските демонстрациите пред Конгреса? А случаят Джордж Флойд? Нагъл изкуфял безсрамник!
37
5
 
2
 
! Отговори
Viva! преди 2 години
Куба ще бъде свободна, когато изгори Кремъл.
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този комунист екстрадира обратно в Куба всеки,който избяга оттам и се добере до КИЙ УЕСТ .Вчера върна на режима в Куба 31 клетника,които дойдоха с 2 лодки.Обрече ги на смърт!В същото време стотици хиляди африканци и латиноси нахлуват необезпокоявани в Тексас,Аризона и Калифорния!
35
3
 
3
 
! Отговори
АнатемаКраварЕ преди 2 години
Изчезни,***!
34
7
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Свобода за Народа на Куба!Бог да пази САЩ!
33
4
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Тоя май е забравил,че Куба си е под санкции от 1959г.За да наложи нови,трябва да махне старите.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън спря делата срещу топ университетите за умишлена дискриминация на белите.
31
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На САЩ да се наложат санкции за мерките срещу протестите на 6 януари. Стреляха срещу народа, убиха протестиращи. Нарушиха граждански права с оръжие.
30
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дедо Джо сигурно мисли, че сме 1961 година завалията.
29
4
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
До Реално-ПУТИН СИ ТРАЕ И ПОДОБРЕ.-ЩОТО ПРИ ЕДНО ИЗЯВЛЕНИЕ КАЗА ПРИ СПОР ВИНАГИ УДРЯШ ПЪРВИ.-РУСИЯ НЕ Е ЗА ПОДЦЕНЯВАНЕ.
28
4
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ТОГАВА США ДА СИ ПРЕМЕСТИ ЗАТВОРНИЦИТЕ ОТ ГУАНТАНАМО НА ТЯХНА ТЕРИТОРИЯ.ЩО ГИ ДЪРЖЪТ ТАМ?-А И ПЛАЩАТ НАЕМ САМО 2000 Д НА ГОДИНА.-СВЕТЪТ Е НЕСПРАВЕДЛИВ.
27
3
 
11
 
! Отговори
Банго Бацил преди 2 години
Тоя дрът пенсионер съвсем го е уморила склерозата.
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТИЯ ПЪК ПРЕКАЛИХА...НЕ ВИЖДАТ,ЧЕ ПОЛОВИНАТА ИМ ДЪРЖАВА ВЕЧЕ Е ЕДНА КУБА...КАЛИФОРНИЯ ВЕЧЕ Е ПО-СКОРО МЕКСИКО И ВЕНЕЦУЕЛА ОТКОЛКОТО САЩ...МИСИСИПИ И АЛАБАМА Е ПО-СКОРО ЮАР ИЛИ НИГЕРИЯ ОТКОЛКОТО САЩ...
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забавното е че колкото и други народи да се подведоха по сценариите за цветни революции и си съсипаха държавите, в Куба, САЩ се скъсаха от циркове, но тя си стои.То не бяха оръжия и пари за да поддръжат Батиста, санкции, блокади, организирани в САЩ инвазии и контрареволюции, десетки (документирани) опити за убийсва на държавните лидери, окалване.Затова и толкова се ядосват по отношение на Куба. Тя показа на света, колко импотентни, двулични и неморални са американските политически доктрини.
24
4
 
25
 
! Отговори
Факт преди 2 години
САЩ са държава терорист и агресор.