САЩ иска Русия завинаги да бъде лишена от участието си в световната икономика

Джо Байдън е напълно решен на това
24 май 2022 21:28, Нели Христова
339
САЩ иска Русия завинаги да бъде лишена от участието си в световната икономика
Снимка: БГНЕС

Администрацията във Вашингтон смята, че Русия трябва да бъде лишена завинаги от предимствата на участието в световната икономика, няма да има бърза отмяна на наложените на Русия експортни ограничения. Министърът на търговията на САЩ Джина Реймондо заяви това днес, говорейки пред Световния икономически форум в Давос.

"Ще кажа следното и знам, че президентът [на САЩ Джо] Байдън е напълно решен на това. В дългосрочен план Русия трябва да плати сериозна цена", смята тя. Раймондо отговори утвърдително на въпроса дали смята, че е необходимо Русия да плати някакъв вид "обезщетение" във връзка с войната, която води в Украйна. "Да, но дори и отвъд това <...> те трябва да бъдат лишени за дълго време от ползите на световната икономика, на световния икономически ред. Тези ограничения за износ няма да отпаднат скоро", добави министърът.

Раймондо смята, че е твърде рано да се обсъжда каквато и да е възможност за нормализиране на отношенията между Москва и Вашингтон.

"Не можем дори да започнем да обсъждаме това точно сега", отговори тя на въпрос за възможността за нормализиране на отношенията между страните. "Рано е дори да се мисли за това", добави министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дядо Байдън искаше да ги цуне 20 те милиона тона жито от Украйна но не ми се вярва това да стане.Рус Иван няма да ги даде.
154
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС и по точно Фронтекс да започват да строят огради! Очаква се бежански поток от изток!
153
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние пък като сме се засилили да ходим в Тексас,Флорида и Атланта хахахах
152
2
 
21
 
! Отговори
Честито преди 1 година
Парно -1000 лева,хляб 5лева,бензин -нафта 5-6 лева .Това ни чака през новия отоплителен сезон 2022-2023г.
151
3
 
19
 
! Отговори
Запомни преди 1 година
Само така.Никакво жито за Русофобска Европа и Краварите интриганти разпалващи войни и смърт.Руската кръв вода не става,тя ще има тепърва много Голяма цена.Тази омраза към Русия няма да доведе до нищо добро света.
150
1
 
12
 
! Отговори
рибока преди 1 година
От време оно се знае,че няма ли търговия има войни.Китай и той тръгна по нов път поради зависимостта си от Русия търси алтернативи на ресурси и други пазари извън САЩ след като чопнаха едни 300 милиарда на Русия.
149
3
 
19
 
! Отговори
До Кои са сателитит преди 1 година
Че тя Германия отдавна е колония на САЩ. Още когато след ВСВ я окупират назначават си свои хора да я управляват и им дават пари по плана маршал. Германия е Чао от тогава.Обикновено колонизаторите не слагат знамената на колонизираните от тях държави,когато са там.Защото ги смятат за своя територия-в случая американска
148
3
 
17
 
! Отговори
Гого преди 1 година
А светът иска САЩ да бъдат лишени!
147
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сателитни снимки на Маxar Technologies от 19 и 21 май показват как руските товарни кораби "Матрос Позинич" и "Матрос Кошка" се товарят с откраднато украинско жито. Предполага се,че единия кораб е пресякъл Босфора с направление Ливан, другия още е в черноморски води.
146
6
 
24
 
! Отговори
Роко преди 1 година
Дедо Байдън излезе най слабия президент на Америка.Всъщност той е един фигурант,сигурен съм че други взимат решенията.
145
1
 
6
 
! Отговори
До 173 преди 1 година
Ти статистика знаеш ли какво означава? Ти знаеш ли какво е експоненциален растеж и линеен? Искаш да кажеш, че за 7 години са се родили минимум 3 милиарда човека за да нарасне населението с 2 милиарда? Това значи, че тези 3 милиарда ще родят 6 милиарда в следващите 20 години или световното население в 2050 година ще бъде някъде към 14 милиарда? Сигурен ли си като ги хвърлят тези цифри? Защото аз ще ти кажа, че е нараснало с някъде 400 милиона.
144
0
 
6
 
! Отговори
... преди 1 година
Рейгъномиката в действие...
143
5
 
9
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Този живее в младостта си,когато САЩ искаха светът да е устроен от тях ,а светът не иска.
142
19
 
5
 
! Отговори
До анонимен64264 преди 1 година
Цветът на европейската и руска цивилизация е създал САЩ, а в Русия и Европа са останали хората с дефектно ДНК. Затова САЩ е лидер в технологиите, а останалите държави нямат една успешна компания просъществувала стотици години.
141
5
 
6
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Прехвалените народи революционери ковидарите ги направиха за смях... наглосакската п ъсмина и юрогейските политици направиха на мамуни населението си... Тотален ковид фашизъм... Та кои са робите... Българите ги разкатахме новите фашисти...))) Императора ги доразката... Взема им печалбите из под алчните им муцуни за тестове и ваксини...
140
2
 
17
 
! Отговори
Кои са сателитите преди 1 година
Те сателитите се видяха кои са. Антъни Блинкен събра военните им министри в американската база в Рамщат. И на срещата поставиха само американското и украинското знаме - за сателитите не са сметнали за необходимо да го правят, дори за страната домакин Германия.
139
1
 
0
 
! Отговори
До159 преди 1 година
2 милиарда, не. Но е близо милиард, по официални данни, като никой не може да знае с точност колко са в Индия и Китай, като там има местности ( говорим за десетки милиони) в които няма преброяване
138
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уф,такива мумии що не ги слагат в мавзолеи, та да има къде да им се кланят феновете, а не начело на държави да забъркват каша след каша. Много се знаят на кой свят са, което не им пречи да пратят света на оня свят.
137
4
 
18
 
! Отговори
Не зависи от тях преди 1 година
Светът не се състои от САЩ и сателитите им. Кой е съюзник на САЩ в Азия? На пръсти се броят. А в Африка, в Латинска Америка? Светът вече не е еднополюсен.
136
6
 
19
 
! Отговори
Язе преди 1 година
Вие си викайте квото искате, но факт е, че УСА запалиха война в Европа, от която страда основно Европа (не толкова рашките). Затова и днес имаше статия за намаляващата средна класа и все по- трудното й съществуване. Целта е ясна - да няма сила Европа.