Пелоси: Солидарността ни с Тайван е по-важна от всякога

По думите ѝ светът е изправен пред избора между автокрацията и демокрацията
2 авг 2022 19:21, Йоана Цонева
105
Пелоси: Солидарността ни с Тайван е по-важна от всякога
Снимка: БГНЕС

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси пристигна във вторник в Тайван с ясно послание към Китай, като заяви, че ангажиментът на САЩ към демократичен Тайван е по-важен от всякога, съобщи "Ройтерс".

По време на посещението, което предизвика незабавно осъждане от страна на Пекин, Пелоси стана първата официална визита в Тайван на председател на Камарата на представителите от 25 години насам.

"Посещението на нашата делегация от Конгреса в Тайван е в чест на непоколебимия ангажимент на Америка да подкрепя динамичната демокрация на Тайван", заяви Пелоси в изявление малко след кацането си.


Тя добави, че посещението на нейната делегация от Конгреса, което включва и нощувка, е в пълно съответствие с дългогодишната политика на САЩ по отношение на Тайван.

Още по темата

Дискусиите с тайванското ръководство ще се съсредоточат върху общите интереси, включително напредъка на свободния и отворен Индо-Тихоокеански регион, каза Пелоси.

"Солидарността на Америка с 23-милионния народ на Тайван е по-важна днес от всякога, когато светът е изправен пред избора между автокрацията и демокрацията", се казва в изявлението на Пелоси, публикувано в момент, когато Китай осъди посещението ѝ и заяви, че то ще навреди сериозно на китайско-американските отношения.

В статия на "Вашингтон пост", публикувана малко след кацането ѝ, Пелоси изложи причините за посещението си, като похвали ангажимента на Тайван към демократично управление и същевременно разкритикува Китай, че през последните години драстично е увеличил напрежението с Тайван.

"Пред лицето на ускоряващата се агресия на Китайската комунистическа партия (ККП) посещението на нашата делегация в Конгреса трябва да се разглежда като недвусмислено изявление, че Америка е на страната на Тайван", пише Пелоси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЯМБОЛИЯ Доколкото и спомням, Англия е изпращала на територията на Северна Америка своите каторжници, което личи в поведението на техните пра-правнуци и пра-пра-внучки. Да се вдигне 80-годишна баба, избрана на тази доста напреднала възраст за председател на камарата на представителите, и с риск да бъде посрещната с огън от китайски самолети да кацне в Тайван,та да уведоми лично Тайван, че най-демократичната държава САЩ стои зад нея?! Боже опази! Президентът на САЩ е пък на 2 години от 80-те.
87
0
 
1
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Посещението беше оценено от Китай като провокация, но ако Китай отговори само с тези военни учения, САЩ нищо няма да спечелят. Провокациите са изпитано средство на англосаксонската външна политика. Не могат без това.
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Солидарни са към необичайната игра на САЩ. нз какво правят там от другият край на света.обяснете ми моля!
85
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
олее и тая със старчески изменения , средната възраст на демократите в сащ е 70 г може да си представите
84
1
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
ХАМЕРИКАНЦИТЕ СТИГНАХА ДЪНОТО ЩОМ 80 ГОДИШНИ ЦТАРЦИ СА В УПРАВЛЕНИЕТО.ЧЕ ТО И ПО ВРЕМЕТО НА СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ УПРАВЛЯВАХА ПО МЛАДИ. ТОЛКОВА СИ НЯМАТ ХОРИЦА ЧЕ ОПРЕЛИ СТАРЦИТЕ ДА ГИ ВОДЯТ
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайте документацията от arte TV - the man who saved the world - полковник от съветската армия Станислав Петров 1983 или на немски Der man der die Welt rettete и след това дискутирайте за войните! С Кевин Костнер и много други! Тези които не са били в казарма няма да го разберат! Това не е руска пропаганда, а документация от Франция и Германия! Коментирайте след документацията!
82
3
 
9
 
! Отговори
Намръщен преди 1 година
Дърта, лъжлива, алчна вещица е Пелоси. Ще гори в ада. Скоро
81
2
 
6
 
! Отговори
Отегчен преди 1 година
До Никой - "Дори великата китаиска стена е само около 40 км а в" - Ти май си същата вманиячена русофобка дето все пише лъжливи "факти" за Русия, сега мина на Китай... Великата Китайска Стена е дълга близо 21 200 км. Но колко е това да сбъркаш с около 21 1960 км... щом като е за "демокраДцията"... също толкова измислена, колкото е твоите "факти"
80
1
 
2
 
! Отговори
ПРОСТОТИЯТА УБИВА! преди 1 година
До ЯМБОЛИЯ - у ваше село всички ли сте толкова "умни"? на такива телета като вас се крепи пропагандата
79
10
 
3
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
САЩ Е НОСИТЕЛ НА ДЕМОКРАЦИЯ,А НЯМА ПО-ДОБРО ОТ ТОВА. КИТАЙ И РУСИЯ СА ДИКТАТУРИ И НЯМАТ ДУМАТА. ИМА ЕДНА СУПЕРСИЛА И НОСИТЕЛ НА ПРОГРЕСА---САЩ.
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скелет
77
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А МИСЛЕХ ЧЕ КИТАИЦИТЕ СА СМЕЛИ ХОРА А ТЕ МИШКИ ДА ВИДЯТ КАК ДЕИСТВАТ РУСНАЦИТЕ СЛАВА НА РОСИЯ
76
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въобще не им пука за Тайван. Използват го за да изнудват КНР.Такъв род демонстрация има своя предел. Това няма да направи САЩ по силни икономически, нито ще повиши авторитета им в световен план, извън дежурните им съюзници.А дългосрочните последствия, ще са пагубни. Китай е световната фабрика и скоро ще води и тенденциите в по голямата част от населението на планетата.
75
1
 
5
 
! Отговори
Влади-Мир преди 1 година
Виж корейската и виетнаската война
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Влади-Мир И къде са ги свалили тези 3000 самолета? Да не четеш сайта Цариград, само там пишат такива тъпотии.
73
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РУССКИЙ ОККУПАНТ 73 Какви субстанции си пил? Китай не можа да блокира един самолет, ама щял да блокира Тайван. Ами нали моментално Китай ще изяде дървото по китарата. Докато Китай разбере какво е станало и Дзинпин и армията му няма да ги има.
72
2
 
4
 
! Отговори
Влади-Мир преди 1 година
Само да спомена,... СССР са свалили/унищожили повече от 3000 краварски самолета от 1945г до сега, без да им мигне окото....тъй че по леко с медийните победи))
71
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 3 дена Байдън само повтаря че не е добра идея Пелоси да посети Тайван, но също така каза че той не може да се меси в решенията на законодателната власт чийто представител е Пелоси. Ей комунистически кратуни изнесоха ви нагледен урок по демокрация ама вие сте прости и нищо не разбрахте. Представвете си сега че Путин каже на Володин че не е добра идея да ходи в Китай, ще посмее ли Володин да отиде в Китай?
70
2
 
10
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Пиндосите не се усещат какъв курт капан им готвяр Русия и Китай. Руснаците карата САЩ да дават все повече и повече оръжия на Украйна, като по този начин отслабват неговият оръжеен арсенал. Но САЩ ще се стремят да разработят нови на тяхно място. А за това ще са необходими голямо количество електронни компоненти на които Тайван се явява главен производител. В подходящият момент, Китай ще блокира Тайван по вода и въздух лишавайки САЩ от електроника. И ....... След това почва гаврата с американците
69
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РУССКИЙ ОККУПАНТ За твое съжаление руснака каквато мотика настъпи в Украйна на никой друг не му се е случвало такова чудо.